Aparat de aer conditionat Carrier Ventus Ultimate 12000 BTU review

Carrier Ventus Ultimate
  • Consum
    (4.5)
  • Functii si optiuni
    (4.6)
  • Calitate/Pret
    (4.5)
4.5

Sumar

Carrier Ventus Ultimate este un aparat de aer conditionat silentios, cu ocapacitate buna de racire si un consum redus al energiei. Telecomanda cu display digital, cele 4 viteze si functiile si optiunile utile fac din acest aparat de aer conditionat o alegere excelenta pentru orice incapere de dimensiuni medii si mari.

Apropierea verii cu temperaturi caniculare determina tot mai multe persoane sa isi instaleze in case sau apartamente aparate de aer conditionat. Pe langa functia principala de racire a spatiilor interioare, cele mai noi modele de aparate de aer conditionat dispun de functii de incalzire, filtrare a particulelor microscopice de praf si alergeni sau de reducerea nivelului de umiditate.  Cele mai importante specificatii de care va trebui sa tineti cont la achizitia unui astfel de aparat sunt capacitatea generala, debitul de aer, eficienta energetica sau nivelul zgomotului. In cele ce urmeaza va vom prezenta un aparat de aer conditionat cu specificatii foarte bune care este produs de compania americana Carrier.

=> Vedeti si: Cele mai bune aparate de aer conditionat 12.000 BTU

Aparat de aer conditionat Carrier Ventus Ultimate

Aparat modern de aer conditionat

Carrier Ventus Ultimate este un aparat de aer conditionat cu o unitate interna cu design simplu de culoare alba si forma rotunjita, care ii permite instalarea in incaperi cu o gama variata stiluri de amenajare. Unitatea interna are un afisaj alb foarte discret, care se poate dezactiva pe timpul noptii. Acest model are o unitate interna cu dimensiuni de 81.2 x 19.2 x 30 cm si o capacitate generala de racire de 12.000 BTU, fiind potrivit pentru incaperile cu dimensiuni de cel mult 35 mp.

Motor 3D inverter

Carrier Ventus Ultimate are motoare 3D Inverter atat pentru unitatatea interioara cat si pentru cea exterioara, care asigura un consum energetic incadrat in clasa A++ pentru racire si A+++ pentru incalzire. Debitul de aer al unitatii interne variaza intre 170 si 510 m3/h in functie de treapta selectata, putand sa raciti rapid un dormitor spatios sau un spatiu format din living si dining. Nivelul zgomotului este unul destul de scazut, variind intre 22 si 40 dB in functie de treapta de viteza, astfel ca veti putea folosi aparatul si pe timpul noptii.

Sistem de filtrare cu 5 filtre

Aparatul dispune de un sistem cu 5 filtre (Pre-Filtru, HEPA, Filtru Cold Catalist, Filtru Vitamina C si Filtru Ionizator) care capteaza atat particulele mari de praf cat si particulele microscopice de alergeni, aerul interior fiind mult mai curat. In plus, modul de auto-curatare care elimina umiditatea si previne dezvoltarea mucegaiului.Telecomanda are un display digital, un meniu intuitiv si un senzor incorporat care permite racirea cu acuratete chiar si in zonele mai indepartate din incapere.

⇒ Cititi si: alte reviewuri de aparate de aer conditionat

Carrier Ventus Ultimate

Functii si optiuni

Aparatul dispune de mai multe functii si optiuni precum modul sleep care reduce automat temperatura pe timpul noptii, modul eco care reduce consumul de energie sau modul silent care reduce nivelul zgomotului. Alte optiuni utile sunt Self-Diagnosis care detecteaza eventualele defectiuni de functionare, Auto-swing pentru distribuirea optima a aerului sau Auto-degrivare care protejeaza unitatea exterioara impotriva inghetului.  

Puncte tari

+ design minimalist

+ consum redus de energie

+ nivel rezonabil al zgomotului

+ 4 trepte de viteza

+ telecomanda cu meniu intuitiv

+ functii utile

+ raport corect intre calitate si pret

Puncte slabe

– kit-ul de instalare va trebui achitat separat

Concluzii

In concluzie, Carrier Ventus Ultimate este un aparat de aer conditionat silentios, cu ocapacitate buna de racire si un consum redus al energiei. Telecomanda cu display digital, cele 4 viteze si functiile si optiunile utile fac din acest aparat de aer conditionat o alegere excelenta pentru orice incapere de dimensiuni medii si mari.