Bosch WQG233D1BY, Uscator de Rufe, 8 Kg, Clasa A+++ – Pareri si Review

▷ Bosch WQG233D1BY Uscator de Rufe ⭐ Review si pareri
Uscator de rufe Bosch WQG233D1BY

Product Name: Bosch WQG233D1BY

Product Description: Bosch WQG233D1BY este un uscator de rufe cu pompa de caldura care are o capacitate de incarcare de 8 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa A+++. Uscatorul dispune de 14 cicluri de uscare si de o gama variata de functii si tehnologii.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.8)
 • Eficienta energetica
  (5)
 • Programe si functii
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.6)
4.8

Sumar

Bosch WQG233D1BY este un uscator performant de rufe cu design modern si eficienta energetica excelenta. Gama variata de programe, tehnologiile si functiile moderne si garantia extinsa de 5 ani sunt alte avantaje ale acestui uscator de rufe cu pompa de caldura produs de compania germana Bosch.

Pros

+ design elegant;

+ panou de control intuitiv;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A+++;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii si sisteme moderne;

+ garantie de 60 luni. 

Cons

– lipsa conectivitatii Wi-Fi;

– pretul este pe masura specificatiilor.

Uscatoarele automate de rufe au un consum energetic ridicat, care il depaseste pe cel al celorlalte aparate electrocasnice dintr-o locuinta. Totusi, cele mai performante modele dispun de senzori care ajusteaza automat consumul energetic si durata programelor in functie de cantitatea de rufe incarcate. In plus, tehnologiile si functiile moderne permit protejarea tesaturilor si prevenirea formarii cutelor in timpul uscarii. Bosch WQG233D1BY este un uscator de rufe incadrat in clasa premium, iar in continuare vom analiza specificatiile tehnice ale acestui model.

=> Vedeti si: Top 5 Cele Mai Bune Uscatoare De Rufe

Uscator de rufe Bosch WQG233D1BY

Bosch WQG233D1BY – design, capacitate de incarcare si dimensiuni

Bosch WQG233D1BY este un uscator de rufe cu pompa de caldura care are un design modern, cu o carcasa alba si hublou supradimensionat cu rama neagra. Peretii laterali ai uscatorului au un design circular AntiVibration care asigura reducerea nivelului vibratiilor si al zgomotului. Hubloul se deschide inspre dreapta si are un diametru generos, care faciliteaza incarcarea rufelor umede. Tamburul din inox are o structura speciala si Palete softDesign care protejeaza chiar si tesaturile delicate. 

Acest model are o capacitate de incarcare de 8 Kg de rufe, fiind destinat familiilor formate din 3-4 persoane. Dimensiunile uscatorului sunt de 59.8 x 59.9 x 84.8 cm, instalarea putand sa fie facuta atat independent cat si deasupra unei masini de spalat rufe cu dimensiuni cel putin egale. Alte uscatoare performate de rufe pe care le-am analizat recent sunt: Haier HD90-A3979-S (9 Kg, clasa A+++) sau Beko B3T42242 (8 Kg, clasa A+++).

Motor, eficienta energetica si zgomot

Bosch WQG233D1BY are un motor fiabil, economic si silentios. Eficienta energetica este incadrata in cea mai buna clasa A+++, consumul anual fiind estimat de producator la 176 kWh. Pentru acest consum va trebui sa platiti lunar o suma de aproximativ 13 lei. Nivelul zgomotului este de 64 dB, o valoare similara cu cea a altor modele incadrata in clasa premium. Pe langa eficienta energetica excelenta, acest model utilizeaza si cel mai ecologic agent de racire din lume, R290.

Panou de control, programe si functii

Panoul de control dispune de un disc rotativ pentru alegerea ciclului de uscare si un display digital cu afisaj alb si selectoare tactile. Acest model dispune de 14 programe de uscare: Bumbac, Bumbac Eco, Camasi / Bluze, Delicate, Prosoape, Mixt, program Super Quick 40 minute, Imbracaminte sport, Sintetice, Lana, Lenjerie de pat, Easy Care, Time Program Warm si Hygiene Plus. Durata unui program standard este de 2 ore si 25 de minute iar la sfarsitul acestuia veti fi instiintati de un semnal acustic. Functiile optionale includ pornirea programabila, reincarcarea, blocarea accesului copiilor la meniu sau incarcarea pe jumatate. 

Sisteme, tehnologii si garantie

Acest uscator de rufe utilizeaza mai multe tehnologii moderne dezvoltate de Bosch precum Autodry (usuca automat rufele la gradul de uscare selectat gratie unor senzori de umiditate), SensitiveDry System (introduce aer cald pentru protejarea tesaturilor delicate) sau EcoSilence Drive (motor economic si silentios). Garantia de care beneficiaza acest model este de 60 luni prin inscrierea produsului pe site-ul Bosch

Puncte tari

+ design elegant;

+ panou de control intuitiv;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A+++;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii si sisteme moderne;

+ garantie de 60 luni. 

Puncte slabe

– lipsa conectivitatii Wi-Fi;

– pretul este pe masura specificatiilor.

Concluzii

In concluzie, Bosch WQG233D1BY este un uscator performant de rufe cu design modern si eficienta energetica excelenta. Gama variata de programe, tehnologiile si functiile moderne si garantia extinsa de 5 ani sunt alte avantaje ale acestui uscator de rufe cu pompa de caldura produs de compania germana Bosch. 

button-3

Manual de utilizare Bosch WQG233D1BY