Masina de spalat vase Beko DFN28422G review

 • Design
  (5)
 • Consum
  (4.6)
 • Eficienta
  (4.8)
4.8

Concluzii

Beko DFN28422G este o masina de spalat vase cu un design modern, un consum scazut de energie si un nivel redus al zgomotului. Capacitatea mare, cele 8 programe de spalare si sistemele moderne dezvoltate de Beko sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat vase.

Achizitia unor aparate electrocasnice moderne nu creaza doar un design mai modern ci aduce si o economie la facturile la energia electrica sau apa. Cei mai mari consumatori de energie dintr-o casa sunt frigiderul, masina de spalat rufe sau cea de spalat vase, astfel ca este important ca acestea sa aiba o clasa de eficienta cat mai ridicata. In ceea ce priveste consumul de apa, o masina de spalat vase ne ajuta de fapt sa reducem consumul. Cantitatea de apa consumata pentru spalarea unui anumit numar de vase fiind mult mai mica decat daca am fi spalat acele vase de mana. In continuare va prezentam o masina de spalat vase eficienta si economica produsa de Beko.

Masina de spalat vase Beko DFN28422G review

Masina de spalat vase cu design modern

Beko DFN28422G este o masina de spalat vase cu un design extrem de elegant, de culoare gri inchis care se va incadra foarte bina intr-o bucatarie amenajata in stil modern sau minimalist. Acest model are o capacitate mare de 14 seturi si dimensiuni de  85 x 59.8 x 60 cm, astfel ca va trebui sa masurati spatiul disponibil inainte sa o achizitionati.

Eficienta si silentiozitate

Consumul de energie al acestui model este unul bun, cei 266 kWh/an fiind incadrati in a doua cea mai eficienta clasa energetica A++. Consumul de apa de 9.5 litri de apa pe ciclu de spalare este unul foarte redus chiar si in comparatie cu unele masini cu capacitate mai mica. Nivelul zgomotului poate atinge 43 dB, astfel ca nu veti auzi masina din alte camere daca usile sunt inchise.

Cititi si: alte reviewuri de masini de spalat vase

Beko DFN28422G pareri

Functii si sisteme moderne

Panoul de control este situat in partea dreapta a usii si are un afisaj LCD care este incadrat de 9 butoane pentru pornire/oprire, pauza, pentru selectarea programelor de spalare dar si pentru cele 4 functii suplimentare. In interior exsita 3 cosuri cu suporturi pliabile pentru farfurii, cani si pahare si un cos mic pentru tacamuri.

Beko DFN28422G are 8 programe de spalare pentru diferite tipuri de vase si grade de murdarire:

 • Automat: 40-65 °C – folosit pentru determinarea automata a gradului de murdarire si setarea temperaturii optime pentru spalare
 • Eco: 50 °C – programul cu cel mai redus consum
 • Aqua Flex – folosit pentru spalarea combinata a vaselor cu diferite graduri de murdarire
 • Intensiv: 70 °C – potrivit pentru vasele si oalele foarte murdare
 • Quick & Shine: 60 °C – cel mai rapid program destinat spalarii vaselor pentru uz cotidian
 • GlassCare: 40 °C – potrivit pentru vasele delicate din sticla
 • Mini 30: 35 °C – program pentru vasele putin murdare
 • Prespalare – program necesar pentru vasele pastrate mai mult de o zi in masina de spalat vase

Pe langa aceste programe puteti folosi si 4 functii speciale:

 1. Functia Fast – reduce timpul de spalare si consumul de apa
 2. Functia SteamGloss – ofera o uscare mai rapida a vaselor
 3. Functia AqualIntense – ofera un nivel suplimentare de presiune pentru spalarea vaselor foarte murdare
 4. Functia Incarcare la jumatate – ofera un consum redus de energie si apa pentru un nivel redus de incarcare cu vase

Accesul la panoul de control poate fi blocat pentru copii iar pentru o buna functionare a masinii ar trebui sa folositi periodic programului special de curatare Inner Clean. Daca va doriti sa spalati vasele atunci cand sunteti la serviciu sau in oras, puteti sa folositi functia de pornire intarziata cu optiuni de pana la 24 de ore.

Puncte tari

+ design elegant potrivit pentru o bucatarie moderna

+ consum redus de energie si apa

+ nivel scazut al zgomotului

+ 8 programe de spalare si 6 niveluri de temperaturi

Puncte slabe

– acest model are un pret destul de ridicat

Concluzii

In concluzie, Beko DFN28422G este o masina de spalat vase cu un design modern, un consum scazut de energie si un nivel redus al zgomotului. Capacitatea mare, cele 8 programe de spalare si sistemele moderne dezvoltate de Beko sunt alte argumente in favoarea achizitionarii acestei masini de spalat vase.