Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW312A3WF review

  • Design
    (4.9)
  • Consum
    (5)
  • Pret
    (4.4)
4.8

Sumar

Whirlpool SPIW312A3WF este un aparat de aer conditionat modern, eficient si economic, ideal pentru orice living cu dimensiuni medii. Filtrarea eficienta a aerului, control facil prin intermediul smartphone-ului si nivelul scazut al zgomotului sunt alte atuuri ale acesui model produs de Whrilpool.

Majoritatea aparatelor de aer conditionat nu au o eficienta energetica foarte buna, ceea ce inseamna ca va trebui sa platiti facturi destul de mari la energie pe timpul verii. Exista insa si astfel de aparate premium a caror consum este incadrat in cea mai eficienta clasa energetica A+++ si care au coeficienti pentru randamentul de racire mai mari. Cu cat coeficientii EER si SEER au valori mai mari cu atat mai eficient este aparatul de aer conditionat. In continuare va vom prezenta un astfel de aparat de aer conditionat eficient care este produs de compania americana Whirlpool.

=> Vedeti si: Cele mai bune aparate de aer conditionat 12.000 BTU

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW312A3WF

Aparat de aer conditionat modern

Whirlpool SPIW312A3WF este un aparat de aer conditionat cu o unitate interna eleganta de culoare alba si cu o margine argintie. Capacitatea de racire a acestui model este de 11942 BTU, fiind potrivit pentru un living sau un dormitor cu suprafata cuprinsa intre 20 si 25 de metri patrati. Unitatea interna are dimensiuni de 90.5 x 21 x 27 cm insa designul elegant ii permite instalarea in camere cu diferite stiluri de amenajare interioara.

Consum redus si eficienta

Whirlpool SPIW312A3WF are un consum energetic pentru racire incadrat in cea mai eficienta clasa energetica A+++, coeficientul pentru randament sezonier avand de asemenea o valoarea mare. In comparatie cu un aparat de aer conditionat standard, consumul acestui model este cu pana la 41% mai mic, astfel ca economia la factura de energie electrica va fi substantiala.

⇒ Cititi si: alte reviewuri de aparate de aer conditionat

Telecomanda Whirlpool SPIW312A3WF

Control facil si silentiozitate

Controlul aparatului se poate face printr-o telecomanda moderna cu forma ergonomica, care are si un senzor de temperatura integrat care va permite sa setati temperatura camerei in functie de locatia telecomenzii. In plus, conexiunea wi-fi va permite sa controlati aparatul prin intermediul unei aplicatii instalate pe telefoanele mobile, putand sa monitorizati si sa optimizati consumul de energie electrica. Sistemul de filtrare este unul complex, fiind format dintr-un filtru HD si unul HEPA care insa utilizeaza si tehnologia cu ioni de argint pentru eliminarea a 99.9% a bacteriilor din aerul filtrat. Niveul de zgomot al unitatii interne variaza intre 19-40 dB, la treapta cea mai redusa putand sa fie utilizat si pe timpul noptii farasa va deranjeze. Unitatea externa are insa un zgomot cuprinsa intre 53 si 62 dB astfel ca ar fi indicat sa o montati cat mai departe de fereastrele dormitoarelor.

Functii si tehnologii

SPIW312A3WF de la Whirlpool are pe langa functiile de racire si incalzire si o functie de dezumidificare a aerului care poate elimina pana la 1.2 litri de apa din aer in fiecare ora. Alte functii utile sunt Jet care poate raci temperatura din camera cu 5 grade Celsius in 10 minute, functia Al 6-lea simt sau cea de auto-curatare. Tehnologia 4D Xpert Airflow asigura o circulatie uniforma a aerului in toata camera iar modul de noapte permite setarea temperaturii in functie de varsta persoanelor care dorm in acea camera (adulti, copii, tineri sau batrani).

Puncte tari

+ unitate interna cu design elegant

+ consum redus de energie

+ nivel scazut al zgomotului

+ sistem de filtrare modern si eficient

+ conexiune wi-fi pentru controlul cu aplicatia mobila

+ functii si tehnologii utile

Puncte slabe

– daca nu este la promotie, pretul de achizitie este destul de ridicat

Concluzii

In concluzie, Whirlpool SPIW312A3WF este un aparat de aer conditionat modern, eficient si economic, ideal pentru orice living cu dimensiuni medii. Filtrarea eficienta a aerului, control facil prin intermediul smartphone-ului si nivelul scazut al zgomotului sunt alte atuuri ale acesui model produs de Whrilpool.