Aspirator fara sac Bosch 3A BGC05AAA2 review

Bosch BGC05AAA2
  • Consum
    (4.5)
  • Performante
    (4.4)
  • Calitate/Pret
    (4.7)
4.5

Sumar

Bosch BGC05AAA2 este un aspirator fara sac cu o putere buna de aspirare si performante foarte bune de curatare a suprafetele dure. Filtrarea eficienta a aerului, manevrabilitatea buna si pretul accesibil fac din acest aspirator produs de Bosch o alegere excelenta pentru apartamentele fara covoare si mochete groase. 

Gama variata de aspiratoare, permite alegerea destul de usoara a unui model potrivit pentru nevoile fiecarei familii. De exemplu, pentru o casa mai mare in care exista multe covoare groase dar si pardoseli placate cu gresie sau parchet veti avea nevoie de un aspirator multisuprafete, in timp ce pentru un apartament de mici dimensiuni in care aveti cateva covoare mai mici puteti alege un aspirator mai ieftin cu performante bune de aspirare pe suprafetele dure. In cele ce urmeaza va vom prezenta un astfel de aspirator produs de Bosch care are specificatii bune si poate fi achizitionat la un pret accesibil.

⇒ Vedeti si: Topul celor mai eficiente aspiratoare multisuprafete

Aspirator fara sac Bosch BGC05AAA2

Aspirator modern fara sac

Bosch BGC05AAA2 este un aspirator fara sac cu un design elegant rosu-negru si un recipient de colectare transparent. Aspiratorul are dimensiuni de 26.8 x 31.4 x 38.1 si o greutate de 6 Kg, insa va putea sa fie transportat destul de usor datorita manerului ergonomic aflat in partea din fata. Cele trei roti ofera o menavrabilitate buna pe diferite tipuri de suprafete, iar raza de operare de 9 metri permite aspirarea in camere diferite fara necesitatea schimbarii prizei de alimentare prea des. Recipientul de colectare are o capacitate de 1.5 litri si se goleste usor fara sa imprastiati sau sa intrati in contact cu praful si mizeriile aspirate.

Consum redus si performante bune pe suprafete dure

Bosch BGC05AAA2 are un motor cu o putere de aspirare de 700 W care poate fi ajustata in 3 trepte in functie de suprafata aspirata prin intermediul unui buton aflat in parea centrala a aspiratorului. Consumul energetic anual este incadrat in clasa de eficienta A, in aceeasi clasa fiind incadrate si performantele de aspirare ale suprafetelor dure precum gresie, parchet sau linoleum. Perfomantele aspirarii covoarelor groase sau cu fir lung sunt incadrate doar in clasa D, acest aspirator nefiind potrivit pentru casele cu mochete si covoare mari. Nivelul zgomotului de 78 dB este destul de mare, insa este comparabil cu al altor modele cu putere si capacitate similara.

 Vedeti si: alte reviewuri de aspiratoare

Bosch BGC05AAA2

Filtrare eficienta a prafului si accesorii utile

Sistemul de filtrare contine un filtru EPA lavabil care capteaza chiar si cele mai mici particule de praf si alergeni aerul din camere fiind mult mai curat dupa aspirare. Peria principala permite aspirarea eficienta atat a suprafetelor dure cat si a covoarelor mai subtiri, pentru parchetul care se zgarie mai usor existand o perie speciala cu peri moi. In pachet veti mai gasi si o duza pentru tapiterie pentru curatarea canapelelor, fotoliilor si scaunelor dar si un accesoriu pentru colturi sau pentru spatiile inguste. Aspiratorul are o pozitie de parcare in care peria se prinde intr-un suport aflat in partea din spate, iar pentru ocuparea unui spatiu mai restrans pentru depozitare exista un suport de prindere a furtunului elastic.

Puncte tari

+ design modern

+ raza buna de operare

+ putere de 700 W ajustabila in functie de suprafata aspirata

+ filtrare eficienta a aerului reemis

+ consum redus de energie

+ raport excelent calitate/pret

Puncte slabe

– performantele aspirarii covoarelor sunt incadrate doar in clasa D

Concluzii

In concluzie, Bosch BGC05AAA2 este un aspirator fara sac cu o putere buna de aspirare si performante foarte bune de curatare a suprafetele dure. Filtrarea eficienta a aerului, manevrabilitatea buna si pretul accesibil fac din acest aspirator produs de Bosch o alegere excelenta pentru apartamentele fara covoare si mochete groase.