Aspirator cu sac Electrolux PD91-8SSM review

  • Design
    (5)
  • Performante
    (5)
  • Consum
    (4.8)
4.9

Sumar

Electrolux PD91-8SSM este un aspirator multisuprafete de ultima generatie cu performante excelente si un consum foarte redus de energie. Filtrarea eficienta a aerului reemis, display-ul digital si nivelul scazut al zgomotului sunt alte atuuri ale acestui aspirator cu sac produs de Electrolux. 

Desi exista mai multe tipuri de aspiratoare, modelele clasice cu sac raman in continuare in topul preferintelor clientilor datorita consumului redus de energie, a filtrarii foarte eficiente a aerului dar si a performantelor excelente pe diferite tipuri de suprafete. Drept dovada, odata cu schimbarea etichetei energetice a aparatelor electrocasnice survenita in septembrie 2017, primele modele de aspiratoare cu un consum de energie incadrat in clasele A+ si A++ au fost cele cu sac. Prin urmare, daca va doriti un aspirator multisuprafete care sa aiba si un consum foarte redus, atunci va trebui sa achizitionati un model cu sac. In cele ce urmeaza va vom prezenta unul din primele aspiratoare incadrate in clasa de eficienta energetica A++ care este disponibil si la marii retaileri online din Romania.

⇒ Vedeti si: Topul celor mai eficiente aspiratoare multisuprafete

Electrolux PD91-8SSM

Aspirator premium cu sac

Electrolux PD91-8SSM este un aspirator cu sac cu un design premium crem-auriu cu un display digital mare in partea centrala. Aspiratorul are un maner ergonomic pentru transport si o raza de operare de 12 metri care va permite aspirarea in camere diferite fara schimbarea prizei de alimentare. Acest aspirator are dimensiuni de 30.5 x 24 x 51 cm si o greutate de 7.82 Kg, insa si o capacitate foarte generoasa de colectare de 5 litri. Manevrarea facila a aspiratorului este asigurata de rotile cauciucate mari Easy Roll dar si de peria cu rulment care necesita mai putin efort indiferent de suprafata aspirata.

Consum redus si performante exceptionale

Electrolux PD91-8SSM are un consum anual de energie de doar 16 kWh, care este incadrat in a doua cea mai eficienta clasa energetica A++. Desi puterea motorului de 460 W poate sa para destul de mica, acest model a obtinut incadrarea in cea mai buna clasa A atat pentru performantele in aspirarea suprafetelor dure cat si pentru mochete si covoare. La aceste performante contribuie sistemul PureFlow dezvoltat de Electrolux care creste eficienta energetica si mentine un fulux puternic de aer.

Cititi si: alte reviewuri de aspiratoare

Aspirator cu sac Electrolux PD91-8SSM

Filtrare eficienta si silentiozitate

Sistemul de filtrare este incadrat in aceeasi clasa A, filtrul pentru motor si cel lavabil PureAdvantage D11 asigurand capturarea celor mai mici particule de praf si alergeni din aerul reemis. Nivelul zgomotului variaza intre 61 si 69 dB, valori foarte scazute in special daca tinem cont de dimensiunile si de capacitatea mare de colectare a aspiratorului.

Display digital si accesorii utile

Display-ul digital mare afiseaza puterea selectata dar va indica si necesitatea de inlocuire a sacului sau curatarea filtrului de praf. Puterea de aspirare este setata cu ajutorul butoanelor de pe maner care functioneaza ca o telecomanda, pentru pornire/oprire si derularea automata a cablului fiind utilizate butoanele mari de langa display. Peria principala este iluminata cu leduri pentru a putea aspira eficient chiar si in spatiile mai intunecoase, pentru parchet fiind inclusa in pachet o perie speciala Parchetto Pro. In plus, exista si un accesoriu inteligent 3 in 1 care este ideal pentru aspirarea spatiilor inguste, a mobilierului, perdelelor sau tapiteriilor.

Puncte tari

+ design elegant

+ performante excelente pe toate tipurile de suprafete

+ consum foarte redus de energie

+ filtrare eficienta a prafului

+ display digital 

+ accesorii utile

Puncte slabe

– pretul este unul destul de mare

Concluzii

In concluzie, Electrolux PD91-8SSM este un aspirator multisuprafete de ultima generatie cu performante excelente si un consum foarte redus de energie. Filtrarea eficienta a aerului reemis, display-ul digital si nivelul scazut al zgomotului sunt alte atuuri ale acestui aspirator cu sac produs de Electrolux.