▷Review: Bosch WAN24166BY, Masina de spalat rufe, 8 Kg, clasa C, 1200 RPM – Pareri

▷Bosch WAN24166BY Masina de Spalat Rufe ⭐ Review si Pareri
Masina de spalat rufe Bosch WAN24166BY

Product Name: Bosch WAN24166BY

Product Description: Bosch WAN24166BY este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 8 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa C. Masina dispune de o viteza maxima de centrifugare de 1200 RPM si de 15 cicluri de spalare.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (4)
 • Programe si tehnologii
  (4.8)
 • Calitate/Pret
  (4.6)
4.5

Sumar

Bosch WAN24166BY este o masina de spalat rufe de generatie noua, care are un design modern si o gama variata de programe. Tehnologiile moderne, nivelul redus al zgomotului si garantiile extinse oferite de producator sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe din portofoliul Bosch.

Pros

+ design modern;

+ display digital mare;

+ nivel redus al zgomotului;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii moderne;

+ garantii extinse.

Cons

 – eficienta energetica nu este cea mai buna;

– viteza de centrifugare maxima este de doar 1200 RPM.

» Nu ratati reducerile de pana la 30% la produsele din campania
Revolutia Preturilor de la eMag
Click aici pentru oferta

Masina de spalat rufe printre cele mai scumpe aparate electrocasnice din orice locuinta. Pe langa costul de achizitie, este important si costul de utilizare, care este dat de eficienta energetica a motorului. Alte aspecte importante care trebuie avute in vedere la achizitionarea unei masini de spalat rufe sunt capacitatea de incarcare, gama de programe sau tehnologiile si sistemele utilizate. Bosch WAN24166BY este o masina de spalat rufe lansata recent, iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model. 

=> Vedeti si: Top 5 Masini de spalat rufe 8 Kg

Masina de spalat rufe Bosch WAN24166BY

Bosch WAN24166BY – design, capacitate si dimensiuni

Masina de spalat rufe Bosch WAN24166BY are un design minimalist, cu o combinatie de culori alb-negru. Carcasa este alba iar display-ul digital si rama interioara a hubloului sunt negre. Peretii laterali au un design circular AntiVibration, creat pentru a reduce nivelul vibratiilor si al zgomotului. Cuva are un design special care impreuna cu forma paletelor, protejeaza chiar si cele mai delicate tesaturi. Acest model are o capacitate de incarcare de 8 Kg, fiind destinat familiilor formate din 3-4 persoane. 

Dimensiunile masinii sunt de 59.8 x 55 x 84.8 cm, instalarea putand sa fie facuta chiar si intr-o baie de dimensiuni medii. Alte masini de spalat rufe produse de Bosch pe care le-am analizat recent sunt: Bosch WGG14402BY  sau Bosch WAJ24065BY.

Motor, eficienta energetica si centrifugare

Eficienta energetica Bosch WAN24166BY

Bosch WAN24166BY are un motor EcoSilence Drice care este atat fiabil cat si silentios. Eficienta energetica este incadrata in clasa C, pe o scara de la A la G, un ciclu standard avand un consum de 0.62 kWh. Consumul de apa este de 47 litri/ciclu iar gradul de umiditate al rufelor dupa spalare si stoarcere este destul de scazut. Viteza de centrifugare maxima este de doar 1200 de rotatii pe minut, iar zgomotul maxim pentru aceasta viteza este de 72 dB, acesta fiind unul din cele mai silentioase modele de pe piata. 

Panou de control, programe si functii

Bosch WAN24166BY

Panoul de control contine un display digital mare si un disc rotativ mecanic, pentru alegerea ciclului de spalare. Acest model dispune de 15 cicluri de spalare: Bumbac, Eco 40-60, Easy-Care, Lana, Super Quick 15/30 minute, Quick Mix, Clatire, Hygiene Plus, Camasi, Haine Inchise, Echipament sportiv, Delicate, Curarare cuva, Spalare pe timp de noapte si Centrifugare/Evacuare.

Functiile optionale includ detectarea automata a cantitatii de rufe incarcate, adaugarea articolelor dupa inceperea ciclului de spalare sau blocarea accesului copiilor la meniu. 

Tehnologii, sisteme si garantie

Fiind un model lansat recent, aceasta masina utilizeaza unele din cele mai noi tehnologii dezvoltate de Bosch precum: 

 • EcoSilence Drive – utilizeaza un motor fara perii care reduce frecarea si asigura o functionare silentionasa;
 • SpeedPerfect – reduce timpul programelor de spalare cu pana la 65% fara a compromite rezultatele;
 • ActiveWater Plus – regleaza automat consumul de apa cu ajutorul unor senzori in functie de cantitatea de rufe incarcata.

Acest model beneficiaza de o garantie extinsa de 5 ani iar motorul EcoSilence Drive are o extragarantie de 10 ani

Puncte tari

+ design modern;

+ display digital mare;

+ nivel redus al zgomotului;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii moderne;

+ garantii extinse.

Puncte slabe

 – eficienta energetica nu este cea mai buna;

– viteza de centrifugare maxima este de doar 1200 RPM.

Concluzii

In concluzie, Bosch WAN24166BY este o masina de spalat rufe de generatie noua, care are un design modern si o gama variata de programe. Tehnologiile moderne, nivelul redus al zgomotului si garantiile extinse oferite de producator sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe din portofoliul Bosch.

button-3

Manual de utilizare Bosch WAN24166BY