Masina de spalat rufe LG F4WN408S0 review

LG F4WN408S0
Masina de spalat rufe LG F4WN408S0

Product Name: LG F4WN408S0

Product Description: LG F4WN408S0 este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 8 Kg, 14 cicluri de spalare si eficienta energetica incadrata in clasa A+++.

Brand: LG

 • Eficienta energetica
  (5)
 • Tehnologii si programe
  (5)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.8

Sumar

LG F4WN408S0 este o masina de spalat performanta, cu un consum foarte redus de energie si apa si o gama variata de cicluri de spalare. Desingul elegant, tehnologiile moderne si nivelul redus al zgomotului fac din aceasta masina de spalat rufe produsa de LG o alegere excelenta pentru familiile cu venituri medii si mari. 

Masinile de spalat rufe de generatie noua au designuri elegante care le permit instalarea in bucatarii sau pe holuri cu amenajari moderne.  Totusi, pe langa designul modern, masinile incadrate in clasa premium au si specificatii tehnice foarte bune care permit indepartarea celor mai dificile pete cu un consum redus de energie, apa si detergent. In plus, tehnologiile moderne permit monitorizarea performantelor prin intermediul aplicatiilor instalate pe smartphone-uri sau tablete sau indepartarea cutelor cu ajutorul aburului. In continuare va vom prezenta o astfel de masina de spalat rufe incadrata in clasa premium care este produsa de LG. 

Masina de spalat rufe LG F4WN408S0

Masina eleganta de spalat rufe

LG F4WN408S0 este o masina de spalat rufe lansata in acest an care are un design modern dominat de hubloul cu rama neagra si sticla securizata transparenta. Directia de deschidere a hubloului este cea clasica, iar unghiul de deschidere de 150 de grade si diametrul de 30 cm permit incarcarea si descarcarea facila a rufelor. Masina are dimensiuni de 56 x 60 x 85 cm si o capacitate de incarcare de 8 Kg, fiind ideala pentru familiile formate din 3-4 persoane. 

Motor economic si silentios

LG F4WN408S0 are un motor inverter Direct Drive cu un consum estimativ anual de energie de 117 kWh care este incadrat in cea mai eficienta clasa energetica A+++, costul lunar fiind de cel mult 6.5 lei. Consumul anual de apa de 8900 litri este de asemenea unul redus, mai ales daca luam in considerare capacitatea de incarcare a masinii. Viteza maxima de centrifugare este de 1400 de rotatii pe minut si poate fi setata in 5 trepte, rufele avand un grad de umiditate reziduala de 44% dupa spalare si stoarcere. Nivelul zgomotului de spalare de 52 dB este suficient de scazut pentru a nu va deranja insa cel de centrifugare atinge o valoare mai ridicata de 72 dB. 

14 cicluri de spalare

Panoul de control are un buton rotativ cromat in partea centrala pentru selectarea ciclului de spalare, doua butoane mici pentru pornire oprire si pauza si un display digital cu afisaj alb sub care se afla alte butoane pentru modificarea unor optiuni sau activarea unor functii. Acest model dispune de 14 cicluri de spalare precum bumbac, mixte, lana/spalare manuala, plapumi sau spalare rapida cu o durata de doar 30 de minute. In plus, aveti la dispozitie si 2 programe cu abur care indeparteaza microbii si alergenii din haine (Baby Steam Care pentru hainele bebelusilor si Allergy Care pentru hainele persoanelor sensibile). 

LG F4WN408S0

Tehnologii de ultima generatie

Masina de spalat utilizeaza mai multe tehnologii dezvoltate de LG precum:

 • AI DD care detecteaza atat cantitatea de rufe cat si delicatetea tesaturilor si adapteaza miscarile cuvei in functie de acestea;
 • LG Steam utilizeaza aburul fierbine pentru indepartarea a pana la 99.9% dintre acarienii care pot crea probleme de sanatate copiilor sau persoanelor sensibile;
 • SmartThinQ care permite controlarea masinii sau descarcarea unor programe suplimentare prin intermediul unei aplicatii mobile.

Alte optiuni utile sunt prespalarea, spalarea intensiva, blocarea accesului copiilor la meniu sau pornirea programabila intr-un interval cuprins intre 3 si 19 ore. 

Puncte tari

+ design modern

+ motor inverter Direct Drive

+ eficienta energetica A+++

+ nivel redus al zgomotului de spalare

+ viteza de centrifugare de 1400 rpm

+ programe de igienizare cu abur

+ tehnologie SmartThink

Puncte slabe

– pretul este destul de mare

Concluzii 

In concluzie, LG F4WN408S0 este o masina de spalat performanta, cu un consum foarte redus de energie si apa si o gama variata de cicluri de spalare. Desingul elegant, tehnologiile moderne si nivelul redus al zgomotului fac din aceasta masina de spalat rufe produsa de LG o alegere excelenta pentru familiile cu venituri medii si mari.