Bosch WAN28162BY, Masina de spalat rufe, 7 Kg, Clasa A+++, 1400 RPM – Pareri si Review

🥇 Bosch WAN28162BY - 7 Kg, Clasa A+++, 1400 RPM, 15 programe, 52/75 dB
Masina de spalat rufe Bosch WAN28162BY

Product Name: Bosch WAN28162BY

Product Description: Bosch WAN28162BY este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 7 Kg si o eficienta energetica incadrata in clasa A+++. Masina dispune de 15 cicluri de spalare si de o viteza maxima de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (5)
 • Programe si tehnologii
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.7

Sumar

Bosch WAN28162BY este o masina de spalat rufe cu motor economic, fiabil si silentios. Gama variata de programe, viteza mare de centrifugare si tehnologiile si sistemele moderne sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe din portofoliul Bosch.

Pros

+ design minimalist

+ display digital si butoane tactile

+ eficienta energetica A+++

+ 15 cicluri de spalare

+ viteza maxima de centrifugare de 1400 rpm

+ garantie extinsa pentru motor

Cons

– durata programelor de spalare este destul de mare

– lipsa conectivitatii Wi-Fi

Compania germana Bosch este unul din cei mai respectati producatori de aparate electrocasnice la nivel mondial. Calitatea excelenta a produselor dar si fiabilitatea peste medie sunt cateva dintre atuurile electrocasnicelor comercializate sub brandul Bosch. In plus, cele mai noi modele dispun de designuri moderne si de tehnologii de ultima generatie care le imbunatatesc performantele si le eficientizeaza consumul. Bosch WAN28162BY este un astfel de aparat electrocasnic cu specificatii foarte bune, iar in cele ce urmeaza va vom prezenta care sunt principalele atuuri ale acestuia. 

=> Vedeti si: Topul Celor Mai Bune Masini De Spalat Rufe 7 Kg

Masina de spalat rufe Bosch WAN28162BY

Bosch WAN28162BY – masina de spalat rufe din gama 2020

Masina de spalat rufe Bosch WAN28162BY  are un design alb simplu si un hublou cu rama ingusta si sticla transparenta. Peretii laterali au un design cu elemente circulare care imbunatatesc stabilitatea si asigura reducerea vibratiilor. Hubloul are un diametru de 30 cm si se deschide la un unghi maxim de 180 de grade, facilitand incarcarea si descarcarea rufelor si a altor articole mai voluminoase. Capacitatea de incarcare a masinii este de 7 Kg de rufe, acest model fiind potrivit pentru familiile formate din 3-4 persoane. Dimensiunile masinii sunt de 59.8 x 60 x 84.8 cm, instalarea putand sa fie facuta atat independent cat si sub un blat cu inaltimea de 85 cm. 

Motor EcoSilence Drive

Bosch WAN28162BY are un motor BLDC de generatie noua, care este atat economic cat si fiabil. Eficienta energetica este incadrata in clasa A+++, consumul anual fiind estimat de producator la 157 kWh, ceea ce inseamna un cost lunar de 9 lei. Eficienta la centrifugare este incadrata in clasa B, insa rufele au un grad de 53% de umiditate dupa stoarcerea la viteza maxima de 1400 de rotatii pe minut. Pe langa eficienta energetica excelenta, motorul este si silentios, nivelul zgomotului variind intre 52 dB pentru spalare si 75 dB pentru centrifugarea la viteza maxima. 

Gama variata de programe

Panoul de control are un display digital in 4 segmente cu afisaj rosu si butoane tactile si un selector rotativ pentru alegerea ciclului de spalare. Cele 15 programe permit spalarea atat in functie de tipul tesaturilor (bumbac, lana, matase, mixte) sau al articolelor (camasi sau echipament sportiv). In plus, exista si doua programe rapide cu durata de 15 si 30 de minute si un program de spalare pe timpul noptii cu un nivel mai redus al zgomotului. Durata unui program standard este de 210 minute si scade la 180 de minute in cazul unei incarcaturi partiale.

=> Vedeti si: alte reviewuri de masini de spalat rufe 

Bosch WAN28162BY

Extragarantie pentru motor

Fiind o masina de spalat rufe lansata recent, acest model utilizeaza mai multe tehnologii si sisteme moderne dezvoltate de Bosch precum Speed Perfect care reduce cu pana la 65% timpul de spalare sau Reload care permite adaugarea sau scoaterea articolelor din masina dupa inceperea ciclului de spalare. Functiile optionale includ prespalarea si clatirea suplimentara sau blocarea accesului copiilor la meniu. Confirmarea fiabilitatii excelente a motorului este data si de garantia suplimentara de 10 ani oferita de Bosch, de care beneficiaza si alte modele precum Bosch WAN28160BY, Bosch WAJ24063BY sau Bosch WAN24164BY

Puncte tari

+ design minimalist

+ display digital si butoane tactile

+ eficienta energetica A+++

+ 15 cicluri de spalare

+ viteza maxima de centrifugare de 1400 rpm

+ garantie extinsa pentru motor

Puncte slabe

– durata programelor de spalare este destul de mare

– lipsa conectivitatii Wi-Fi

Concluzii

In concluzie, Bosch WAN28162BY este o masina de spalat rufe cu motor economic, fiabil si silentios. Gama variata de programe, viteza mare de centrifugare si tehnologiile si sistemele moderne sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe din portofoliul Bosch.

Manual de utilizare Bosch WAN28162BY