Masina de spalat rufe Bosch WAT28661BY review

  • Consum
    (5)
  • Programe
    (4.8)
  • Functii
    (4.7)
4.8

Sumar

Bosch WAT28661BY este o masina de spalat premium eficienta cu un consum redus de energie si apa si un nivel scazut al vibratiilor si al zgomotului. Display-ul cu touch, cele 16 programe de spalare si tehnologiile dezvoltate de Bosch fac din aceasta masina de spalat alegerea perfecta pentru familiile cu mai multi copii. 

» Profitati de reducerile de pana la 30% la produsele din campania
Stock Busters de la eMag
Click aici pentru oferta

Masinile de spalat sunt aparate indispensabile din orice casa, astfel ca alegerea unui model fiabil si eficient va va ajuta nu numai sa aveti rufe curate ci si sa platiti facturi mai mici la utilitati. Alegerea unui model bun nu este insa tocmai facila si necesita un studiu atent atat in ceea ce priveste caracteristicile cat si ofertele de pret. Consumul energetic si cel de apa, dimensiunile si capacitatea, viteza de centrifugare sau nivelul de zgomot sunt doar cateva dintre caracteristicile importante ale unei masini de spalat. In continuare va vom prezenta unul din cele mai moderne si eficiente masini de spalat care se afla in oferta producatorului german Bosch.

Masina de spalat rufe Bosch WAT28661BY

Masina de spalat moderna

Bosch WAT28661BY este o masina de spalat cu un design modern de culoare alba si un hublou supradimensionat cu rama argintie si sticla transparenta. Acest model are o capacitate de incarcare de 9 Kg si dimensiuni de 84.8 x 59.8 x 59 cm fiind potrivit pentru familiile cu cel putin 5 membri. Tamburul de 63 de litri beneficiaza de iluminare interioara cu led iar  hubloul este destul de larg pentru a permite incarcarea cu usurinta a hainelor, paturilor si lenjeriilor mai voluminioase.

Eficienta si consum redus

Consumul anual de energie de 153 kWh este cu pana la 30% mai eficient in comparatie cu alte modele incadrate in clasa A+++. Consumul de apa este de doar 51 litri per ciclu de spalare, o valoare foarte mica daca luam in considerare capacitatea mare de incarcare a acestui model. Viteza de centrifugare maxima este de 1400 de rotatii pe minut, eficienta centrifugarii fiind incadrata in clasa B. Dupa spalare, rufele au un grad de umiditate reziduala de 53% astfel ca se vor usca mult mai rapid. Nivelul de zgomot pentru spalare este de doar 49 dB iar cel pentru centrifugare poate ajunge la 75 dB, valori mult mai reduse in comparatie cu alte modele cu dimensiuni similare.

Cititi si: alte reviewuri de masini de spalat rufe

Bosch WAT28661BY

Meniu si programe

Panoul de control este format dintr-un buton rotativ cu ajutorul caruia veti porni si opri masina dar veti putea selecta si programul de spalare si un display led de mari dimensiuni unde se afla si alte butoane cu touch pentru functiile si optiunile suplimentare. Bosch WAT28661BY are 16 programe de spalare precum cele speciale pentru rufele delicate, gecile de puf, camasi si hainele bebelusilor dar si un program super rapid cu o durata de 15 sau 30 de minute.

Functii si optiuni

Poate cea mai importanta functie a acestui model este cea de pauza pentru reincarcare care permite adaugarea sau scoaterea de rufe din masina de spalat dupa pornirea programului de spalare. Sistemul ActiveWater Plus detecteaza cantitatea si tipul de rufe incarcate si ajusteaza consumul de energie si apa iar dozarea automata a detergentului i-DOS evita clatirile suplimentare ale rufelor pentru indepartarea spumei in exces. Alta functie interesanta este VarioPerfect care va permite personalizarea programelor de spalare pentru a obtine un timp mai redus sau un consum mai scazut de energie. Programarea intarziata a spalarii cu pana la 24 de ore, sistemul de blocare a accesului copiilor la meniu sau programul pentru curatarea tamburului sunt alte optiuni folositoare ale acestui model.

Puncte tari

+ consum redus de energie si apa

+ capacitate mare

+ numeroase programe de spalare

+ nivel redus al zgomotului de spalare si centrifugare

+ display mare si butoane cu touch

Puncte slabe

– pretul este destul de ridicat

Concluzii

In concluzie, Bosch WAT28661BY este o masina de spalat premium eficienta cu un consum redus de energie si apa si un nivel scazut al vibratiilor si al zgomotului. Display-ul cu touch, cele 16 programe de spalare si tehnologiile dezvoltate de Bosch fac din aceasta masina de spalat alegerea perfecta pentru familiile cu mai multi copii.