Melitta Purista, Espressor Automat, 1450 W, 15 bar, 5 trepte de rasnire – Pareri si Review

▷ Melitta Purista Espressor Automat ⭐ Review si Pareri
Espressor automat Melitta Purista

Product Name: Melitta Purista

Product Description: Melitta Purista este un espressor automat cu putere de 1450 W si presiune maxima de 15 bar. Espressorul dispune de un rezervor cu volum de 1.2 litri si permite rasnirea boabelor de cafea in 5 trepte.

Brand: Melitta

 • Design
  (4.8)
 • Functii si optiuni
  (4.7)
 • Rasnire
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.7

Sumar

Melitta Purista este un espressor de cafea cu dimensiuni compacte si design modern. Cele 5 trepte de rasnire, panoul de control intuitiv si nivelul redus al zgomotului sunt alte atuuri ale acestui aparat de cafea produs de Melitta.

Pros

+ design modern;

+ sistem de picurare ajustabil;

+ rasnita silentioasa;

+ 5 niveluri de rasnire;

+ sistem Aroma Extraction;

+ intretinere facila.

Cons

– pretul este pe masura specificatiilor;

– recipientul pentru boabe este destul de mic.

Prepararea unei cafele savuroase poate fi foarte facila daca utilizati un espressor automat. Pentru un gust intens cea mai buna optiune este un espressor automat care macina boabele de cafea inainte de preparare. Cele mai performante espressoare automate dispun si de o presiune ridicata a aburului si permit setarea intensitatii cafelei in mai multe trepte, in functie de preferinte. Melitta Purista este un espressor automat de cafea lansat recent, iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

⇒ Vedeti si: Top 5 espressoare automate

Espressor automat Melitta Purista

Melitta Purista – design, dimensiuni si rezervor

Melitta Purista este un espressor automat de cafea cu un design elegant negru-argintiu. Finisajele cromate cromate contribuie la designul modern al aparatului, care se va incadra usor in orice bucatarie noua sau renovata. Daca preferati, exista si un model cu carcasa neagra, care are aceleasi specificatii tehnice. Rezervorul de apa este transparent si are un volum de 1.2 litri, astfel ca nu va trebuie sa il alimentati prea des. Sistemul de picurare se poate ajusta pe inaltime, permitand utilizarea unor cani mai inalte.

Acest model are o latime de doar 20 cm si o inaltime de 45.5 cm, insa greutatea este destul de mare (8.7 Kg). Alte modele de espressoare automate pe care le-am analizat sunt: DE’LONGHI Dinamica ECAM 350.50.B sau Philips EP1222/00.

Presiune si rasnire

Espressor Melitta Purista

Melitta Purista are o putere de 1450 W, care ii permite pompei sa dezvolte o presiune a aburului de pana la 15 bar. Cu ajutorul acestei presiuni aparatul prepara o cafea cu gust intens si aromat. In plus, gratie sistemului de pre-infuzare Aroma Extraction System, aparatul pulverizeaza o cantitate redusa de apa peste cafeaua presata pentru a asigura pastrarea aromelor cafelei proaspat macinate. Espressorul este alimentat cu boabe de cafea si dispune de o rasnita din otel care permite macinarea in 5 niveluri de granulatie, in functie de preferinte. Sistemul de rasnire este mult mai silentios in comparatie cu cel al espressoarelor de generatie mai veche.

Panou de control, optiuni si garantie

Melitta Purista

Panoul de control contine doua butoane cromate mari pe laterale si 5 butoane mai mici in partea centrala. De aici veti putea sa stabiliti intensitatea cafelei, granulatia cafelei sau cate bauturi sa preparati. Setarile preferate pot fi salvate astfel ca veti putea savura cafeaua preferata prin apasarea unui singur buton. Curatarea aparatului este destul de facila (dureaza aproximativ 15 minute) iar decalcifierea trebuie facuta atunci cand sunteti atentionati pe display-ul digital.

Garantia de care beneficiaza acest aparat este cea standard, de 24 de luni.

Puncte tari

+ design modern;

+ sistem de picurare ajustabil;

+ rasnita silentioasa;

+ 5 niveluri de rasnire;

+ sistem Aroma Extraction;

+ intretinere facila.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor;

– recipientul pentru boabe este destul de mic.

Concluzii

In concluzie, Melitta Purista este un espressor de cafea cu dimensiuni compacte si design modern. Cele 5 trepte de rasnire, panoul de control intuitiv si nivelul redus al zgomotului sunt alte atuuri ale acestui aparat de cafea produs de Melitta.

Manual de utilizare Melitta Purista