Masina de spalat vase Bosch SMS25AW05E review

 • Eficienta
  (4.9)
 • Tehnologii
  (5)
 • Consum
  (4.8)
4.9

Sumar

Bosch SMS25AW05E este  o masina de spalat vase eficienta, silentioasa si cu un consum foarte redus de energie si apa. Numeroasele thenologii inovatoare dezvoltate de Bosch, materialele de calitate si cele 5 programe de spalare fac din aceasta masina de spalat vase o alegere perfecta pentru orice familie.

Spalatul vaselor este o activitate care ne ocupa aproximativ 15 zile in fiecare an conform unui studiu recent publicat de Bosch. In plus atunci cand spalati vasele in chiuveta consumati mai multa apa iar detergentii si murdaria va pot afecta pielea si unghiile sensibile. Pentru a economisi timp si a evita celelalte neplaceri cauzate de spalatul vaselor aveti nevoie de o masina de spalat vase. Primul aspect pe care va trebui sa il luati in considerare atunci cand doriti sa achizitionati o masina de spalat vase este dimensiunea. Ulterior puteti restrange cautarile luand in considerare diferite specificatii precum clasa energetica, numarul de programe de spalare sau nivelul zgomotului.

Masina de spalat vase Bosch SMS25AW05E

Consum redus de energie si apa

Bosch SMS25AW05E este o masina de spalat vase moderna cu un design clasic de culoare alba si o capacitate de 12 seturi de vase. Aceasta masina de spalat are dimensiuni de 84.5 x 60 x 60 cm si doua cosuri de vase in care puteti pune spala atat farfurii si tacamuri cat si cani sau pahare. Masina foloseste thenologii inovatoare dezvoltate de Bosch cu ajutorul carora consuma mai putina energie si apa, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A++. Aceste thenologii sunt Active Water si Aqua Sensor care seteaza consumul de apa si energie in functie de cantitatea de vase care se afla in cosuri. Astfel, consumul pentru un ciclu de spalare standard este de 0.9 kWh si 9.5 litri de apa in timp ce consumul anual de energie este de 258 kWh iar cel de apa este de 2660 litri.

Cititi si: alte reviewuri de masini de spalat vase

Bosch SMS25AW05E

Silentiozitate si eficienta

Bosch SMS25AW05E este una dintre cele mai silentioase masini de spalat vase de pe piata, nivelul zgomotului avand o valoare de doar 48 dB. In plus, masina poate fi programata sa porneasca cu o intarziere de pana la 24 de ore, astfel ca puteti spala vasele atunci cand sunteti la serviciu sau la cumparaturi. Apa este preinclazita si distribuita in mod egal pe toata suprafata celor doua cosuri cu o viteza de circulare crescuta pentru a asigura o spalare si o clatire rapida si eficienta.

Consum energie Bosch SMS25AW05E

5 programe de spalare

Panoul de control este situat deasupra usii si are 5 butoane si un afisaj electronic unde veti putea vedea timpul ramas de spalare. Cu ajutorul butonului mare rotativ veti putea selecta unul din cele 5 programe de spalare:

 • Intensive – 125 de minute si o temperatura de 70° C
 • Normal – 120 de minute si o temperatura de 65° C
 • ECO – 210 minute si o temperatura de 50° C
 • Rapid – 60 de minute si o temperatura de 65° C
 • Clatire – 15 minute

In plus, cu ajutorul functiei Vario Speed deti putea reduce timpul de spalare cu pana la 65% atunci cand vasele, tacamurile sau paharele nu sunt foarte murdare. Masina de spalat vase are si cateva sisteme de protectie impotriva scurgerilor sau pentru blocarea accesului copiilor. O alta functie folositoare este Glass Protect care regleaza duritatea si temperatura apei pentru a proteja paharele din sticla sau cristal.

Concluzii

Bosch SMS25AW05E este  o masina de spalat vase eficienta, silentioasa si cu un consum foarte redus de energie si apa. Numeroasele thenologii inovatoare dezvoltate de Bosch, materialele de calitate si cele 5 programe de spalare fac din aceasta masina de spalat vase o alegere perfecta pentru orice familie.