Cel mai bun aparat de cafea Nespresso

» Nu ratati reducerile de pana la 30% la produsele din campania CRazy Days de la eMag
Click aici pentru oferta

Cafeaua este pentru foarte multe persoane bautura fara de care nu si-ar putea incepe ziua. Unii beau chiar mai multe cani de cafea pe zi, astfel ca este important si gustul acesteia, nu doar efectul. Aparatele de cafea vin cu tehnologii diferite de preparare a cafelei. Exista aparate ce folosesc cafea macinata, cafea boabe ce este macinata pe loc sau capsule de cafea.

Aparatele de cafea Nespresso sunt aparate ce prepara espresso si cafea din capsule de cafea. Capsulele de cafea sunt un tip de recipient de cafea macinata, de unica folosinta ce poate uneori sa contina chiar si arome. Acest tip de aparate de cafea, care folosesc capsule, sunt foarte practice si prezinta diferite avantaje. In primul rand, prepararea cafelei este mult mai simpla si mai rapida.

=> Vedeti si: Top 5 Cele Mai Bune Espressoare de Cafea

Nespresso

 

=> Vedeti si topul Celor mai bune capsule de cafea

Aparatul de cafea Nespresso are un orificiu special in care se introduc capsulele de cafea, pentru a savura imediat cafeaua preferata. In plus, acestea pot fi cumparate si cu diferite arome pentru cei care prefera cafeaua aromata. Aparatul este mult mai usor de utilizat astfel si nici nu trebuie curatat la fel de des precum un aparat clasic de cafea. Acestea se curata la un interval mai mare de timp si nu necesita o curatare dificila.

In ceea ce priveste tipurile de capsule folosite, aparatele Nespresso functioneaza si cu capsule de la diferite companii. Asadar, nu trebuie sa folositi obligatoriu capsule de cafea originale Nespresso pentru aparatele lor.

=> Vedeti si topul Celor mai bune capsule de cafea

Top 5 cele mai bune aparate de cafea Nespresso

1. De’Longhi Gran Lattissima Black

De’Longhi Gran Lattissima Black este un espressor Nespresso care permite prepararea a 9 bauturi pe baza de cafea precum espresso, caffe latte sau ristretto. Aparatul are o putere de 1400 W si dezvolta o presiune excelenta de 19 bari. Spumarea automata a laptelui, rezervorul generos de apa si panoul de control intuitiv sunt alte atuuri ale acestui espressor Nespresso din portofoliul De’longhi. 

Puncte tariNespresso by De'Longhi Gran Lattissima Black

+ presiune ridicata

+ preparare 9 tipuri de bauturi

+ rezervor detasabil cu volum generos

+ oprire automata

+ sistem decalcifiere

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor

Untitled-300x31

2. Krups S-85-EU-BK-NE Atelier

Un alt espressor Nespresso cu specificatii tehnice bune este modelul S85-EU-BK-NE Atelier produs de Krups. Espressorul are o putere de 1500 W si o presiune de 19 bar si permite prepararea a 6 baturi pe baza de cafea. Acest model dispune de oprire si curatare automata dar si de eliminare automata a capsului folosite. Rezevorul detasabil de apa, sistemul de economisire a energiei electrice si sistemul inovativ de spumare a laptelui fac din acest espressor o alegere excelenta pentru iubitorii de cafea. 

Puncte tariNespresso by Krups S85-EU-BK-NE Atelier

+ putere si presiune ridicate

+ sistem inovativ de spumare

+ rezervor detasabil

+ oprire automata

Puncte slabe

– nivelul zgomotului este destul de mare

Untitled-300x31

3. CitiZ&Milk White D122-EU-WH-NE

Un espressor Nespresso care are recenzii bune de la clientii care l-au achizitionat este modelul CitiZ & Milk White D122-EU-WH-NE. Aparatul are o putere mare de 1720 W si o presiune de pana la 19 bari. Acest model permite prepararea a 4 bauturi: espresso, espresso lung, cappucinno si latte macchiato. Dimensiunile compacte, sistemul automat de inchidere si rezervorul detasabil sunt alte avantaje ale acestui espressor Nespresso. 

 

Puncte tariNespresso CitiZ & Milk White D122-EU-WH-NE

+ putere de 1720 W

+ rezervor detasabil de apa

+ inchidere automata

+ presiune ridicata

Puncte slabe

– spumare manuala a laptelui

Untitled-300x31

4. De’Longhi Lattissima One

Un alt espressor Nesspresor produs de De’Longhi care intra in acest top este modelul Lattissima One. Espressorul dezvolta o presiune maxima de 19 bari care permite extragerea aromelor din capsulele de cafea. Puteti sa preparati 7 bauturi pe baza de cafea precum espresso, cappuccino, latte machiato sau caffe latte. Spumarea automata a laptelui, sistemul de economisire a energiei electrice si raportul bun dintre calitate si pret fac din acest espressor una din cele mai bune alegeri pe care le puteti face. 

Puncte tariNespresso by De'Longhi Lattissima One

+ presiune de 19 bar

+ 7 bauturi pe baza de cafea

+ spumare automata a laptelui

+ raport bun intre calitate si pret

Puncte slabe

– spalarea componentelor dureaza destul de mult

Untitled-300x31

5. De’Longhi Essenza Mini Red

Daca preferati un espressor cu care sa preparati rapid un espresso sau un espresso lung, atunci modelul Essenza Mini Red de la De’Longhi poate fi ceea ce catutati. Aparatul are dimensiuni compacte si un  sistem antialunecare care ii asigura o stabilitate buna. Aparatul de spumare inclus in pret, sistemul anti-picurare si pretul mai accesibil sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestui espressor Nespresso produs de De’Longhi. 

Puncte tariNespresso by De'Longhi Essenza Mini Red

+ dimensiuni compacte

+ presiune ridicata

+ oprire automata

+ spumant de lapte inclus in pret

Puncte slabe

– permite preparare a doar doua bauturi

 

Ghid de achizitie aparat de cafea Nespresso

Pentru a va alege un aparat de cafea Nespresso, trebuie sa tineti cont de cativa factori importanti, precum presiunea,  dimensiunile aparatului, capacitatea acestuia, functiile de incalzire a canii sau pretul. 

1. Presiunea

Presiunea cu care apa trece prin cafeaua macinata este foarte importanta, intrucat aceasta va extrage aroma perfecta si va obtine un espresso de calitate. Cu cat presiunea unui aparat de cafea este mai mare, cu atat aroma cafelei va fi mai puternica. De aceea, verificati tot timpul presiunea inainte de a achizitiona un aparat. Ca sa va faceti o idee, majoritatea aparatelor de cafea au o presiune cuprinsa intre 15 si 19 bari, dar exista si modele mult mai slabe cu presiune de doar 10 bari de exemplu.

2. Dimensiunile 

Dimensiunile aparatului de cafea trebuie alese in functie de spatiul de care beneficiati in locul in care urmeaza sa fie plasat acesta. De multe ori, producatorii fac aparate mai voluminoase doar pentru design sau doar pentru un aspect mai placut, fara a avea vreo functie suplimentara. Asadar, puteti gasi si aparate mult mai slim care sa incorporeze functiile de care aveti nevoie.

3. Capacitate

Aceast aspect se refera la capacitatea rezervorului de apa, lucru care tine tot de dimensiunile unui aparat. Acest lucru trebuie avut in vedere in functie de numarul de persoane care folosesc zilnic aparatul de cafea. Daca o singura persoana va folosi aparatul de cafea pentru pana la 3 cafele, atunci un rezervor de doar 0.5 litri este suficient. In schimb, exista si modele cu capacitate de 1.5 litri pentru familiile mai numeroase sau pentru aparatele de cafea folosite in spatii de birouri de exemplu.

4. Incalzitor de cani

Pentru persoanele care prefera cafeaua foarte fierbinte, un incalzitor de cani poate sa fie o functie importanta. Totusi, daca doriti ca vara sa va faceti cafeaua rece sau cu gheata, va recomand sa evitati aceasta functie. Ea poate fi folosita chiar si pentru ceaiuri, nu doar pentru cafea.

5. Pretul

Pretul este probabil un factor decisiv pentru foarte multe persoane cand vine vorba de alegerea unui aparat de cafea. Aparatele Nespresso au preturi pentru majoritatea buzunarelor, avand aparate de cafea cu preturi ce incep de la doar 400 de lei. Pe de alta parte, oferta lor include si aparate premium, cu preturi de pana la 1500 de lei. Veti putea gasi si un aparat de cafea pana in 700 de lei suficient de bun pentru a va satisface nevoile zilnice.

Tipuri de bauturi se pot prepara cu un aparat de cafea Nespresso

In functie de capsulele de cafea pe care le veti achizitiona, veti putea obtine diferite tipuri de cafele. Vom incepe de la cele mai puternice si mai intense cafele care sunt si cele mai scurte. Cu ajutorul capsulelor Nespresso puteti obtine un ristretto foarte intens de doar 25 ml sau un espresso de 40 ml. Varianta de espresso poate fi si cu o intensitate mai scazuta, de doar 4-5, in timp ce primele doua au intensitate de 8-12.

Espresso lungo este un alt tip de bautura pe care o puteti obtine, avand 110 ml si puteti adauga si lapte sau arome. De asemenea, aparatele Nespresso va ofera si posibilitatea de a obtine bauturi precum cappuccino, americano, espresso macchiato si multe alte sortimente.

Sfaturi de intretinere

Pentru a va pastra aparatul de cafea Nespresso in stare perfecta de functionare in timp este recomandat sa efectuati o curatare periodica. Pe langa curatarea necesara, va trebui ca in momentul cand sunteti atentionati sa ii faceti si o decalcifiere. Decalcifierea este un proces de curatare a furtunelor interioare a aparatului pentru a evita infundarea sau spargerea furtunaselor.

Intrebari frecvente

La cat timp trebuie curatat aparatul de cafea Nespresso?

De obicei, aparatele de cafea Nespresso vin cu un senzor care va indica faptul ca aparatul dumneavoastra trebuie sa fie decalcifiat. In functie de cat de des si cat de intens este folosit, acest senzor se va aprinde mai repede sau mai tarziu. Totusi, pentru precautie sau in cazul in care senzorul de curatare este defect, va recomand sa il decalcifiati la cel mult 3 luni de zile. Daca aparatul a fost folosit pentru mai mult de 15-20 de cafele pe saptamana, il puteti curata chiar si la 2 luni.

Ce fel de solutie se utilizeaza pentru curatare?

Pentru curatarea aparatelor de cafea Nespresso se foloseste o solutie speciala de decalcifiere. Aceasta solutie se foloseste pentru orice aparat de cafea si veti putea gasi si in unele supermarketuri astfel de solutii. Nu folositi niciodata otet sau alta solutie pentru curatare, intrucat este posibil sa stricati sau sa infundati si mai tare furtunasele de apa de la interior.