▷Cele mai bune masini de spalat vase AEG

Fondata in anul 1883, compania AEG este unul din cei mai cunoscuti producatori de aparate electrocasnice mari din Germania. De-a lungul anilor, AEG a fost implicata atat in productia de avioane cat si de componente pentru locomotive electrice. In 2005 brandul AEG a fost achizitionat de grupul suedez Electrolux, din care face parte si astazi

AEG

Portofoliul AEG include o gama variata de aparate electrocasnice mari precum masini de spalat rufe, uscatoare de rufe, masini de spalat vase, frigidere si combine frigorifice sau plite si cuptoare. Aparatele electrocasnice produse de AEG au un design modern si specificatii tehnice foarte bune, fiind incadrate in clasa premium. Asta inseamna ca pretul acestor aparate electrocasnice este destul de mare, acestea adresandu-se de regula, familiilor cu venituri peste medie.

Top 5 masini de spalat vase AEG

1. AEG FSE83847P

AEG FSE83847P este o masina de spalat vase incorporabila, care are o capacitate de incarcare de 14 seturi de vase. Masina dispune de un motor Inverter cu eficienta energetica incadrata in clasa D, pe o scara de la A la G. Acest model dispune de 7 programe de spalare (160 minute, 60 minute, 90 minute, AUTO Sense, Eco, Curăţare mașină, Quick 30 minute), iar temperatura apei poate fi setata in 4 trepte. Afisajul LCD,  functiile si optiunile utile si nivelul redus al zgomotului sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat premium din portofoliul AEG.

Puncte tariAEG FSE83847P

+ afisaj LCD;

+ 7 programe de spalare;

+ nivel redus al zgomotului;

+ lumina interioara;

+ extragarantie pentru produs si motor.

Puncte slabe

– pretul este foarte mare.

Untitled-300x31

2. AEG FSE74737P

O alta masina de spalat vase produsa de AEG care o capacitate generoasa de incarcare, este modelul FSE74737P. Masina are o capacitate de incarcare de 15 seturi de vase si o eficienta energetica incadrata in clasa C. Acest model utilizeaza tehnologii moderne precum SENSORLOGIC (ajusteaza automat consumul energetic si de apa in functie de cantitatea de vase incarcate), sau AirDry (asigura uscarea mai rapida a vaselor prin deschiderea automata a usii). Cosul superior cu reglare pe inaltime, cele 7 cicluri de spalare si garantiile extinse oferite de producator sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat vase produse de AEG.

Puncte tariAEG FSE74737P

+ capacitate de incarcare mare;

+ eficienta energetica buna;

+ 7 cicluri de spalare;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantii extinse.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor.

Untitled-300x31

3. AEG FSE73727P

AEG FSE73727P este o masina de spalat vase incorporabila, care a fost lansata recent pe piata autohtona. Masina are o capacitate de incarcare de 15 seturi de vase, iar eficienta energetica este incadrata in clasa C. Un program standard are un consum de 0.86 kWh si  11 litri de apa si dureaza 4 ore. Acest model dispune de mai multe optiuni moderne precum start intarziat, extra silentios, clatire suplimentara sau semnal luminos in 2 culori pe podea. Tehnologiile moderne, cele 6 programe de spalare si garantia extinsa de 5 ani fac din aceasta masina de spalat vase produsa de AEG o alegere excelenta pentru familiile mai numeroase.

Puncte tariAEG FSE73727P

+ capacitate generoasa de incarcare;

+ optiuni si functii moderne;

+ tehnologie SENSORLOGIC;

+ 7 programe de spalare;

+ garantie extinsa de 5 ani;

Puncte slabe

– eficienta energetica incadrata in clasa D.

Untitled-300x31

4. AEG FFB73517ZM

Daca preferati o masina de spalat vase slim, cu o capacitate mai redusa de incarcare, atunci AEG FFB73517ZM poate fi o alegere excelenta. Masina poate fi instalata independent si are un design elegant din inox si un display digital mare. Capacitatea de incarcare este de 10 seturi de vase, iar eficienta energetica este incadrata in clasa D. Cele 9 programe de spalare, cosurile cu organizare eficienta si functiile si garantia de 10 ani pentru motor sunt alte argumente care ar trebui sa va convinga sa achizitionati aceasta masina de spalat vase produsa de AEG.

Puncte tariAEG FFB73517ZM

+ design elegant;

+ 9 cicluri de spalare;

+ motor inverter;

+ functii si tehnologii moderne;

+ garantie extinsa pentru motor;

Puncte slabe

– nivelul zgomotului este mai ridicat.

Untitled-300x31

5. AEG FES5396XZM

AEG FES5396XZM este o masina de spalat semi-incorporabila  cu o capacitate de incarcare de 14 seturi de vase. Panoul de control este intuitiv si permite selectarea facila a programelor sau a optiunilor suplimentare. Cele 8 programe permit spalarea eficienta a vaselor cu diferite grade de murdarie, iar nivelul zgomotului este de doar 42 dB. Garantiile extinse pentru produs si motor, tehnologiile moderne si pretul redus din aceasta perioada sunt alte avantaje solide ale acestui model din portofoliul companiei germane AEG.

Puncte tariAEG FES5396XZM

+ capacitate de incarcare de 14 seturi;

+ panou de control intuitiv;

+ tehnologii si functii moderne;

+ 8 cicluri de spalare;

+ garantii extinse;

Puncte slabe

– eficienta energetica nu este cea mai buna.

Untitled-300x31

Ghid de alegere masina de spalat vase AEG

Gama de masini de spalat vase produse de AEG este variata, alegerea unui model potrivit putand fi destul de dificila. Pentru a fi siguri ca alegeti o masina de spalat vase performanta, va trebui sa tineti cont de cateva specificatii importante precum:

1. Tipul masinii de spalat vase

Masinile de spalat vase AEG pot fi independente, semi-incorporabile sau incorporabile in mobilierul din bucatarie. Alegerea trebuie facuta in functie preferinte, de dimensiunile bucatariei si cele ale mobilierului. Masinile de spalat vase independente au un design modern, cu finisaje elegante si display digital mare, care le asigura integrarea in orice bucatarie noua. Modelele semi-incorporabile, sunt integrate in mobilier doar pe laterale, iar cele incorporabile sunt complet incorporate in mobiler.

2. Capacitate de incarcare si dimensiuni

Masinile de spalat vase AEG au o capacitate de incarcare care poate varia intre 9 si 15 seturi de vase. Daca cele cu o capacitate mai mica sunt potrivite pentru familiile formate din 2-3 persoane, modelele cu o capacitate generoasa de incarcare sunt ideale pentru familiile cu mai multi copii. Dimensiunile sunt legate de capacitatea de incarcare: un model cu o capacitata de incarcare mai mica va avea o latime de doar 45-47 cm, iar unul cu capacitate mare va avea o latime de pana la 60 cm. Adancimea si inaltimea masinilor de spalat vase este, in general, standard.

3. Eficienta energetica

Cu cat eficienta energetica a masinii de spalat vase este mai buna, cu atat consumul energetic va fi mai redus. Majoritatea masinilor de spalat vase produse de AEG au o eficienta energetica incadrate in clasele C-E, insa sunt si modele cu un consum energetic mai redus, incadrat in clasa B. Un ciclu de spalare are un consum de 0.65-0.7 kWh pentru modele cu o capacitate mai redusa si poate ajunge pana la 0.96 kWh pentru modele cu capacitate de 15 seturi de vase.

4. Programele de spalare

Masinile de spalat vase AEG cu un pret mai redus au mai putine programe de spalare (5-7 programe), iar cele mai performante pot avea pana la 9 cicluri de spalare. Programele de spalare includ optiuni clasice in functie de timp (160 minute, 60 minute, 90 minute. Quick 30 minute) dar si moderne (Eco, Extra silentions sau curatare masina). In plus, exista si un program AutoSense ajusteaza automat timpul de spalare si temperatura in functie de gradul de murdarie al vaselor.

Durata programelor standard este de 4 ore, insa exista si optiuni mai scurte pentru vase cu un grad redus de murdarie.

5. Tehnologiile disponibile

Cele mai noi masini de spalat vase produse de AEG dispun de tehnologii si functii de ultima generatie precum:

  • Airdry – eficientizeaza uscarea vaselor cu ajutorul fluxului natural de aer, prin deschiderea automata a usii in ultima faza a ciclului de spalare;
  • SprayZone – asigura curatarea temeinica a vaselor, gratie jetului puternic care indeparteaza chiar si rezidurile dificile;
  • TimBeam – proiecteaza timpul ramas din programul de spalare pe podea;
  • SensorLogic – ajusteaza consumul de energie si apa in functie de nivelul de incarcatura din masina.

6. Garantie

Masinile de spalat vase produse de AEG beneficiaza, de obicei, de o garantie extinsa de 5 ani oferita de producatorul german. Pentru aceasta va trebui sa inregistrati produsul pe site-ul dedicat. In plus, motoarele Inverter au, de asemenea, o garantie extinsa de 10 ani.