Cum se poate elimina mirosul neplacut al aspiratoarelor?

Aspiratoarele sunt aparatele electrocasnice care ne ajuta sa curatam casele insa pot capata adesea diferite mirosuri neplacute. Acest lucru este valabil in special in cazul aspiratoarelor care nu sunt golite periodic de praful si mizeria aspirate. In plus, daca aveti animale de companie, posibilitatea ca aspiratorul sa capate un miros neplacut este mult mai mare. Daca mirosul persista chiar si dupa ce ati golit sacul sau recipientul de colectare atunci va trebui sa incercati alte solutii, cele mai eficiente fiind cele pe care vi le vom prezenta in continuare.

1.  Granule odorizante pentru aspirator

Granule odorizante aspirator

Cea mai simpla solutie pentru a elimina mirosurile neplacute ale aspiratorului este utilizarea unor granule odorizante. Nu trebuie decat sa varsati granulele pe gresie si sa le aspirati, permitandu-le sa actioneze ca un odorizant in interiorul sacului sau al recipientului de colectare. Mirosul va disparea imediat si veti putea opta pentru diferite tipuri de arome precum citrice sau fructe exotice.

⇒ Vedeti si: Topul celor mai eficiente aspiratoare multisuprafete

2.  Curatati recipientul de colectare

Curatare recipient colectare aspirator

Curatare inseamna sa goliti recipientul si sa il spalati cu un burete si cu un detergent de vase. Veti reusi astfel sa indepartati praful si bacteriile din colturile mai greu accesibile care pot fi raspunzatoare de mirosul neplacut al aspiratorului.

3. Inlocuiti filtrul aspiratorului

Filtru aspirator

Filtrul aspiratorului va opri particulele microscopice de praf si alergeni din aerul reemis insa acestea vor putea sa creeze mirosuri destul de neplacute. De regula filtrele aspiratoarelor ar trebui inlocuite o data la 6 luni pentru a asigura buna functionare si pentru a preveni formarea mirosurilor neplacute. Daca filtrul este lavabil, il puteti spala periodic conform instructiunilor din manualul aspiratorului pentru indepartarea prafului si bacteriilor acumulate in timp.

 4. Curatati peria aspiratorului

Perie motorizata aspirator

Peria aspiratorului poate sa colecteze scame, fire de par de animale si praf care pot sa creeze un miros neplacut in timp. Periile motorizate vor trebui curatate mai des deoarece vor colecta o cantitate mai mare de par si scame care vor mirosi urat daca nu sunt indepartate.

Daca mirosul persista, puteti sa incercati sa spalati covoarele cu un sampon cu miros frumos, care va curata fibrele in profunzime si va elimina sursa mirosurilor neplacute ale aspiratorului.