LG GBB72MCVGN, Combina Frigorifica, 384 litri, Clasa D, No Frost – Pareri si Review

▷ LG GBB72MCVGN Combine Frigorifica ⭐ Review si Pareri
Combina frigorifica LG GBB72MCVGN

Product Name: LG GBB72MCVGN

Product Description: LG GBB72MCVGN este o combina frigorifica cu volum net de 384 litri si eficienta energetica incadrata in clasa D. Combina dispune de un sistem de racire No Frost si are un nivel al zgomotului de 35 dB.

Brand: LG

 • Design
  (4.9)
 • Eficienta energetica
  (4)
 • Tehnologii si functii
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.5

Summary

LG GBB72MCVGN este o combina frigorifica care are un design elegant si un compresor fiabil. Organizarea moderna a spatiilor interioare, nivelul redus al zgomotului si tehnologiile moderne sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei combine frigorifice produse de LG.

Pros

+ design premium;

+ panou de control tactil;

+ spatii interioare bine organizate;

+ nivel redus al zgomotului;

+ tehnologii moderne;

+ garantie extinsa pentru compresor.

Cons

– eficienta energetica incadrata in clasa D;

– pretul este pe masura specificatiilor;

– garantie standard.

Combinele frigorifice produse de compania sud-coreeana LG se remarca printr-un design modern, care permite instalarea acestora in orice locuinta noua. Totusi, pe langa design, aparatele frigorifice LG dispun si de compresoare fiabile si economice, care asigura conditii optime de pastrare pentru alimentele proaspete si congelate. In plus, organizarea spatiilor interioare permite pastrarea o perioda mai lunga a prospetimii alimentelor. LG GBB72MCVGN este o combina frigorifica de generatie noua, iar in continuare vom analiza specificatiile importante ale acestui model.

Combina frigorifica LG GBB72MCVGN

LG GBB72MCVGN – design, volum si dimensiuni

Combina frigorifica LG GBB72MCVGN are un design elegant cu finisaje de culoare neagra si elemente decorative cromate intre cele doua usi. Manerele orizontale sunt integrate in cele doua usi, care au directia de deschidere spre dreapta. Usile sunt insa reversibile, putand sa fie modificata directia fara prea mult efort. Acest model are un volum net de 384 litri din care frigiderul are alocati 277 litri iar congelatorul 107 litri.

Dimensiunile combinei sunt de 68.2 x 59.5 x 203 cm, rafturile superioare din frigider fiind mai greu de accesat pentru copii. Alte modele de combine frigorifice produse de LG pe care le-am analizat recent sunt:

Compresor, eficienta energetica si sistem de racire

Eficienta energetica LG GBB72MCVGN

LG GBB72MCVGN are un compresor linear inverter care este atat fiabil cat si economic si silentios. Eficienta energetica este incadrata in clasa D, pe o scara de la A la G, consumul energetic anual comunicat de producator fiind de 215 kWh. Pentru acest consum va trebuie sa platiti lunar aproximativ 18 lei. Nivelul zgomotului de functionare este de doar 35 dB, acest model fiind unul din cele mai silentioase de pe piata. Sistemul de racire No Frost asigura un nivel optim de umiditate in spatiul frigorific si impiedica formarea ghetii in congelator.

Organizarea frigiderului si congelatorului

LG GBB72MCVGN

Spatiul frigorific dispune de 2 compartimente in partea inferioara:

 • un compartiment Fresh Balancer – permite modificarea umiditatii in functie de tipul de alimente pastrate;
 • un compartiment Fresh Converter – asigura un nivel optim de temperatura in pentru trei tipuri de alimente (carne, peste si legume).

Deasupra acestor compartimente se afla trei rafturi din sticla securizata din care primul este pliabil pentru a face loc alimentelor sau vaselor mai voluminoase. Sticlele de bauturi vor putea fi depozitate pe raftul metalic sau pe unul din cele patru rafturi din plastic de pe usa frigiderului. Sistemul de iluminare cu LED asigura un nivel bun de vizibilitate in interior, iar daca uitati usa frigiderului deschisa veti fi atentionati de un semnal sonor.

Congelatorul este impartit in trei compartimente cu dimensiuni aproximativ egale, astfel ca veti putea sa depozitati alimentele pe categorii pentru a evita schimbul de mirousuri sau gusturi. Capacitatea de congelare este de 10 Kg in 24 de ore iar autonomia in cazul unei pene de curent este de 9 ore.

Panou de control, tehnologii si garantie

Panoul de control electronic permite setarea facila a temperaturilor din cele doua spatii in 5 trepte, sau activarea functiilor suplimentare. Acest functii sunt racire si congelare rapida sau Eco Friendly, care reduce consumul de energie atunci cand nu utilizati combina prea des. Pe langa aceste functii, combina dispune si de tehnologii moderne precum:

 • DoorCooling+ – gurile de aerisire situate in partea superioara asigura racirea imediata a frigiderului dupa inchiderea usii;
 • Racire uniforma – temperatura este controlata printr-un sistem precis de control, care permite fluctuatii foarte mici.

Aceasta combina frigorifica beneficiaza de o garantie standard de 24 de luni, insa compresorul linear inverter beneficiaza de o garantie extinsa de 10 ani.

Puncte tari

+ design premium;

+ panou de control tactil;

+ spatii interioare bine organizate;

+ nivel redus al zgomotului;

+ tehnologii moderne;

+ garantie extinsa pentru compresor.

Puncte slabe

– eficienta energetica incadrata in clasa D;

– pretul este pe masura specificatiilor;

– garantie standard.

Concluzii

In concluzie, LG GBB72MCVGN este o combina frigorifica care are un design elegant si un compresor fiabil. Organizarea moderna a spatiilor interioare, nivelul redus al zgomotului si tehnologiile moderne sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei combine frigorifice produse de LG.

button-3