Liebherr CTPel 251, Frigider cu 2 usi, 270 litri, Clasa F, SmartFrost – Pareri si Review

▷ Liebherr CTPel 251 - 270 litri, Clasa F, Smart Frost, 37 dB - Pareri
Frigider cu 2 usi Liebherr CTPel 251

Product Name: Liebherr CTPel 251

Product Description: Liebherr CTPel 251 este un frigider cu 2 usi cu volum net de 270 litri si eficienta energetica incadrata in clasa F. Frigiderul dispune de un sistem de racire Smart Frost si are un nivel al zgomotului de 37 dB.

Brand: Liebherr

 • Design
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (3)
 • Sistem si functii
  (4)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.1

Sumar

Liebherr CTPel 251 este un frigider cu doua usi care are un design modern si dimensiuni compacte. Nivelul rezonabil al zgomotului, materialele de calitate si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestui frigider produs de compania germana Liebherr.

Pros

+ design elegant;

+ usi reversibile;

+ spatiu frigporific bine organizat;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ raport bun intre calitate si pret.

Cons

– clasa F de eficienta energetica;

– sistemul de racire nu este No Frost;

– panou de control mecanic;

– lipsa unor functii suplimentare.

» Nu ratati reducerile de pana la 50% la produsele din campania
Crazy Season de la eMag
Click aici pentru oferta

Aparatele frigorifice cu volume mari, au un consum energetic mai ridicat chiar daca eficienta energetica este buna. De exemplu, o familie fara copii, care alege un aparat frigorific cu eficienta energetica mai slaba dar cu un volum mai mic de 300 de litri va plati mai putina energie electrica decat in cazul alegerii unui model cu volum de 35-400 de litri dar cu o eficienta energetica mai buna.

Pe langa volumul celor doua spatii interioare si consumul energetic, alte aspecte pe care va trebui sa le aveti in vedere sunt compartimentarea frigiderului si congelatorului, nivelul zgomotului sau tipul sistemului de racire. Liebherr CTPel 251 este un frigider cu un volum mai redus, iar in randurile urmatoare vom analiza principalele specificatii ale acestui model.

Frigider cu 2 usi Liebherr CTPel 251

Liebherr CTPel 251 – design, dimensiuni si volum

Liebherr CTPel 251 este un frigider cu doua usi care are un design elegant cu finisaje StainLess Steel (Inox antiamprenta). Manerele tip bunzunar sunt incorporate in cele doua usi, contribuind la designul modern al frigiderului. Sensul de deschidere al usilor este inspre dreapta, insa acesta se poate modifica in functie de amenajarea bucatariei.

Acest frigider are un volum net total de 270 litri din care 218 litri sunt alocati spatiului frigorific si 52 litri congelatorului. Dimensiunile frigiderului sunt de 55 x 63 x 157.1 cm, inaltimea mai mica permitand instalarea si sub un corp suspendat.

Alte modele de frigidere cu doua usi care au specificatii tehnice bune si pe care le-am analizat sunt:

Eficienta energetica, nivel de zgomot, sistem de racire

Eficienta energetica Liebherr CTPel 251

Liebherr CTPel 251 are un compresor cu eficienta energetica incadrata in clasa F, pe o scara de la A la G. Consumul energetic anual este estimat de producator la 231 kWh, ceea ce inseamna un cost lunar de aproximativ 17 lei. Nivelul zgomotului este de 37 dB, o valoare rezonabila tinand cont de volumul mai redus al acestui frigider.

Sistemul de racire utilizeaza tehnologia SmartFrost cu ajutorul careia reduce formarea ghetii in congelator, decongelarea manuala fiind necesara mai rar. Racirea uniforma in interior este asigurata si de evaporatorul integrat in izolatia cu spuma a frigiderului. 

Compartimentarea spatiilor interioare

Spatiul frigorific are o organizare simpla, cu un compartiment mare pentru fructe si legume in partea inferioara si 3 rafturi din sticla securizata deasupra. Cele doua rafturi intermediare pot fi ajustate pe inaltime, pentru a face loc si vaselor mai voluminoase. Compartimentul pentru fructe si legume asigura un nivel constant de umiditate pentru ca proprietatile nutritive sa poate fi pastrate mai mult timp. Pe usa frigiderului exista alte 4 rafturi din plastic unde veti putea pastra sticlele, cutiile, borcanele sau suportul pentru oua.

Congelatorul este impartit de un singur raft din sticla, astfel ca va trebui sa pastrati alimentele in pungi sigilate sau caserole pentru a evita schimbul de gusturi si mirosuri. Capacitatea de congelare este de 4 Kg in 24 de ore iar autonomia in cazul unei pene de curent este de 24 de ore. 

Liebherr CTPel 251

Panou de control, iluminare, garantie

Panoul de control mecanic contine un regulator rotativ care permite modificarea temperaturilor din cele doua spatii interioare in 5 trepte. Din pacate acest model nu dispune de functii optionale de racire sau congelare rapida. Sistemul de iluminare cu led asigura o vizibilitate destul de buna in frigider, chiar si pentru compartimentul din partea inferioara. Garantia pentru acest frigider este de 24 de luni, insa aparatele electrocasnicele mari produse sub brandul Liebherr au o fiabilitate excelenta, care le asigura o durata de utilizare mai mare de 10 ani. 

Puncte tari

+ design elegant;

+ usi reversibile;

+ spatiu frigporific bine organizat;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ raport bun intre calitate si pret.

Puncte slabe

– clasa F de eficienta energetica;

– sistemul de racire nu este No Frost;

– panou de control mecanic;

– lipsa unor functii suplimentare.

Concluzii

In concluzie, Liebherr CTPel 251 este un frigider cu doua usi care are un design modern si dimensiuni compacte. Nivelul rezonabil al zgomotului, materialele de calitate si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestui frigider produs de compania germana Liebherr. 

Manual de utilizare Liebherr CTPel 251