Indesit CAA55S1, Combina Frigorifica, 235 litri, Clasa F, Low Frost – Pareri si Review

▷ Indesit CAA55S1, Combina Frigoririca, 235 litri, Clasa F, 44 dB, Low Frost => Pareri
Combina frigorifica Indesit CAA55S1

Product Name: Indesit CAA55S1

Product Description: Indesit CAA55S1 este o combina frigorifica cu volum net de 235 litri si eficienta energetica incadrata in clasa F. Combina dispune de un sistem de racire Low Frost si are un nivel al zgomotului de 44 dB.

Brand: Indesit

 • Design
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (2.5)
 • Organizare spatii interioare
  (4.4)
 • Calitate/Pret
  (4.2)
4

Sumar

Indesit CAA55S1 este o combina frigorifica cu design elegant si dimensiuni compacte. Organizarea buna a spatiului frigorific si a celui de congelare, functia de congelare rapida si pretul accesibil fac din aceasta combina frigorifica produsa de Indesit o alegere buna pentru familiile cu venituri mai mici.

Pros

+ design elegant;

+ organizare eficienta a spatiului frigorific;

+ congelator cu 4 compartimente;

+ functie de congelare rapida;

+ pret accesibil.

Cons

– eficienta energetica incadrata in clasa F;

– nivelul zgomotului este destul de ridicat;

– sistemul de racire nu este No Frost.

Aparatele frigorifice au un consum insemnat de energie, de aceea este important sa alegeti un model cu volumul necesar pentru familia dumneavoastra. Un aparat frigorific cu volum mai mic si eficienta energetica mai slaba va avea un consum mai redus decat unul cu eficienta energetica buna si volum mai generos. Pe langa volum si eficienta energetica, va trebui sa luati in considerare si alte aspecte precum nivelul zgomotului, compartimentarea spatiilor interioare si tipul sistemului de racire. Indesit CAA55S1 este o combina frigorifica compacta, iar in cele ce urmeaza vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

Indesit CAA55S1

Indesit CAA55S1 – design, volum si dimensiuni

Combina frigorifica Indesit CAA55S1 are un design minimalist, cu finisaje argintii si manere orizontale incorporate in usi. La eleganta designului contribuie atat marginile rotunjite cat si forma arcuita a manerelor. Acest model are un volum de doar 235 litri, din care frigiderul are alocati 153 litri iar congelatorul 82 litri. O astfel de combina frigorifica este potrivita atat pentru persoanele care locuiesc singure, cat si pentru familiile fara copii.

Un volum mai mic inseamna si dimensiuni mai compacte (54.5 x 58 x 174 cm), inaltimea mai redusa insemnand un acces facil la rafturile superioare chiar si pentru copii. Alte aparate frigorifice cu un volum mai mic pe care le-am analizat recent sunt: Liebherr CTPel 23 (233 litri, clasa F) sau Heinner HC-V270SWDF+ (268 litri, clasa F).

Eficienta energetica si sistem de racire

Combina frigorifica Indesit CAA55S1

Indesit CAA55S1 are un compresor cu un consum energetic destul de ridicat, care este incadrat in clasa F pe o scara de la A la G. Consumul anual este estimat de producator la 255 kWh, ceea ce inseamna un cost lunar de aproximativ 19 lei. Un alt aspect negativ este nivelul zgomotului de 44 dB, o valoarea mai mare comparativ cu cea a altor modele de generatie noua. Sistemul de racire Low Frost asigura un nivel optim de umiditate in frigider si reduce nivelul de gheata din congelator, dezghetarea manuala fiind necesara mult mai rar.

Indesit CAA55S1 – compartimentarea spatiilor interioare

Indesit CAA55S1 spatii interioare

Spatiul frigorific are o organizare eficienta, cu doua compartimente pentru fructe si legume in partea inferioara si doua rafturi din sticla securizata in cea superioara. Rafturile se pot ajusta pe inaltime pentru a face loc si vaselor sau alimentelor mai voluminoase. Pe usa frigiderului exista alte trei rafturi din plastic unde veti putea pastra sticle, borcane, cutii sau suportul pentru oua. 

Congelatorul este impartit in 4 compartimente, care permit depozitarea alimentelor in functie de tipul acestora, evitand astfel schimbul de gusturi si mirosuri. Capacitatea de congelare este de doar 4 Kg in 24 de ore, iar autonomia in cazul unei defectiuni a retelei electrice este de 13 ore. 

Panou de control si garantie

Panoul de control mecanic consta intr-un selector rotativ care permite setarea temperaturilor din cele doua spatii interioare in 5 trepte. Sistemul de iluminare situat in spatele panoului de control asigura o vizibilitate destul de buna in intreg frigiderul. Pentru alimentele cu o perisabilitate ridicata aveti la dispozitie si functia de congelare rapida. Acest model beneficiaza de garantie standard de 24 de luni care poate fi extinsa la un cost suplimentar de aproximativ 100 de lei pe an. 

Puncte tari

+ design elegant;

+ organizare eficienta a spatiului frigorific;

+ congelator cu 4 compartimente;

+ functie de congelare rapida;

+ pret accesibil.

Puncte slabe

– eficienta energetica incadrata in clasa F;

– nivelul zgomotului este destul de ridicat;

– sistemul de racire nu este No Frost.

Concluzii

In concluzie, Indesit CAA55S1 este o combina frigorifica cu design elegant si dimensiuni compacte. Organizarea buna a spatiului frigorific si a celui de congelare, functia de congelare rapida si pretul accesibil fac din aceasta combina frigorifica produsa de Indesit o alegere buna pentru familiile cu venituri mai mici.

button-3