▷Review: Bosch WAL28R60BY, Masina de spalat rufe, 10 Kg, clasa C, 1400 RPM – Pareri

▷Review: Bosch WAL28R60BY Masina de Spalat Rufe ⭐ Pareri
Masina de spalat rufe Bosch WAL28R60BY

Product Name: Bosch WAL28R60BY

Product Description: Bosch WAL28R60BY este o masina de spalat rufe cu o eficienta energetica incadrata in clasa C si capacitate de incarcare de 10 Kg. Masina dispune de 14 cicluri de spalare si are o viteza maxima de centrifugare de 1400 RPM.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (4.5)
 • Programe si tehnologii
  (4.8)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.6

Summary

Bosch WAL28R60BY este o masina de spalat rufe cu design modern si eficienta energetica buna. Conectivitatea Wi-Fi, gama variata de programe si garantiile extinse oferite de producator sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe din portofoliul Bosch.

Pros

+ design modern; + conectivitate Wi-Fi; + eficienta energetica buna; + gama variata de programe; + tehnologii moderne; + garantii extinse.

Cons

– pretul este pe masura specificatiilor; – nivelul zgomotului este putin mai ridicat.

Producatorul german Bosch are in portofoliu o gama variata de masini de spalat rufe. Majoritatea modelelor dispun de o eficienta energetica buna si de o gama variata de programe de spalare. Cele mai noi modele utilizeaza tehnologii de ultima generantie, care imbunatatesc performantele si eficientizeaza consumul energetic. Bosch WAL28R60BY este o masina de spalat rufe lansata recent, iar in continuare voma analiza cele mai importante specificatii ale acestui model. 

Masina de spalat rufe Bosch WAL28R60BY

Bosch WAL28R60BY – design, capacitate si dimensiuni

Masina de spalat rufe Bosch WAL28R60BY are un design interesant, cu o carcasa alba si un hublou mare cu rama argintie. Peretii laterali dispun de un design circular, creat pentru a reduce nivelul zgomotului si al vibratiilor. In interior, cuva are un sistem VarioDrum care asigura protejarea rufelor delicate, fara a le deteriora, sifona sau micsora. Acest model are o capacitate generoasa de 10 Kg, fiind potrivit pentru familiile mai numeroase, sau chiar pentru pensiunile cu mai putine locuri de cazare.

Un volum generos nu inseamna neaparat si dimensiuni mai mari ( 69 x 69.8 x 84.8 cm), instalarea putand sa fie facuta si pe un hol mai incapator. Alte modele de masini de spalat rufe Bosch pe care le-am analizat recent sunt: Bosch WAN24166BY sau Bosch WGG14402BY.

Eficienta energetica, centrifugare si zgomot

Eficienta energetica Bosch WAL28R60BY

Bosch WAL28R60BY are un motor EcoSilence Drive economic, fapt confirmat de incadrarea in clasa de eficienta energetica C. Un program standard are un consum de 0.67 kWh si dureaza 3 ore si 50 de minute. Viteza de dentrifugare poate fi setata in 5 trepte intre 400 si 1400 de rotatii pe minut, in functie de tipul rufelor spalate. Nivelul zgomotului poate atinge 75 dB, o valoare putin mai mare in comparatie cu cea a altor modele de generatie noua.

Panou de control, programe si functii

Panoul de control are o organizare intuitita, cu un disc rotativ mecanic in partea centrala si un display digital tactil in cea dreapta. Pentru spalare aveti la dispozitie 14 programe: Eco 40-60, Bumbac, Easy Care, Quick Mix, Delicate, Lana, Clatire, AllergyPlus, SuperRapid 15/30 minute, Inchise, Camasi, Echipament sportiv, Curatare cuva si stoarcere si evacuare. Controlul masinii poate fi facut si prin intermediul aplicatiei pentru smartphone Home Connect, gratie conectivitatii Wi-Fi.

Temperatura de spalare poate fi setata in 6 trepte: rece, 20, 30, 40, 60 si 90 de grade Celsius. Functiile optionale includ adaugarea rufelor dupa inceputul ciclului de spalare, blocarea accesului copiilor la meniu sau iluminare tambur. 

Tehnologii si garantie

Acest model utilizeaza tehnologii moderne dezvoltate de Bosch precum:

 • ActiveWater Plus – reglarea automata a consumului de apa cu ajutorul unor senzori in functie de greutatea si tipul tesaturilor spalate;
 • SpeedPerfect – permite reducerea timpului de spalare pentru unele programe cu pana la 65%;
 • EcoSilence Drive – motorul fara perii este fiabil si are un rezonabil al zgomotului.

Acest model beneficiaza de o garantie extinsa de 5 ani, iar motorul EcoSilence Drive dispune de o extragarantie de 10 ani

Puncte tari

+ design modern;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii moderne;

+ garantii extinse.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor;

– nivelul zgomotului este putin mai ridicat.

Concluzii

In concluzie, Bosch WAL28R60BY este o masina de spalat rufe cu design modern si eficienta energetica buna. Conectivitatea Wi-Fi, gama variata de programe si garantiile extinse oferite de producator sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe din portofoliul Bosch.

button-3

Manual de utilizare Bosch WAL28R60BY