Review: Toshiba TW-BL90A4, Masina de spalat rufe, 8 Kg, Clasa B, 1400 RPM – Pareri

▷Toshiba TW-BL90A4 Masina de Spalat Rufe ⭐ Review si Pareri
Masina de spalat rufe Toshiba TW-BL90A4

Product Name: Toshiba TW-BL90A4

Product Description: Toshiba TW-BL90A4 este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 8 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa B. Masina dispune de 12 cicluri de spalare si are o viteza maxima de centrifugare de 1400 RPM.

Brand: Toshiba

 • Design
  (4.6)
 • Eficienta energetica
  (4.5)
 • Programe si tehnologii
  (4.6)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.6

Sumar

Toshiba TW-BL90A4 este o masina de spalat rufe cu design actual si motor economic. Tehnologiile de ultima generatie, conectivitatea W-Fi si nivelul rezonabil al zgomotului sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe din portofoliul companiei japoneze Toshiba.

Pros

+ display digital tactil;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ viteza mare de centrifugare;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantie extinsa pentru motor.

Cons

– numar mai redus de programe in comparatie cu alte modele;

– pretul este pe masura specificatiilor.

Oferta de masini de spalat rufe este foarte variata, existand numeroase optiuni atat pentru un buget mai redus, cat si pentru unul mai generos. Printre masinile de spalat rufe mai scumpe se numara si cele lansate recent de compania japoneza Toshiba. Aceste masini de spalat rufe dispun de un design modern si de specificatii tehnice bune, care permit spalarea eficienta a rufelor cu un consum minim de resurse. Toshiba TW-BL90A4 este o astfel de masina de spalat rufe de generatie noua, iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

=> Vedeti si: Top 5 Masini de spalat rufe 8 Kg

Masina de spalat rufe Toshiba TW-BL90A4

Toshiba TW-BL90A4 – design, capacitate de incarcare si dimensiuni

Masina de spalat rufe Toshiba TW-BL90A4 are un design minimalist, cu o carcasa alba si un hublou cu rama alba de aceeasi culoare. Peretii laterali dispun de un design cu striatii verticale, pentru reducerea nivelului vibrariilor si zgomotului din timpul spalarii si stoarcerii rufelor. Hubloul este suficient de larg pentru incarcarea si descarcarea facila chiar si a rufelor mai voluminoase. Acest model are o capacitate de incarcare de 8 Kg, fiind potrivit pentru o familie formata din 3-4 persoane.

Dimensiunile masinii sunt de 59.5 x 63 x 48 cm, astfel ca va trebui sa ii alocati un spatiu mai mare pentru instalare. Alte masini de spalat rufe performante pe care le-am analizat recent sunt: AEG L8FEC69PS (9 Kg, clasa A) sau Electrolux EW8FN148B (8 Kg, clasa A).

Motor, eficienta energetica si centrifugare

Eficienta energetica Toshiba TW-BL90A4

Toshiba TW-BL90A4 dispune de un motor Origin Inverter care este atat silentios cat si fiabil, fiind garantat pentru cel putin 10 ani de functionare. Eficienta energetica este excelenta, fiind incadrata in clasa B, pe o scara de la A la G. Un ciclu standard are un consum de doar 0.55 kWh si 48 litri de apa, si are o durata destul de mare, de 3 ore si 38 de minute. Viteza de centrifugare maxima este de 1400 de rotatii pe minut, rufele avand un grad destul de redus de umiditate reziduala dupa spalare si stoarcere. Nivelul zgomotului poate atinge 76 dB in cazul centrifugarii la viteza maxima, fiind comparabil cu cel al altor modele din aceasta clasa.

Panou de control, programe si functii

Toshiba TW-BL90A4

Panoul de control contine un disc rotativ mecanic pentru alegerea ciclului de spalare si un display digital cu afisaj alb si selectoare tactile. Controlul masinii se poate face si prin intermediul aplicatiei pentru Android sau iOS, gratie conectivitatii Wi-Fi. Pentru spalare aveti la dispozitie 12 programe: Bumbac, Great Waves, Mixte, Doar centrifugare, Clatire+ Centrifugare, Curatare tambur, Rapid 15′, Spalare 45′, Eco 40-60, Lana, Haine sport si Spalare cu abur. Functiile optionale includ adaugarea hainelor dupa inceperea ciclului de spalare, finalul intarziat al programelor sau blocarea accesului copiilor la meniu.

Sisteme, tehnologii si garantie

Fiind un model lansat recent, aceasta masina de spalat rufe utilizeaza cele mai noi tehnologii dezvoltate de Toshiba precum:

 • The Great Waves – asigura protejarea hainelor in timpul spalarii si reduce consumul de energie, timp si detergent;
 • Ultra Fine Bubble – creaza nano-bule care absorb detergentul si patrund adanc in fibrele tesaturii, indepartand chiar si cele mai dificile pete.

Acest model beneficiaza de o garantie standard de 24 de luni, iar motorul inverter este garantat 10 ani. 

Puncte tari

+ display digital tactil;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ viteza mare de centrifugare;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantie extinsa pentru motor.

Puncte slabe

– numar mai redus de programe in comparatie cu alte modele;

– pretul este pe masura specificatiilor.

Concluzii

Concluzionand, Toshiba TW-BL90A4 este o masina de spalat rufe cu design actual si motor economic. Tehnologiile de ultima generatie, conectivitatea W-Fi si nivelul rezonabil al zgomotului sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe din portofoliul companiei japoneze Toshiba.

button-3