Electrolux EW6TN4262, Masina verticala de spalat rufe, 6 Kg, Clasa D, 1200 RPM – Pareri si Review

▷ Review Electrolux EW6TN4262 - 6 Kg, Clasa D, 14 programe, 1200 RPM - Pareri
Masina de spalat rufe Electrolux EW6TN4262

Product Name: Electrolux EW6TN4262

Product Description: Electrolux EW6TN4262 este o masina de spalat rufe cu incarcare verticala cu o capacitate de incarcare de 6 Kg si o eficienta energetica incadrata in clasa D. Masina dispune de o viteza maxima de centrifugare de 1200 RPM si de 14 programe de spalare.

Brand: Electrolux

 • Design
  (4.5)
 • Eficienta energetica
  (4)
 • Programe si tehnologii
  (4.8)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.5

Sumar

Electrolux EW6TN4262 este o masina de spalat rufe cu incarcare verticala care are un panou de control intuitiv si o eficienta energetica buna. Gama variata de programe, sistemele si tehnologiile moderne si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe produse de compania suedeza Electrolux.  

Pros

+ dimensiuni compacte;

+ panou de control tactil;

+ 14 cicluri de spalare;

+ sisteme si tehnologii moderne;

+ raport bun intre calitate si pret.

Cons

– nivelul zgomotului este destul de mare;

– viteza maxima de centrifugare de doar 1200 RPM.

» Nu ratati reducerile de pana la 50% la produsele din campania
Crazy Season de la eMag
Click aici pentru oferta

Utilizarea eficienta a spatiului disponibil poate fi facuta si prin achizitia unor electrocasnice compacte. De exemplu, o masina de spalat rufe cu incarcare verticala se poate instala atat intr-o nisa de pe hol, cat si intr-o baie mai mica. Aceste masini de spalat au atat avantaje cat si dezavantaje in comparatie cu modelele cu incarcare frontala. Principalele avantaje sunt incarcarea si descarcarea mai facila a rufelor si un nivel mai redus al vibratiilor. Dintre dezavantaje enumeram preturile mai mari sau nivelul zgomotului ceva mai ridicat. Electrolux EW6TN4262 este o astfel de masina de spalat rufe cu incarcare verticala, iar in randurile urmatoare va vom prezenta principalele specificatii ale acestui model.

=> Vedeti si: Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe Electrolux

Masina de spalat rufe Electrolux EW6TN4262

Masina de spalat rufe compacta

Masina de spalat rufe Electrolux EW6TN4262 are o carcasa alba si un panou de control cu display digital mare, in partea din spate. Manerul ergonomic asigura deschiderea facila a usii, iar sistemul Soft Opening amortizeaza deschiderea tamburului. Cele doua picioruse din fata sunt reglabile, pentru a asigura o stabilitate buna necesara pentru evitarea vibratiilor excesive.

Acest model are dimensiuni de 40 x 60 x 89 cm si o capacitate de incarcare de 6 Kg, fiind destinata utilizarii de catre 1-2 persoane. Alte modele de masini de spalat rufe cu incarcare verticala care au specificatii tehnice bune sunt: Whirlpool TDLR7220SSEUN, Whirlpool TDLR65230SSEUN sau Electrolux EW7T3272.

Motor inverter fiabil

Electrolux EW6TN4262 are un motor inverter cu eficienta energetica buna, care este incadrata in clasa D (pe o scara de la A la D). Un ciclu eco de spalare are un consum de energie de 0.65 kWh si 40 litri de apa si dureaza 3 ore si 17 minute. Viteza de centrifugare maxima este de 1200 RPM, rufele avand un grad de umiditate reziduala de 53.5% dupa spalare si stoarcere. Nivelul zgomotului poate atinge 77 dB in cazul centrifugarii la viteza maxima, de aceea este indicat sa nu spalati rufele la ore tarzii din noapte. Fiabilitatea excelenta a motorului este confirmata si de garantia extinsa de 5 ani oferita de Electrolux.

Electrolux EW6TN4262

Programe variate de spalare

Panoul de control are un display digital mare, cu selectoare tactile si un disc rotativ pentru alegerea ciclului de spalare. Cele 14 programe disponibile permit spalarea unor anumite articole (jeans, articole sportive, jachete sau hainele bebelusilor) sau tesaturi (bumbac, bumbac eco, sintetice, matase, lana sau delicate). De asemenea, exista si un program rapid cu durata de 14 minute si unul cu abur care elimina alergenii si bacteriile din haine. 

Pe langa gama variata de programe, masina dispune si de sisteme si tehnologii moderne precum SoftPlus (asigura distribuirea uniforma a balsamului) sau Eco Time Manager (reduce consumul de resurse si timpul de spalare in functie de incarcatura de haine). Dintre optiunile suplimentare cele mai utile sunt clatirea suplimentara, prespalarea sau programul de noapte, cu un nivel mai redus al zgomotului.

Puncte tari

+ dimensiuni compacte;

+ panou de control tactil;

+ 14 cicluri de spalare;

+ sisteme si tehnologii moderne;

+ raport bun intre calitate si pret.

Puncte slabe

– nivelul zgomotului este destul de mare;

– viteza maxima de centrifugare de doar 1200 RPM.

Concluzii

Concluzionand, Electrolux EW6TN4262 este o masina de spalat rufe cu incarcare verticala care are un panou de control intuitiv si o eficienta energetica buna. Gama variata de programe, sistemele si tehnologiile moderne si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe produse de compania suedeza Electrolux.