LG GBB72MCEGN, Combina Frigorifica, 384 litri, clasa D, No Frost – Pareri si Review

▷ LG GBB72MCEGN, Combina Frigorifica, 384 litri, Clasa D, Total No Frost ⭐ Pareri
Combina frigorifica LG GBB72MCEGN

Product Name: LG GBB72MCEGN

Product Description: LG GBB72MCEGN este o combina frigorifica cu design elegant si volum net de 384 litri. Combina dispune de un sistem de racire Total No Frost si are o eficienta energetica incadrata in clasa D.

Brand: LG

 • Design
  (5)
 • Eficienta Energetica
  (4.5)
 • Tehnologii si functii
  (4.8)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.7

Sumar

LG GBB72MCEGN este o combina frigorifica cu design premium si organizare eficienta a spatiilor interioare. Tehnologiile si functiile moderne, consumul rezonabil de energie si nivelul redus al zgomotului fac din aceasta combina frigorifica produsa de LG o alegere excelenta pentru orice bucatarie moderna.

Pros

+ design premium;

+ eficienta energetica buna;

+ nivel redus al zgomotului;

+ compartimentare eficienta a spatiului frigorific;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantie extinsa pentru compresor;

Cons

– pretul este pe masura specificatiilor;

– lipsa unui display digital;

» Nu ratati reducerile de pana la 50% la produsele din campania
Crazy Season de la eMag
Click aici pentru oferta

Aparatele electrocasnice mari produse de LG impresioneaza prin designul modern, care le permite integrarea facila in orice bucatarie noua sau renovata. Dar designul nu este singurul atu al acestor aparate electrocasnice, care dispun si de specificatii tehnice foarte bune. De exemplu, o combina frigorifica lansata recent are un compresor economic si silentios, iar tehnologiile moderne asigura pastrarea alimentelor in conditii optime o perioada mai lunga de timp. LG GBB72MCEGN este o astfel de combina frigorifica de ultima generatie, iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

Combina frigorifica LG GBB72MCEGN

LG GBB72MCEGN – design, volum si dimensiuni

Combina frigorifica LG GBB72MCEGN are un design elegant, cu manere verticale incorporate si finisaje negru mat. Designul premium este completat de elementele decorative cromate, care marcheaza manerele tip buzunar. Cele doua usi sunt reversibile, directia de deschidere putand fi modificata daca este cazul.

Volumul net al combinei este de 384 litri, din care 277 litri sunt alocati spatiului frigorific si 107 litri celui de congelare. Dimensiunile acestui model sunt de 59.5 x 68.2 x 203 cm, rafturile superioare fiind mai greu accesibile pentru copii.  Alte combine frigorifice elegante produse de LG pe care le-am analizat recent sunt: LG GBB72NSUGN sau LG GBB62PZFGN.

Compresor, eficienta energetica si sistem de racire

Eticheta energetica LG GBB72MCEGN

LG GBB72MCEGN are un compresor linear inverter care este atat fiabil cat si silentios. Eficienta energetica este incadrata in clasa D, pe o scara de la A la G, consumul anual fiind estimat de producator la 215 kWh. Pentru acest consum va trebui sa platiti lunar o suma de aproximativ 16 lei. Nivelul zgomotului este de 35 dB, o valoare foarte redusa, astfel ca nu veti fi deranjati chiar daca lasati usa deschisa la bucatarie.

Sistemul de racire utilizeaza tehnologia Total No Frost, care asigura racirea uniforma cu ajutorul unor curenti de aer independenti pentru frigider si congelator. 

Compartimentarea spatiilor interioare

LG GBB72MCEGN

Spatiul frigorific are o organizare moderna, cu doua compartimente in partea inferioara:

 • FRESHConverter – permite selectarea temperaturii in functie de tipul alimentelor pastrate (carne, peste sau legume), asigurand astfel pastrarea proprietatilor nutritive ale acestora;
 • FRESHBalancer – permite reglarea nivelului de umiditate in functie de alimentele pastrate (fructe sau legume), care isi vor pastra prospetimea o perioada mai lunga de timp.

Deasupra acestor compartimente exista un raft pliabil in 2 trepte (care asigura depozitarea vaselor mai voluminoase), un raft metalic pentru sticlele de vin si doua rafturi din sticla securizata. Pe usa frigiderului exista alte 4 rafturi din plastic pentru borcane, sticle, cutii sau suportul pentru oua.

Congelatorul este impartit in 3 compartimente, din care cel intermediar permite depozitarea alimentelor mai voluminoase. Capacitatea de congelare este de 10 Kg in 24 de ore sau 5 Kg in 15 ore, iar timpul de conservare in cazul unei defectiuni este de cel mult 9 ore. 

Panou de control, tehnologii si garantie

Panoul de control cu LED permite setarea facila a temperaturilor din cele doua spatii in 5 trepte in functie de necesitati. Tot de aici veti putea sa activati functiile de racire si congelare rapida, sau modul Eco Friendly care reduce consumul energetic atunci cand sunteti plecati in vacanta. Sistemul de ilumunare tip panou LED asigura o vizibilitate excelenta chiar si pentru compartimentele din partea inferioara.

Acest model utilizeaza mai multe tehnologii moderne precum LINEARCooling (asigura o racire uniforma gratie unui sistem precus de control al temperaturii) sau DoorCooling (aerisirile din partea frontala racesc cu pana la 32% mai rapid aerul dupa inchiderea usii). Garantia pentru acest produs este cea standard, de 24 de luni, insa compresorul beneficiaza de o garantie extinsa de 10 ani. 

Puncte tari 

+ design premium;

+ eficienta energetica buna;

+ nivel redus al zgomotului;

+ compartimentare eficienta a spatiului frigorific;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantie extinsa pentru compresor;

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor;

– lipsa unui display digital;

Concluzii

Concluzionand, LG GBB72MCEGN este o combina frigorifica cu design premium si organizare eficienta a spatiilor interioare. Tehnologiile si functiile moderne, consumul rezonabil de energie si nivelul redus al zgomotului fac din aceasta combina frigorifica produsa de LG o alegere excelenta pentru orice bucatarie moderna. 

button-3

Manual de utilizare LG GBB72MCEGN