De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB, Espressor automat, 1.8 litri, 15 bar – Pareri si Review

▷ De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB Espressor Automat ⭐ Review si Pareri
Espressor automat De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

Product Name: De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

Product Description: De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB este un espressor automat cu putere de 1450 W si presiune maxima de 15 bar. Espressorul permite prepararea a 5 bauturi diferite si are un rezervor de apa cu volum de 1.8 litri.

Brand: De'Longhi

 • Design
  (4.5)
 • Putere si presiune
  (4.8)
 • Bauturi si functii
  (4.6)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.6

Sumar

De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB este un espressor automat de cafea cu panou de control tactil si posibilitate de preparare a 5 tipuri de bauturi. Cele 13 trepte de rasnire, functiile si optiunile utile si curatarea facila fac din acest espressor de cafea produs de De’Longhi o alegere excelenta pentru iubitorii de cafea.

Pros

+ panou de control tactil;

+ presiune de 15 bar;

+ 13 trepte de granulatie;

+ 5 bauturi;

+ functii utile;

+ curatare facila.

Cons

– pretul este pe masura specificatiilor;

– spumare manuala a laptelui.

Espressoarele automate permit prepararea facila a unor bauturi savuroase din cafea. Unele modele utilizeaza cafea macinata, iar altele dispun de rasnita pentru macinarea boabelor de cafea inainte de prepararea bauturilor. Espresoarele automate performante permit prepararea unui numar mai mare de bauturi dar si ajustarea unor setari in functie de preferinte. Puteti ajusta gradul de macinare, temperatura apei, cantitatea de cafea sau concentratia bauturilor. De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB este un astfel de espressor performant iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

⇒ Vedeti si: Top 5 espressoare automate

Espressor automat De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB – design, volum rezervor si dimensiuni

Espressorul De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB are o carcasa neagra, un panou de control tactil si elemente cromate in partea centrala. Duza dubla se poate ajusta pe inaltime, in functie de dimensiunile canilor pe care le utilizati. Rezervorul de apa are un volum de 1.8 litri si este detasabil, putand fi alimentat sau curatat mult mai usor. Compartimentul pentru boabele de cafea are o capacitate de 250 g, iar cel pentru reziduuri permite depozitarea zatului de la 14 bauturi. Spumarea laptelui se face manual, iar curatarea sistemului de spumare va trebui facuta dupa fiecare utilizare. 

Acest model are dimensiuni de 24 x 36 x 44 cm si o greutate destul de mare de 9.4 Kg, astfel ca necesita un spatiu mai mare pentru instalare. Alte espressoare pe care le-am analizat recent sunt: Melitta Purista sau DE’LONGHI Dinamica ECAM 350.50.B.

Putere, macinare si bauturi

Espressor De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB are o putere de 1450 W care permite generarea unei presiuni a aburului de maximum 15 bar. Cu ajutorul acestei presiuni, fiecare cana de cafea va avea un gust si o aroma intense. Rasnita metalica este rezistenta la uzura si foloseste laserul pentru calibrarea cu precizie a gradului de macinare. Aveti la dispozitie 13 niveluri de rasnire, din care puteti alege in functie de bautura preparata sau de preferinte. Acest model permite prepararea a 5 bauturi:

 • Cafea – 100-240 ml;
 • Espresso – 20 -180 ml;
 • Americano – 20-80 ml si apa 50-300 ml;
 • Long – 115 – 250 ml;
 • Doppio+ – 80-180 ml.

Panou de control, functii si optiuni

De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

Panoul de control situat in partea superioara dispune de selectoare tactile pentru alegerea bauturii, a intensitatii, a granulatiei sau pentru activarea spumarii. Tot de aici veti putea sa activati si functiile de curatare automata si de decalcifiere. Infuzorul este detasabil pentru o curatare rapida iar tavita de scurgere se poate curata in masina de spalat vase. In pachet sunt incluse o masura pentru cafea macinata, o banda de test pentru duritatea apei si un decalcificant EcoDecalk. Garantia de care beneficiaza acest espressor este cea standard, de 24 de luni. 

Puncte tari

+ panou de control tactil;

+ presiune de 15 bar;

+ 13 trepte de granulatie;

+ 5 bauturi;

+ functii utile;

+ curatare facila.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor;

– spumare manuala a laptelui.

Concluzii

In concluzie, De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB este un espressor automat de cafea cu panou de control tactil si posibilitate de preparare a 5 tipuri de bauturi. Cele 13 trepte de rasnire, functiile si optiunile utile si curatarea facila fac din acest espressor de cafea produs de De’Longhi o alegere excelenta pentru iubitorii de cafea. 

button-3