Bosch UniversalRotak 36-550, Masina electrica de tuns iarba, 36 V, 40 litri – Pareri si Review

▷ Bosch UniversalRotak 36-550 Masina de tuns gazonul ⭐ Review si Pareri
Masina de tuns gazonul Bosch UniversalRotak 36-550

Product Name: Bosch UniversalRotak 36-550

Product Description: Bosch UniversalRotak 36-550 este o masina de tuns gazonul cu acumulator care este potrivita pentru un gazon cu o suprafata maxima de 550 mp. Masina are 6 trepte de taiere si un nivel al zgomotului de 88 dB.

Brand: Bosch

 • Manevrabilitate
  (4.8)
 • Putere si autonomie
  (4.7)
 • Optiuni
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.7

Sumar

Bosch UniversalRotak 36-550 este o masina de tuns gazonul cu acumulator care are un motor fiabil si o autonomie excelenta. Utilizarea confortabila, cele 6 trepte de taiere pe inaltime si nivelul rezonabil al zgomotului sunt alte avantaje ale acestei masini de tuns gazonul din portofoliul companiei germane Bosch. 

Pros

+ maner ergonomic;

+ manevrabilitate buna;

+ sac pliabil;

+ acumulator universal cu autonomie excelenta;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ 6 trepte de taiere.

Cons

– cosul de colectare se poate desprinde in timpul utilizarii;

– pretul este pe masura specificatiilor.

Tunderea gazonului de langa casa poate sa fie facut atat cu ajutorul unei motocoase sau a unei masini de tuns iarba. Aceasta din urma are mai multe avantaje precum tunderea mai rapida a gazonului, utilizarea mai facila sau colectarea ierbii taiate. In functie de dimensiunile gazonului si de buget puteti alege intre o masina de tuns iarba cu motor electric sau cu alimentare pe benzina. Modelele electrice pot fi alimentate pe acumulatori sau la fir si reprezinta o varianta prietenoasa cu mediul inconjurator. Bosch UniversalRotak 36-550 este o masina de tuns gazonul cu acumulatori iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

⇒ Vedeti si: Top 5 cele mai bune masini electrice de tuns gazonul

Masina de tuns gazonul Bosch UniversalRotak 36-550

Bosch UniversalRotak 36-550 – design, dimensiuni si greutate

Masina de tuns gazonul Bosch UniversalRotak 36-550 are un design specific producatorului german, cu o carcasa din plastic verde si negru. Cele patru roti din plastic asigura o aderenta buna, chiar si pe un teren in panta. Manerul Bosch ErgoFlex se poate regla pentru a asigura o utilizare confortabila indiferent de inaltimea utilizatorului. 

Acest model are dimensiuni de 131 x 40 x 102 cm si o greutate de 15 Kg. Alte modele de masini de tuns gazonul cu alimentare electrica pe care le-am analizat sunt: Makita DLM382PM2 sau Karcher LMO 36-40.

Motor, autonomie si zgomot

Bosch UniversalRotak 36-550 are un motor PowerDrive care este fiabil si silentios, care asigura o putere constanta de taiere potrivita chiar si pentru un gazon cu fire mai lungi. Masina utilizeaza un acumulator universal cu capacitate de 4 Ah si tensiune de 36 V, fiind recomandata pentru gazoane cu suprafata maxima de 550 mp. Incarcarea completa a acumulatorului dureaza 125 de minute, iar incarcarea la 80% se face in 96 de minute. Nivelul maxim al zgomotului este de 88 dB gratie tehnologiei ProSilence, fiind mai redus cu pana la 30% in comparatie cu modelele de generatie mai veche. 

Taiere, cos si garantie

Latimea de taiere este de 36 cm, timpul necesar tunderii gazonului fiind astfel mai redus. Inaltimea de taiere poate fi ajustata in 6 trepte intre 25 si 70 mm, masina putand fi utilizata atat vara cand se poate tunde gazonul mai scurt, cat si toamna cand inaltimea ierbii trebuie sa fie mai mare. Lama metalica LeafCollect asigura taierea uniforma a ierbii, putand sa colecteze si frunzele uscate de pe gazon. In plus, gratie sistemului GrassCombs masina permite taierea ierbii de langa garduri, borduri sau ziduri. Cosul de colectare are un volum de 40 litri si se poate plia pentru a ocupa un spatiu mai redus pentru depozitare. Garantia de care beneficiaza acest model este cea standard, de 24 de luni. 

Puncte tari

+ maner ergonomic;

+ manevrabilitate buna;

+ sac pliabil;

+ acumulator universal cu autonomie excelenta;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ 6 trepte de taiere.

Puncte slabe

– cosul de colectare se poate desprinde in timpul utilizarii;

– pretul este pe masura specificatiilor.

Concluzii

In concluzie, Bosch UniversalRotak 36-550 este o masina de tuns gazonul cu acumulator care are un motor fiabil si o autonomie excelenta. Utilizarea confortabila, cele 6 trepte de taiere pe inaltime si nivelul rezonabil al zgomotului sunt alte avantaje ale acestei masini de tuns gazonul din portofoliul companiei germane Bosch. 

button-3