LG F4DV709S2TE, Masina de spalat rufe cu uscator, 9/6 Kg, Clasa A/E – Pareri si Review

▷ LG F4DV709S2TE Masina de Spalat Rufe cu Uscator ⭐ Review si Pareri
Masina de spalat rufe LG F4DV709S2TE

Product Name: LG F4DV709S2TE

Product Description: LG F4DV709S2TE este o masina de spalat rufe cu uscator care are o capacitate de incarcare de 9/6 Kg si o eficienta energetica incadrata in clasa A/E. Masina dispune de conectivitate Wi-Fi si are o gama variata de programe.

Brand: LG

 • Design
  (4.9)
 • Eficienta energetica
  (4)
 • Programe si tehnologii
  (5)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.6

Sumar

LG F4DV709S2TE este o masina de spalat rufe cu uscator cu design premium si capacitate generoasa de incarcare. Conectivitatea Wi-Fi, gama variata de programe si tehnologiile de ultima generatie sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe din pportofoliul LG.

Pros

+ design modern;

+ eficienta energetica excelenta pentru spalare;

+ nivel redus al zgomotului;

+ gama variata de programe;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantie 10 ani pentru motor.

Cons

– pretul este pe masura specificatiilor;

– eficienta energetica incadrata in clasa E;

– garantie standard.

Aparatele electrocasnice multifunctionale sunt ideale pentru locuintele care dispun de o suprafata utila mai mica. De exemplu, o masina de spalat rufe cu uscator poate spala si uscare rufele intr-un singur program. Trebuie sa tineti cont totusi ca, in cazul masinilor de spalat rufe cu uscator, capacitatea de incarcare este mai mica pentru uscare decat pentru spalare. Acest tip de masini de spalat rufe are insa un consum energetic mai ridicat iar durata unui program complet de spalare si uscare poate sa depaseasca 7 ore. LG F4DV709S2TE este o masina de spalat rufe cu uscator de generatie noua, iar in randurile urmatoare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

Masina de spalat rufe LG F4DV709S2TE

LG F4DV709S2TE – design, capacitate si dimensiuni

Masina de spalat rufe LG F4DV709S2TE are un design modern, cu o carcasa argintie si un hublou mare cu rama din sticla. Pe exteriorul hubloului exista un inel cromat, care contribuie la eleganta designului. Peretii laterali au un design cu striatii, care asigura reducerea nivelului vibratiilor si a zgomotului din timpul spalarii si uscarii. In interior, cuva are ridicatori inoxidabili, care nu permit dezvoltarea bacteriilor. 

Capacitatea de incarcare a acestui model este de 9 Kg pentru spalare si 6 Kg pentru uscare, fiind potrivit pentru familiile formate din 4-6 persoane. Dimensiunile masinii sunt de 60 x 56.5 x 85 cm, astfel ca veti avea nevoie de un spatiu mai generos pentru instalare. Alte masini de spalat rufe cu uscator performante pe care le-am analizat recent sunt: Samsung WD12TP34DSX/S7 (12/8 Kg) sau LG F4DV509S0E (9/6 Kg).

Motor, eficienta energetica si zgomot

LG F4DV709S2TE are un motor Inverter Direct Drive fara perii, care este fiabil si silentios. Eficienta energetica este incadrata in clasa A pentru spalare si in clasa E pentru spalare si uscare, pe o scara de la A la G. Un ciclu de spalare are un consum de 0.5 kWh si 50 litri de apa, iar unul complet de 3.59 kWh si 90 litri de apa. Viteza de centrifugare poate fi setata in 5 trepte, intre 400 si 1400 de rotatii pe minut, in functie de tipul tesaturilor spalate. Nivelul maxim al zgomotului este de 71 dB, o valoare mai redusa in comparatie cu cel al altor modele cu specificatii similare.

Panou de control programe si functii

Panoul de control consta intr-un disc rotativ cromat, pentru alegerea ciclului de spalare si un display digital cu selectoare tactile. Acest model dispune de 13 cicluri de spalare si uscare: Bumbac, Bumbac+, Mixte, Spalare usoara, Antialergic, Reimprospatare cu abur, Rapid 14, Delicate, TurboWash 39, Curatare cuva, Lana, Spalare si uscare si Numai uscare. In plus, gratie conectivitatii Wi-fi veti putea descarca alte 16 programe: Haine bebelusi, Uniforme scolare, Anotimp ploios, Pete de transpiratie, Articole individuale, Clatire + centrifugare, Uscare 30, Turbo uscare, Haine copii, Costume de baie, Jeans, Dezodorizare, Rufe colorate, Rapid spalare + uscare, Uscare 60 si Clatire usoara. 

Durata unui ciclu standard de spalare este de 3 ore si 48 de minute, iar cea a unui program complet este de 7 ore si 50 de minute. Functiile optionale includ pornirea intarziata intr-un interval cuprins intre 3 si 19 ore, prespalarea, blocarea accesului copiilor la meniu sau prelungirea timpului programelor. 

Tehnologii si garantie

Fiind un model de ultima generatie, aceasta masina utilizeaza mai multe tehnologii dezvoltate de compania sud-coreeana:

 • AI DD – detecteaza greutatea si delicatetea tesaturilor, optimizand spalarea in functie de acestea;
 • TurboWash – permite curatarea hainelor intr-un timp foarte scurt;
 • LG Steam+ – elimina pana la 99% dintre alergenii din haine si previne formarea cutelor;
 • ThinQ – permite controlarea masinii prin intermediul aplicatiei pentru smartphone sau a asistentilor vocali (Alexa de la Amazon sau Google Assistant).

Acest model beneficiaza de o garantie standard de 24 de luni, insa motorul Inverter are o garantie extinsa de 10 ani. 

Puncte tari

+ design modern;

+ eficienta energetica excelenta pentru spalare;

+ nivel redus al zgomotului;

+ gama variata de programe;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantie 10 ani pentru motor.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor;

– eficienta energetica incadrata in clasa E;

– garantie standard.

Concluzii

In concluzie, LG F4DV709S2TE este o masina de spalat rufe cu uscator cu design premium si capacitate generoasa de incarcare. Conectivitatea Wi-Fi, gama variata de programe si tehnologiile de ultima generatie sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe din pportofoliul LG. 

button-3

Manual de utilizare LG F4DV709S2TE