Statie de calcat Bosch TDS4050 review

  • Putere
  • Eficienta
  • Calitate/Pret
4.4

Sumar

Bosch TDS4050 este o statie de calcat performanta, cu putere mare si o presiune excelenta a aburului. Alunecarea usoara, meniul simplu si rezervorul incapator sunt alte atuuri in favoarea achizitiei acestei statii de calcat produse de Bosch.

» Nu ratati reducerile de pana la 50% la produsele de curatenie de la eMag
Click aici pentru oferta

Indepartarea cutelor de pe haine, lenjerii sau perdele nu este una din cele mai placute activitati, mai ales sa aveti o familie mai numeroasa. Cea mai buna optiune pentru indepartarea celor mai dificile cute intr-un timp cat mai scurt este achizitia unei statii de calcat. Aceste statii au o putere si o presiune mult mai mare in comparatie cu un fier de calcat astfel ca veti putea sa calcati mai multe haine intr-un timp mult mai scurt. Greutatea mai redusa a fierului, capacitatea mai mare a rezervorului sau tehnologiile mai moderne sunt alte avantaje ale statiei de calcat. In continuare va vom prezenta o astfel de statie puternica si eficienta care se afla in oferta producatorului german Bosch.

=> Vedeti si: Topul celor mai bune statii de calcat

Bosch TDS4050 review

Statie de calcat cu design modern

Bosch TDS4050 este o statie de calcat cu un design modern cu o combinatie interesanta de alb, gri si turcoaz. Statia are dimensiuni de 38.5 x 26 x 19.2 cm si o greutate de 3.4 kg astfel ca se va putea transporta usor de la spatiul de depozitare la masa de calcat. Sistemul SecureLock System  blocheaza fierul pe statie pentru a evita eventualele accidente. Fierul are o forma ergonomica si este destul de usor astfel ca nu va va obosi mana nici daca veti calca un numar mai mare de haine sau lenjerii. Cablul de alimentare are o lungime de 1.8 metri si poate fi depozitat impreuna cu cel pentru abur care are 1.5 metri intr-un compartiment special situat pe una din lateralele statiei.

Putere si presiune ridicata

Acest model produs de Bosch are o putere de 2400 W care va putea dezvolta o presiune maxima de 5.5 bari cu ajutorul careia veti putea calca usor chiar si tesaturile mai groase. Debitul continuu de abur este de 120 g/min iar pentru cutele mai dificile veti putea utiliza jetul de abur de 290 g/min. Talpa fierului este CeraniumGlissée si este rezistenta la zgarieturi dar asigura si o buna alunecare si o distributie uniforma a aburilor.

Statia poate fi folosita si pentru calcatul vertical al perdelelor sau draperiilor sau pentru improspatarea hainelor mai putin purtate. Rezervorul de apa are un volum de 1.3 litri insa nu este detasabil astfel ca va trebui sa folositi un recipient pentru alimentare.

Cititi si: alte reviewuri la fiare si statii de calcat

Bosch TDS4050 pret

Meniu usor de folosit

Panoul de control este situat in partea din spate a statiei si este format dintr-un buton pentru pornire oprire, un buton pentru modul Eco si unul pentru functia de curatare CalcnClean. Pentru eliberarea aburilor va trebui sa apasati butonul aflat in pe partea inferioara a manerului, care se foloseste si pentru jetului de abur prin doua apasari succesive.

Cu tehnologiile EasyComfort si i-Temp Advanced dezvoltate de Bosch nu veti mai fi nevoiti sa schimbati temperatura, aceasta fiind setata la o valoare universala pentru toate tesaturile. Funcia Eco ofera un abur cu presiune mare economisind consumul de energie si apa. Pentru o buna functionare va trebui sa folositi periodic functia CalcnClean care va indeparta toate depunerile de calcar. Statia este destul de silentioasa si se va inchide automat dupa o perioada in care nu este folosita.

Puncte tari

+ putere ridicate

+ presiune continua

+ mod eco cu un consum redus

+ talpa cu alunecare usoare

Puncte slabe

– rezervorul de apa nu este detasabil

Concluzii

In concluzie, Bosch TDS4050 este o statie de calcat performanta, cu putere mare si o presiune excelenta a aburului. Alunecarea usoara, meniul simplu si rezervorul incapator sunt alte atuuri in favoarea achizitiei acestei statii de calcat produse de Bosch.