Cele mai bune masini de spalat rufe AEG

Compania Aeg a fost fondata in anul 1883 de catre Emil Rathenau. Ulterior compania a fuzionat cu o subsidiara Telefunken AG, iar mai tarziu a fost achizitionata de catre Electrolux. AEG este compania care a creat primul frigider electric si a utilizat pentru prima data pompa de caldura la uscatoarele de rufe. In anul 2017 s-au sarbatorit 130 de ani de cand AEG aduce inovatia in casele oamenilor prin electrocasnicele produse.

AEG

In ceea ce priveste gama de produse pe care o ofera compania AEG, aceasta este una destul de generoasa, portofoliul incluzand cuptoare, plite, aragazuri atat pe gaz, cat si electrice, hote, masini de spalat vase, combine frigorifice, congelatoare, frigidere, masini de spalat rufe si uscatoare de haine. In anul 1910 EG a produs prima plita electrica, in 1912 primul frigider electric, in 1950 prima masina de spalat rufe, in 1959 prima combina frigorifica, urmand ca in 1964 sa produca primul uscator de rufe.

Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe AEG

1. AEG L7FBE69SA

Masina de spalat rufe AEG L7FBE69SA are o capacitate de incarcare de 9 Kg de rufe si un design modern, utilizat si de alte modele comercializate sub brandul AEG. Masina dispune de un motor OkO Inverter care are o eficienta energetica incadrata in clasa C pe o scara de la A la G. Acest model are o viteza maxima de centrifugare de 1600 RPM si un nivel al zgomotului care variaza intre 51 si 77 dB. Gama variata de programe, conectivitatea Wi-Fi si functia de spalare cu abur sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat premium din portofoliul AEG.

Puncte tariAEG L7FBE69SA

+ panou de control intuitiv;

+ gama variata de programe;

+ eficienta energetica buna;

+ viteza de centrifugare de 1600 RPM;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ functii moderne.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor.

Untitled-300x31

2. AEG L7FEC41S

O alta masina de spalat rufe produsa de AEG care are recenzii excelente de la clientii care au achizitionat-o este modelul L7FEC41S. Masina are o capacitate generoasa de incarcare de 10 Kg si o viteza maxima de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut. Acest model utilizeaza cele mai noi tehnologii dezvoltate de AEG precum ProSteam (utilizarea aburului pentru prevenirea formarii cutelor), sau ProSense (personalizeaza ciclul de spalare in functie de cantitatea de rufe incarcate in masina). Motorul inverter are o eficienta energetica incadrata in clasa C si are un nivel maxim al zgomotului de 75 dB. Programele variate de spalare, functiile si optiunile utile si pretul redus din aceasta perioada sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe produse de AEG.

Puncte tariAEG L7FEC41S

+ capacitate generoasa de incarcare;

+ eficienta energetica buna;

+ cicluri variate de spalare;

+ functii si optiuni moderne;

+ nivel redus al zgomotului.

Puncte slabe

– durata programelor este destul de mare.

Untitled-300x31

3. AEG L7FEE68S

AEG L7FEE68S este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 8 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa C. Masina are un design modern si dispune de un motor OkO Inverter de ultima generatie, care are o fiabilitate excelenta. Un ciclul de spalare are un consum de 0.63 kWh si 47 de litri de apa si dureaza 3 ore si 30 de minute. Viteza de centrifugare maxima este de 1600 de rotatii pe minut, iar nivelul zgomotului variaza intre 51 dB pentru spalare si 77 dB pentru stoarcere la viteza maxima. Tehnologiile moderne, gama variata de programe si functii si meniul intuitiv fac din aceasta masina de spalat rufe o alegere excelenta pentru familiile formate din 3-4 persoane.

Puncte tariAEG L7FEE68S

+ design modern;

+ panou de control intuitiv;

+ motor OkO Inverter fiabil;

+ programe si functii moderne;

+ nivel redus al zgomotului;

Puncte slabe

– pretul intreg este destul de mare.

Untitled-300x31

4. AEG LTX7C373E

Daca preferati o masina de spalat rufe cu incarcare verticala, care poate fi instalata intr-un spatiu ingust, atunci AEG LTX7C373E poate fi una din cele mai bune alegeri pe care le puteti face. Masina are o capacitate de incarcare de 7 Kg si dispune de un motor inverter cu eficienta energetica incadrata in clasa D. Viteza maxima de centrifugare este de 1300 RPM, iar nivelul zgomotului variaza intre 49 si 79 dB. Optiunea de spalare cu abur, functiile si optiunile moderne si utilizarea intuitiva sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe cu incarcare verticala din portofoliul AEG.

Puncte tariAEG LTX7C373E

+ panou de control intuitiv;

+ dimensiuni compacte;

+ motor inverter;

+ functii si programe variate;

Puncte slabe

– nivelul zgomotului este mai ridicat.

Untitled-300x31

5. AEG L6FEG49S

AEG L6FEG49S este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 9 Kg de rufe, fiind ideala pentru familiile formate din cel putin 4-5 persoane. Panoul de control contine un display digital tactil si un disc rotativ pentru alegerea unui program din cele 10 optiuni disponibile. Viteza de centrifugare este de 1400 de rotatii pe minut, iar nivelul zgomotului poate atinge cel mult 75 dB. Eficienta energetica buna, tehnologiile moderne si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte avantaje ale acesti masini de spalat rufe produsa de AEG.

Puncte tariAEG L6FEG49S

+ display digital tactil;

+ eficienta energetica buna;

+ nivel redus al zgomotului;

+ programe si functii moderne;

Puncte slabe

– durata programelor este destul de mare.

Untitled-300x31

Ghid de alegere masina de spalat rufe AEG

Pentru a alege o masina de spalat rufe performanta va trebui sa tineti cont de cateva specificatii importante precum:

1. Eficienta energetica

Un aspect foarte important in ceea ce priveste o masina de spalat rufe este eficienta energetica a acesteia. Chiar daca pretul de achzitie pentru o masina de spalat rufe cu o clasa energetica superioara este mai mare, veti resimti acest lucru la factura de energie electrica. Diferente mari veti simti la trecerea a doua clase, de exemplu de la clasa C la clasa A. Gratie motoarelor inverter de generatie noua cu care sunt dotate, masinile de spalat rufe produse de AEG au o eficienta energetica foarte buna, care este incadrata in cele mai eficiente clasa energetice.

2. Programele de spalare

Printre programele principale pe care le veti regasi pe masinile de spalat rufe AEG amintim:

 • OkoPower;
 • ColourPro;
 • Eco 40-60 – program scurt;
 • Bumbac – pentru hainele din bumbac;
 • Sintetice – pentru materiale sintetice;
 • Delicate – pentru tesaturi fine;
 • Lana/matase – pentru haine din lana si matase;
 • Abur – spalare cu abur;
 • 20 min 3 kg – program special;
 • Jachete – program pentru jachete;
 • Blugi – program special pentru blugi;
 • AntiAllergy – program ce elemina bacteriile;
 • Clatire – program doar de clatire;
 • Evacuare;
 • Centrifugare – program doar de stoarcere;
 • Curatare masina – program pentru intretinere.

Programele disponibile difera in functie de modelul ales insa majoritatea modelelor vor avea atat programe pentru spalarea anumitor tesaturi (bumbac, bumbac eco, sintetice, lana, delicate) sau articole (echipament sportiv, blugi, perdele, lenjerie cuverturi sau jachete). Majoritatea programelor de spalare dispun si de posibilitatea de personalizare a unora dintre ele.

3. Viteza de centrifugare

In ceea ce priveste masinile AEG, viteza de centrifugare variaza intre 1400 si 1600 de rotatii pe minut. Datorita acestei viteza mari, gradul de umiditate al rufelor dupa spalare si stoarcere este destul de scazut.

4. Consumul de apa si detergent

Consumul de apa si detergent este si in functie de programul ales. Programul Eco va economisi atat timp, energie electrica, apa, cat si detergent. Totusi, chiar si programele normale au un consum relativ mic de apa si detergent in comparatie cu alte modele de masini de spalat rufe mai incadrate intr-o clasa inferioara.

5. Tehnologiile disponibile

Una din tehnologiile intalnite pe masinile de spalat AEG este ProSteam, tehnologie care incheie ciclul de spalare folosind aburul pentru a reduce sifonarile cu pana la 30%. De asemenea, aburul fierbinte elimina atat bacteriile din haine dar si mirosurile neplacute.

O alta tehnologie este denumita de cei de la AEG este ProSense. Astfel, in momentul cand introduceti hainele in masina de spalat, aceasta va cantari automat incarcatura pentru a optimiza automat consumul de apa, energie si detergent.

Woolmark este o tehnologie special conceputa pentru hainele din lana si matase. Aceste tesaturi, fiind mai sensibile fata de altele, vor avea un program special dedicat.

Tehnologia SoftPlus actioneaza la finalul programului de spalare pentru ca balsamul sa ajunga in mod egal la toate rufele introduse in cuva masinii.

6. Functiile si optiunile suplimentare

Masinile de spalat Aeg inteligente sunt dotate cu Wi-Fi, ceea ce va ofera posibilitatea de a descarca mai multe programe de spalare sau a le personaliza pe cele existente. Functia de abur a masinii va ajuta sa scoateti rufele mult mai putin sifonate, ceea ce pentru hainele din lana sau din matase va va ajuta foarte mult. Alte functii moderne sunt: blocarea accesului copiilor la meniu, startul sau finalul intarziat si detectarea automata a spumei. Optiunile suplimentare pot fi: optiune de clatire suplimentara, sistem de echilibrare a incarcaturii, senzor de greutate, sistem de clatire fara spuma etc.

Intrebari frecvente?

Ce este un motor OkO Inverter?

Motorul Oko Inverter folosit de cei de la AEG pentru masinile lor de spalat este un motor de generatie noua. Acesta are o uzura in timp mult mai mica si reduce vibratiile cauzate de masina de spalat in timpul spalarii. Producatorul a declarat faptul ca acest motor este facut sa reziste foarte mult timp si ofera o garantie de pana la 10 ani. De asemenea, cei de la AEG au precizat ca motorul OkO are o eficienta energetica crescuta fata de modelele anterioare.

Ce este tehnologia ProSense?

Tehnologia ProSense a celor de la AEG se bazeaza pe folosirea mai multor senzori in masina de spalat rufe. Acesti senzori sunt capabili sa detecteze automat gradul de incarcare al cuvei. Astfel, dupa ce este stabilita greutatea rufelor introduse in masina, masina singura va calcula necesarul de apa, energie electrica, timp si detergent folosit.