Cel mai bun termometru pentru copii

» Nu ratati reducerile de pana la 50% la produsele din campania
Crazy Season de la eMag
Click aici pentru oferta

Temperatura corpului este un indicator foarte important al sanatatii copilului, iar atunci cand exista abateri, aceasta este primul semnal ca ceva nu este in regula cu copilul dumneavoastra. Astazi, producatorii ofera o mare varietate de termometre, iar alegerea celui mai bun nu este atat de simpla. Procesul de masurare a temperaturii trebuie sa fie confortabil, pentru ca un copil este greu sa fie convins sa se aseze linistit si sa nu se miste.

Termometre copii

Utilizarea termometrului trebuie sa fie intuitiva pentru parinti si cat mai putin invaziva pentru copii. In plus, o acuratete buna este de dorit, pentru a fi siguri ca temperatura afisata este cea corecta. De exemplu, pnetru nou nascuti temperatura normala este de 36.4 ˚C iar o temperatura de 38˚C este considerata febra. Orice temperatura de 35˚C sau mai mica poate de asemenea sa indice o problema de sanatate a copilului.

Top 5 termometre pentru copii

1. Omron Gentle Temp 720

Omron Gentle Temp 720 este un termometru este un termometru cu infrarosu care masoara cu precizie temperatura de la nivelul fruntii copilului intr-un interval cuprins intre 34 si 42.2°C. Termometrul are o precizie de masurare de 0.2°C si poate memora pana la 25 de masuratori. Acest model are dimensiuni compacte si un display digital mare, durata de viata a bateriei fiind de aproximativ 2500 de masuratori. Optiunea de masurare a temperaturii ambientale sau a obiectelor si inchiderea automata sunt alte avantaje ale acestui termometru cu infrarosu.

Puncte tariOMRON Gentle Temp 720

+ display digital mare;

+ precizie de 0.2°C;

+ memorare 25 de masuratori;

+ masurarea temperaturii ambientale;

+ autonomie excelenta.

Puncte slabe

– masuratoare poate fi influentata usor de factori externi;

– pretul este destul de mare.

Untitled-300x31

2. Omron GT522 Pro

Un alt termometru produs de Omron care are specificatii bune este modelul GT522 Pro. Acest model este un termometru profesional de ureche care are o precizie excelenta de ± 0.2°C. Termometrul are dimensiuni compacte si un display digital care afiseaza temperatura cu 3 cifre. Autonomia excelenta de 6000 de masuratori, scanarea rapida si inchiderea automata sunt alte avantaje ale acestui termometru cu infrarosu de ureche produs de Omron.

Puncte tariOmron GT522 Pro

dimensiuni compacte;

+ display digital;

+ autonomie excelenta;

+ precizie de ± 0,2°C;

+ inchidere automata.

Puncte slabe

– pretul este destul de mare.

Untitled-300x31

3. Easycare Baby

Daca preferati un uscator termometru de frunte cu un pret mai accesibil atunci Easycare Baby poate fi o alegere excelenta. Termometrul permite atat masurarea temperaturii corporale a copiilor cat si a lichidelor, obiectelor sau a mediului ambiental. Display-ul digital iluminat, precizia de 0.2°C si timpul redus de masurare sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestui termometru cu infrarosu.

Puncte tariEASYCARE Baby

+ termometru multifunctional;

+ precizie de 0.2°C;

+  display digital iluminat;

+ pret accesibil.

Puncte slabe

– bateriile se consuma destul de rapid.

Untitled-300x31

4. Laica TH1003

Un alt uscator termometru fara contact pentru frunte care are o precizie buna este modelul TH1003 produs de Laica. Acest termometru permite masurarea rapida atat a corpului cat si a lichidelor sau a mediului ambiental. Termometrul dispune de un display digital in 3 culori, care va instiinteaza daca temperatura este normala sau daca copilul are febra. Memorarea ultimelor 50 de masuratori poate fi de asemenea utila pentru a vedea cum evolueaza temperatura copilului pe parcursul mai multor zile.

Puncte tariLaica TH1003

+ display digital in 3 culori;

+ termometru multifunctional;

+ dimensiuni compacte;

+ memorare 50 de masuratori;

+ pret accesibil.

Puncte slabe

– precizia nu este afisata.

Untitled-300x31

5.  PiC Solution

PiC Solution este un termometru digital cu varf flexibil care poate fi utilizat pentru masurarea temperaturii atat la subrat cat si rectal. Timpul de masurare este de aproximativ un minut si jumatate iar precizia este de ± 0,1°C. Termometrul are un display digital si un semnal sonor care va instiinteaza cand masuratoarea s-a incheiat. In cazul detectarii unei temperaturi mai ridicate, termometrul va va instiinta prin semnale sonore scurte si prin iluminatul de fundal de culoare rosie.

Puncte tariPiC Solution

+ precizie de ± 0,1°C;

+ display digital cu fundal iluminat;

+ varf flexibil;

+ pret redus.

Puncte slabe

– masurarea dureaza destul de mult.

Untitled-300x31

Ghid de achizitie termometru copii

Pentru a alege un termometru potrivit pentru copilul dumneavoastra va trebui sa tineti cont de cateva aspecte importante precum:

1. Tipul termometrului

Termometrele pentru copii pot fi de mai multe tipuri:

  • Termometru digital de contact – este cel mai popular tip de termometre pentru copii, putand fi utilizat atat la subrat cat si rectal. Acest tip de termometre dispun de un display digital si memoreaza de obicei ultima temperatura masurata. Avantajele termometrelor digitale sunt pretul redus sau acuratetea si rapiditatea citirilor;
  • Termometru infrarosu pentru ureche – acest termometru se introduce in canalul urechii si utilizeaza un scaner infrarosu pentru citirea temperaturii corpului. Avantajul termometrelor pentru ureche este ca nu este invaziv, putand fi utilizat pentru masurarea rapida a temperaturii;
  • Termometrul infrarosu pentru frunte – detecteaza temperatura fruntii cu ajutorul unui scaner cu infrarosu. Avantajele acestui tip de termometru sunt masurarea rapida a temperaturii, faptul ca sunt noninvazive si pot fi utilizate chiar si atunci cand bebelusii dorm. Totusi, aceste termometre au preturi mai ridicate si nu sunt la fel de precise ca termometrele digitale;
  • Termometru cu mercur – este un termometru clasic, care sunt ieftine si au o acuratete excelente, insa pot prezenta un risc de otravire in cazul in care se sparg.

2. Timpul de masurare

  • Termometrul digital de contact – masoara temperatura rapid, intr-un interval cuprins intre 10 si 30 de secunde;
  • Termometru infrarosu pentru urechi – masoara temperatura, in doar cateva secunde de 8-16 ori, afisand cea mai mare valoare;
  • Infrarosu frontal – pentru a masura temperatura, trebuie doar sa tineti dispozitivul pe frunte si dupa 1-3 secunde rezultatul va aparea displayul digital.

3. Acuratetea

Cele mai performante termometre pentru copii au o acuratete de pana la la 0.1°C. Termometrele de frunte si cele de ureche au de regula o acuratete de 0.2°C. Pentru a va asigura ca aveti o acuratete cat mai buna, daca masurati temperatura copilului la subrat, este necesar ca axila sa fie uscata si cat mai aproape posibil de capilarul termometrului.

4. Display-ul si alertele

Cu cat display-ul digital este mai mare cu atat veti putea sa cititi mai usor rezultatul masurarii. La finalul masurarii se va auzi un semnal sonor, indicand faptul ca masurarea a fost finalizata. Unele modele dispun de un sistem de afisaj in culori care indica daca temperatura este in parametri normali sau este mai mare decat valorile maxime.

5. Memoria si conectivitatea

Majoritatea modelelor pot memora temperatura de la ultima utilizare, insa altele permit memorarea a pana la 20 de masuratori. Astfel, veti putea monitoriza fluctuatiile temperaturii copilului pe parcursul mai multor zile. Conectivitatea Bluetooth permite descarcarea acestor masuratori si salvarea acestora pe telefon sau laptop.

6. Bateriile

Este important ca accesul la baterii sa fie facil pentru adulti, insa mai dificil pentru copii. Unele modele au baterii circulare mici, care pot fi inghitite de copii. Cu cat bateriile utilizate sunt mai mari, cu atat va trebui sa le schimbati mai rar.