Bosch SMS4EVW14E, Masina de spalat vase, 13 seturi, clasa C, 6 programe – Pareri si Review

▷ Bosch SMS4EVW14E - 13 seturi, clasa C, 6 programe, 44 dB
Masina de spalat vase Bosch SMS4EVW14E

Product Name: Bosch SMS4EVW14E

Product Description: Bosch SMS4EVW14E este o masina de spalat vase cu o capacitate de incarcare de 13 seturi de vase si o eficienta energetica incadrata in clasa C. Masina dispune de 6 programe si are un nivel al zgomotului de 44 dB.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.8)
 • Eficienta energetica
  (4.5)
 • Programe si tehnologii
  (4.4)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.6

Sumar

Bosch SMS4EVW14E este o masina de spalat vase cu o capacitate generoasa de incarcare si o eficienta energetica buna. Tehnologiile moderne, programele si functiile utile si pretul redus din aceasta perioada sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat vase din portofoliul Bosch.

Pros

+ design minimalist;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ tehnologii si functii moderne.

Cons

– durata programelor standard este mare;

– numar mai redus de programe in comparatie cu alte modele.

Masinile de spalat vase si uscatoarele automate de rufe sunt aparatele electrocasnice care au inceput sa se regaseasca in majoritatea locuintelor noi. Daca uscatoarele de rufe asigura uscarea hainelor in aceeasi zi in care le spalati, masinile de spalat vase va scutesc de spalatul zilnic al farfuriilor, oalelor si tacamurilor. Cele mai performante modele dispun de un consum redus de energie si apa, astfel ca va veti reduce si costul facturilor la utilitati. Bosch SMS4EVW14E este o masina de spalat vase performanta, iar in continuare va vom prezenta principalele specificatii ale acestui model.

Masina de spalat vase Bosch SMS4EVW14E

Bosch SMS4EVW14E – masina de spalat rufe de ultima generatie

Masina de spalat vase Bosch SMS4EVW14E are un design minimalist, cu o carcasa alba si un panou de control cu fundal negru. Manerul ergonomic este marcat de un element decorativ cromat care contribuie la designul modern al masinii. Acest model are o capacitate de incarcare de 13 seturi de vase, fiind potrivit pentru familiile formate din 4-6 persoane. Masina are o baza patrata (60 x 60 cm) si o inaltime standard de 85 cm, astfel ca va necesita un spatiu mai mare pentru instalare. Alte masini de spalat vase produse de Bosch care au specificatii tehnice bune sunt: Bosch SMS6ZCW48E, Bosch SMV46NX01E, Bosch SMS46GI55E sau Bosch SPS46II07E.

Eficienta energetica buna

Bosch SMS4EVW14E are un motor EcoSilence Drive cu eficienta energetica incadrata in clasa C, pe o scara de la A la G. Un ciclu standard de spalare are o durata destul de mare (4 ore si 55 de minute) si are un consum de 0.74 kWh si 9.5 litri de apa. Nivelul zgomotului este de 44 dB, fiind comparabil cu cel al altor modele cu o capacitate similara de incarcare. La interior, exista un sertar pentru tacamuri si doua cosuri, din care cel superior este reglabil pe inaltime in 3 trepte gratie sistemului Rackmatic. Ambele cosuri au suporturi rabatabile pentru farfurii iar cosul superior dispune si de suporturi pentru cesti.

6 programe de spalare

Panoul de control are un display digital cu afisaj alb in partea centrala, iar de o parte si de alta exista cate 6 butoane pentru programe, functii si optiuni suplimentare. Acest model dispune de 6 programe de spalare:

 • Eco (50 °C) – pentru vase cu grad normal de murdarie;
 • Auto (45-65 °C) – pentru incarcaturi si niveluri de murdarie mixte;
 • Intensive (70 °C) – pentru vase cu grad ridicat de murdarie;
 • Express (65 °C) – pentru curatarea rapida a vaselor;
 • Silence  (50 °C) – program silentios cu presiune redusa de pulverizare;
 • Favorit – permite salvarea unui program, a unei optiuni sau a unei combinatii intre cele doua.

In plus, masina are doi senzori, AquaSensor și LoadSensor, care detecteaza gradul de murdarie si cantitatea de vase incarcare, ajustand automat consumul de apa si programul de spalare in functie de acestea.

Bosch SMS4EVW14E

Conectivitate Wi-Fi

Fiind un model de generatie noua, aceasta masina utilizeaza mai multe tehnologii si functii moderne precum SpeedPerfect+ (permite reducerea timpului de spalare pana la cel mult 65 de minute) sau Home Connect (permite controlarea masinii prin intermediul unei aplicatii instalate pe smartphone). Alte optiuni utile sunt incarcarea pe jumatate, blocarea accesului copiilor la meniu sau pornirea programabila (intre 1 si 24 de ore).

Puncte tari

+ design minimalist;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ tehnologii si functii moderne.

Puncte slabe

– durata programelor standard este mare;

– numar mai redus de programe in comparatie cu alte modele.

Concluzii

In concluzie, Bosch SMS4EVW14E este o masina de spalat vase cu o capacitate generoasa de incarcare si o eficienta energetica buna. Tehnologiile moderne, programele si functiile utile si pretul redus din aceasta perioada sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat vase din portofoliul Bosch.

Tags: