Bosch SMS4HTW17E, Masina de spalat vase, 12 seturi, clasa D, 5 programe – Pareri si Review

▷ Bosch SMS4HTW17E - 12 seturi, clasa D, 5 programe, 46 dB - Pareri
Masina de spalat vase Bosch SMS4HTW17E

Product Name: Bosch SMS4HTW17E

Product Description: Bosch SMS4HTW17E este o masina de spalat vase cu o capacitate de 12 seturi si o eficienta energetica incadrata in clasa D. Masina dispune de 5 programe de spalare si are un nivel al zgomotului de 46 dB.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.8)
 • Eficienta energetica
  (4)
 • Programe si functii
  (4.4)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.4

Sumar

Bosch SMS4HTW17E este o masina de spalat vase cu design elegant si capacitate generoasa de incarcare. Cele doua cosuri VarioFlex, conectivitatea Wi-Fi si garantia extinsa pentru motor sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat vase din portofoliul Bosch.

Pros

+ design modern;

+ panou de control intuitiv;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ cosuri VarioFlex;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ functii si tehnologii moderne.

Cons

– doar 5 programe disponibile;

– pretul este pe masura specificatiilor;

– lipsa unui program pentru pahare;

– durata mare a programelor standard.

Numarul aparatelor electrocasnice mari din bucatarie a crescut in ultimii ani, tot mai multe persoane instaland si o masina de spalat vase. Avantajele unei masini de spalat vase sunt atat eliminarea activitatii neplacute de spalare a farfuriilor, tacamurilor, a tigailor si oalelor in chiuveta dar si reducerea consumului de apa.

Cele mai importante specificatii de care trebuie sa tineti cont in alegerea unei masini de spalat vase sunt capacitatea de incarcare, eficienta energetica si consumul de apa, nivelul zgomotului sau programele si functiile disponibile. Bosch SMS4HTW17E este o masina de spalat vase de generatie noua, iar in continuare vom analiza principalele specificatii ale acestui model.

Masina de spalat vase Bosch SMS4HTW17E

Bosch SMS4HTW17E – design, dimensiuni si capacitate

Masina de spalat vase Bosch SMS4HTW17E are un design minimalist, cu o carcasa de culoare alba si panou de control mic in partea superioara a usii. Manerul ergonomic este marcat cu un element decorativ cromat, care contribuie la eleganta designului. Capacitatea de incarcare este de 12 seturi de vase, fiind un model potrivit pentru familiile formate din 3-4 persoane.

Aceasta masina are dimensiuni de 60 x 60 x 84.5 cm, instalarea fiind independenta, langa mobilierul din bucatarie. Alte modele de masini de spalat vase produse de Bosch care au specificatii tehnice bune sunt: 

Motor, eficienta energetica si consum de apa

Eticheta energetica Bosch SMS4HTW17E

Bosch SMS4HTW17E are un motor EcoSilence Drive care este durabil, silentios si fiabil. Consumul energetic anual este incadrat in clasa D, pe o scara de la A la G, un program standard avand un consum de 0,82 kWh. Consumul de apa de 9.5 litri/ciclu este de asemenea unul redus, in comparatie cu cel al altor modele de generatie mai veche. Gratie senzorului de incarcare consumul energetic si cel de apa pot scadea in functie de cantitatea de vase incarcate in masina.

Nivelul zgomotului este de 46 dB, o valoare rezonabila, care nu va va deranja chiar daca aveti o bucatarie deschisa. Fiabilitatea excelenta a motorului este confirmata si de garantia extinsa de 10 ani oferita de Bosch.

Cuva si cosuri

La interior cuva are pereti din inox, fiind garantata 10 ani impotriva ruginei. Pulverizarea apei se face pe 5 niveluri, pentru a asigura curatarea eficienta atat a tacamurilor si paharelor cat si a vaselor mai voluminoase. Masina dispune de un sistem de 2 cousuri VarioFlex:

 • cos superior reglabil pe inaltime in 3 niveluri cu sistem Rackmatic. In acest cos exista si doua suporturi pentru cani si doua suporturi rabatabile pentru farfurii;
 • cos inferior cu sistem de oprire Rack Stopper. Cosul contine 4 suporturi rabatabile pentru farfurii si un sertar Vario pentru tacamuri.

Panou de control, programe si functii

Bosch SMS4HTW17E

Panoul de control contine un display digital mic care este incadrat de cate 5 butoane de fiecare parte. Masina dispune de 5 programe de spalare:

 • Eco 50 °C – pentru un grad de murdarie mediu;
 • Auto 45-65 °C – pentru spalare zilnica;
 • Intensive 70 °C – spalare intensiva pentru vase cu grad ridicat de murdarie;
 • Express 65 °C – pentru spalarea rapida a vaselor putin murdare;
 • Favourite – permite salvarea setarilor favorite.

In plus, exista si un program pentru igienizarea automata a cuvei. Durata unui program standard este mare (5 ore si 20 de minute) insa acesta se poate reduce cu ajutorul unei optiuni suplimentare. Controlarea masinii se poate face si prin intermediul aplicatiei pentru smartphone sau tableta Home Connect sau cu ajutorul comenzilor vocale prin asistentul vocal Alexa de la Amazon.

Acest model dispune de mai multe tehnologii si sisteme dezvoltate de Bosch precum ActiveWater (reduce consumul de energie si apa prin incalzirea mai rapida a apei si optimizarea filtrarii) sau AquaStop (intrerupe alimentarea cu apa in cazul detectarii unei defectiuni). Functiile optionale includ uscarea suplimentara sau reducerea timpului de spalare cu pana la 65% cu ajutorul functiei SpeedPerfectPlus. SMS4HTW17E beneficiaza de o garantie standard de 24 de luni.

Puncte tari

+ design modern;

+ panou de control intuitiv;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ cosuri VarioFlex;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ functii si tehnologii moderne.

Puncte slabe

– doar 5 programe disponibile;

– pretul este pe masura specificatiilor;

– lipsa unui program pentru pahare;

– durata mare a programelor standard.

Concluzii

Concluzionand, Bosch SMS4HTW17E este o masina de spalat vase cu design elegant si capacitate generoasa de incarcare. Cele doua cosuri VarioFlex, conectivitatea Wi-Fi si garantia extinsa pentru motor sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat vase din portofoliul Bosch.

Manual de utilizare Bosch SMS4HTW17E