Uscator de rufe LG RC80U2AV3W review

LG RC80U2AV3W
 • Consum
  (5)
 • Tehnologii si functii
  (4.8)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.7

Sumar

LG RC80U2AV3W este un uscator de rufe de ultima generatie, cu un design modern si capacitate buna de incarcare. Consumul foarte redus de energie, gama variata de programe si tehnologiile smart sunt alte atuuri ale acestui uscator de rufe automat produs de LG. 

Uscatoarele de rufe automate au avut vanzari in crestere in ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane achizitionandu-le atat pentru uz personal cat si pentru pensiunile si hotelurile mai mici. Aceste aparate electrocasnice permit uscarea rapida a hainelor si lenjeriilor imediat dupa spalare, eliminand si alergenii care pot crea diverse probleme de sanatate. Cele mai importante aspecte de care va trebui sa tineti cont la achizitia unui uscator de rufe sunt atat modalitatea de uscare cat si consumul energetic sau functiile si optiunile speciale pentru anumite tipuri de rufe. In continuare va vom prezenta un uscator de rufe modern care este produs de compania sud-coreeana LG. 

=> Vezi si: Topul Celor Mai Bune Uscatoare De Rufe

Uscator de rufe modern

LG RC80U2AV3W este un uscator de rufe cu pompa de caldura si un design modern, cu hublou supradimensionat cu rama argintie si sticla transparenta. Hubloul are deschidere standard spre stanga insa se poate modifica si spre dreapta in functie de spatiul de instalare, iar diametrul este suficient de larg pentru incarcarea facila chiar si a lenjeriilor si hainelor mai voluminioase. Acest model are dimensiuni de 69 x 60 x 85 cm si o capacitate de incarcare de 8 Kg, fiind potrivit pentru familiile formate din cel putin 4 persoane. 

Eficienta energetica excelenta

LG RC80U2AV3W utilizeaza o popma de caldura Dual Heat Invertor care asigura atat o eficienta energetica excelenta dar si un nivel redus de vibratii si zgomot. Consumul anual de energie de 159 kWh este incadrat in cea mai eficienta clasa energetica A+++, costul lunar de utilizare fiind de aproximativ 8.5 lei. Nivelul zgomotului de functionare este de 62 dB, fiind mai scazut in comparatie cu alte modele cu dimensiuni si specificatii similare. 

Programe variate de uscare

Panoul de control este format din doua butoane pentru pornire/oprire si pauza, un buton rotativ pentru selectarea programelor de uscare si un display digital incadrat de 7 butoane cu touch care permit modificarea anumitor optiuni sau activarea unor functii. Acest model dispune de doua modalitati de uscare a rufelor:

 • cu uscare rotativa, cu aer cald sau rece in functie de tesaturi;
 • fara uscare rotativa, asigurand doar o reimprospatare a hainelor delicate din matase sau lana.

Uscatorul dispune de programe uzuale de uscare precum bumbac sau mixt dar si de cicluri speciale pentru tesaturile delicate, pentru echipamentul sportiv, prosoape sau plapumi. Senzorul de umiditate va detecta gradul de umiditate a rufelor, setand automat un timp de uscare care insa va putea fi modificat foarte usor. In plus, aveti la dispozitie si un program Allergy Care care elimina pana la 99.9% dintre alergenii care pot provoca probleme de sanatate si un program rapid de uscare de doar 30 de minute, pe care il veti putea utiliza pentru o cantitate redusa de rufe. 

=> Vedeti si: Alte Reviewuri De Uscatoare De Rufe

LG RC80U2AV3W

Tehnologii smart

Cea mai importanta tehnologie utilizata de acest uscator de rufe este SmartThinkQ dezvoltata de LG care permite controlul prin intermediul unui smartphone, dar si descarcarea de programe noi sau diagnosticarea rapida a eventualelor defectiuni. Alte tehnologii si functii moderne sunt Eco Hybrid care asigura economia de energie sau reducerea timpului de uscare, salvarea programelor favorite sau Anti-sifonare, necesara pentru hainele delicate care se calca mai greu. Cuva beneficiaza de un sistem de iluminare prorpriu, iar finalul programului va fi anuntat printr-un semnal sonor. 

Puncte tari

+ design modern

+ capacitate buna de incarcare

+ hublou reversibil

+ eficienta energetica excelenta

+ nivel rezonabil al zgomotului

+ 14 programe de uscare

+ tehnologii smart

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor

Concluzii

In concluzie, LG RC80U2AV3W este un uscator de rufe de ultima generatie, cu un design modern si capacitate buna de incarcare. Consumul foarte redus de energie, gama variata de programe si tehnologiile smart sunt alte atuuri ale acestui uscator de rufe automat produs de LG. 

Manual LG RC80U2AV3W