LG F4DV509S0E, Masina de spalat rufe cu uscator, 9/6 Kg, Clasa B/E, 1400 RPM – Pareri si Review

▷ LG F4DV509S0E, Masina de spalat rufe cu uscator, 9/6 Kg, Clasa B/E, 1400 RPM - Pareri
Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DV509S0E

Product Name: LG F4DV509S0E

Product Description: LG F4DV509S0E este o masina de spalat rufe cu uscator cu o capacitate de incarcare de 9/6 Kg si eficienta energetica incadrata in clasele B/E. Masina dispune de o viteza maxima de centrifugare de 1400 RPM si de 14 cicluri de spalare si uscare.

Brand: LG

 • Design
  (4.9)
 • Eficienta energetica
  (4.5)
 • Programe si tehnologii
  (5)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.7

Sumar

LG F4DV509S0E este o masina de spalat rufe cu uscator cu design modern si motor fiabil si economic. Gama variata de programe, tehnologiile moderne si viteza mare de centrifugare fac din aceasta masina de spalat rufe produsa de LG o alegere excelenta pentru orice locuinta moderna.

Pros

+ design elegant;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ viteza de centrifugare de 1400 RPM;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii de ultima generatie;

Cons

– pretul este destul de mare;

– garantie standard pentru masina;

Compania sud-coreeana LG are un portofoliu variat de aparate electrocasnice mari, care include masini de spalat rufe, combine frigorifice sau uscatoare de rufe. Electrocasnicele comercializate sub brandul LG se remarca printr-un design modern, care le permite integrarea facila in orice locuinta noua. In plus, cele mai noi modele utilizeaza tehnologii de ultima generatie care le imbunatatesc performantele si le eficientizeaza consumul energetic. LG F4DV509S0E este o masina de spalat rufe cu uscator din gama 2021, iar in cele ce urmeaza vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

=> Vedeti si: Top 5 Masini de spalat rufe 9 Kg

Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DV509S0E

LG F4DV509S0E – design, capacitate de incarcare si dimensiuni

LG F4DV509S0E este o masina de spalat rufe cu uscator care are o carcasa argintie si o usa mare, cu rama lata si sticla securizata. La designul modern contribuie si inelul cromat din partea exterioara a hubloului sau selectorul rotativ cu finisaje similare. Peretii laterali au un design cu striatii care contribuie la reducerea zgomotului si a vibratiilor. 

Desi are o capacitate generoasa de incarcare (9 Kg pentru spalare si 6 pentru uscare), acest model nu are dimensiuni foarte mari (60 x 56.5 x 85 cm), astfel ca se va putea instala chiar si pe un hol mai ingust. Alte masini de spalat rufe cu uscator produse de LG pe care le-am analizat recent sunt: LG F4DV328S0U (8/6 Kg) sau LG F4DV328S0U (8.5/5 Kg).

Motor, eficienta energetica si cosnum de apa

Eticheta energetica LG F4DV509S0E

LG F4DV509S0E are un motor Inverter Direct Drive cu eficienta energetica incadrata in clasa B pentru spalare si E pentru spalare si uscare. Un ciclu de spalare standard consuma 0.58 kWh si 50 litri de apa, iar unul complet 3.59 kWh si 90 litri de apa. Viteza de centrifugare maxima este de 1400 de rotatii pe minut, rufele avand un nivel de umiditate ponderata de doar 44.5% dupa spalare si stoarcere.

Nivelul zgomotului poate atinge 71 dB in cazul centrifugarii, o valoare mai redusa decat cea a altor masini de spalat rufe cu specificatii similare. Temperatura de spalare poate fi setata in 5 trepte intre 20 si 95 grade Celsius, in functie de tipul tesaturilor spalate. 

Panou de control si programe

LG F4DV509S0E

Panoul de control este format dintr-un selector rotativ incadrat de doua butoane si un display digital tactil.  Acest model dispune de 14 cicluri de spalare si uscare: bumbac, bumbac eco, Turbo Wash 59 de minute, mixte, antialergic, viteza 14, lana, curatare cuva, imporspatare cu abur, spalare usoara, numai uscare si spalare + uscare. Durata unui program de spalare este de 3 ore si 48 de minute, iar unul complet dureaza aproape 8 ore.

In plus, gratie conectivitatii Wi-Fi, puteti sa descarcati alte 16 programe: haine bebelusi, uniforme scoalre, anotimp ploios, pete de transpiratie, articole individuale, clatire si centrifugare, uscare 30 de minute, turbo uscare, haine copii, costume de baie, jeans, dezodorizare, rufe colorate, rapid spalare si uscare, uscare 60 de minute si uscare camasi. 

Tehnologii, functii si garantie

Fiind un model din gama 2021, aceasta masina de spalat rufe utilizeaza cele mai noi tehnologii dezvoltate de LG precum:

 • AIDD – optimizeaza miscarile de spalare pentru a proteja tesaturile delicate;
 • TurboWash – asigura spalarea rapida a hainelor;
 • LGSteam+ – utilizeaza aburul fierbinte pentru eliminarea a pana la 99% dintre alergeni si pentru a preveni formarea cutelor;
 • SmartThinQ + Wi-Fi – permite controlarea masinii de spalat prin intermediul aplicatiei pentru smartphone sau chiar controlul vocal cu ajutorul asistentilor virtuali Alexa de la Amazon sau Google Assistant.

Functiile suplimentare includ pornirea intarziata intr-un interval cuprins intre 3 si 19 ore, blocarea accesului copiilor la meniu, prespalarea sau prelungirea timpului de spalare sau uscare. Acest model beneficiaza de o garantie standard de 24 de luni si de o garantie extinsa de 10 ani pentru motor. 

Puncte tari

+ design elegant;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ viteza de centrifugare de 1400 RPM;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii de ultima generatie;

Puncte slabe

– pretul este destul de mare;

– garantie standard pentru masina;

Concluzii

In concluzie, LG F4DV509S0E este o masina de spalat rufe cu uscator cu design modern si motor fiabil si economic. Gama variata de programe, tehnologiile moderne si viteza mare de centrifugare fac din aceasta masina de spalat rufe produsa de LG o alegere excelenta pentru orice locuinta moderna. 

button-3

Manual de utilizare LG F4DV509S0E