Bosch PVQ731F15E, Plita Incorporabila, Inductie, 4 zone, 7400 W – Pareri si Review

ᐅ Review: Bosch PVQ731F15E - 7.4 kW, 4 zone, sistem de ventilare - Pareri
Plita cu inductie Bosch PVQ731F15E

Product Name: Bosch PVQ731F15E

Product Description: Bosch PVQ731F15E este o plita cu inductie cu design elegant si putere totala de 7.4 kW. Plita dispune de 4 zone de gatit si de un sistem de ventilatie in partea centrala.

Brand: Bosch

 • Design
  (5)
 • Eficienta energetica
  (4)
 • Putere si functii
  (4.9)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.6

Sumar

Bosch PVQ731F15E este o plita incorporabila cu inductie care are un design premium si 4 zone de gatit cu putere mare. Sistemul de ventilatie, cele 17 trepte de putere si functiile moderne sunt alte atuuri ale acestei plite cu inductie produsa de compania germana Bosch.

Pros

+ design elegant;

+ 2 sau 4 zone de gatit;

+ putere ajustabila in 17 trepte;

+ functii moderne;

+ sistem performant de ventilare.

Cons

– kit-ul de instalare pentru sistemul de ventilatie trebuie achiztionat separat;

– pretul este pe masura specificatiilor.

Bucatariile moderne sunt dotate in general cu aparate electrocasnice incorporabile precum plita, cuptor sau masina de spalat vase. Plitele incorporabile cu inductie sunt cele mai populare atat datorita designului elegant cat si eficientei energetice bune. In plus, unele modele dispun si de sisteme de ventilatie care elimina mirosurile neplacute, aburul sau fumul inainte de a patrunde in celelalte camere. Bosch PVQ731F15E este o astfel de plita cu inductie si sistem de ventilatie iar in cele ce urmeaza va vom prezenta cele mai importante specificatii ale acestui model.

=> Vedeti si: Top 5 Plite cu Inductie

Plita cu inductie Bosch PVQ731F15E

Bosch PVQ731F15E – plita premium cu inductie

Plita incorporabila Bosch PVQ731F15E are un design minimalist, din sticla neagra si cu panou de control tactil in partea centrala. Lipsa ramei contribuie la designul elegant al hotei, care se va incadra perfect intr-o bucatarie noua sau in una renovata. Dimensiunile plitei sunt de 71 x 52.2 cm iar pentru instalare veti avea nevoie de o nisa cu dimensiuni de 53.9 x 47 cm.

Trebuie sa tineti cont ca veti avea nevoie si de un decupaj in peretele posterior pentru conducta de evacuare a sistemului de ventilatie. Alte plite cu inductie cu design sunt: Beko HII68811NT, Electrolux EIS62441 sau Whirlpool WFS3977NE.

4 zone de gatit

Bosch PVQ731F15E are o putere totala de 7.8 kW care este impartita in 2 zone combi pentru vasele mai mari, sau in 4 zone de dimensiuni normale. Cele 4 zone de gatit au dimensiuni si putere similara (19 cm si o putere cuprinsa intre 2.2 si 3.7 kW). Puterea fiecarei zone de gatit poate fi setata in 17 trepte din care 9 trepte principale si 8 intermediare, care permit ajustarea perfecta a temperaturii de care aveti nevoie. In plus, functia Booster asigura gatirea rapida, gratie puterii mai mari cu 50% fata de treapta maxima. 

Consumul energetic anual este incadrat in clasa B pe o scara de la A+++ la D iar nivelul zgomotului sistemului de evacuare este de 62 dB. Eficienta sistemului de evacuare este incadrata in cea mai buna clasa, A, iar cea a filtrelor de grasimi este incadrat in clasa B. 

Panou de control DirectSelect

Panoul de control tactil DirectSelect permite setarea facila a treptelor de putere sau activarea functiilor Power Booster sau cea de blocare a panoului de control. Alte functii utile sunt QuickStart (activare automata a zonelor de gatit la detectarea vaselor) sau MoveMode (creste sau scade intensitatea puterii in 2 trepte prin mutarea vasului in fata sau in spate. Functiile de siguranta includ oprirea automata dupa o anumita perioada de timp, limitarea puterii maxime sau indicarea caldurii reziduale.

Bosch PVQ731F15E

Sistem de ventilatie integrat

In partea din mijloc a plitei exista un sistem de ventilatie care se poate utiliza atat in regim de evacuare, cat si de recirculare a aerului. Din pacate, pentru utilizarea acestui sistem va trebui sa achizitionati separat un kit de instalare de la producatori autorizati Bosch. Instalarea cu tubulatura de evacuare, este mai complicata si poate fi realizata pe blaturile de lucru cu o adancime mai mare de 70 cm.

Puncte tari

+ design elegant;

+ 2 sau 4 zone de gatit;

+ putere ajustabila in 17 trepte;

+ functii moderne;

+ sistem performant de ventilare.

Puncte slabe

– kit-ul de instalare pentru sistemul de ventilatie trebuie achiztionat separat;

– pretul este pe masura specificatiilor.

Concluzii

In concluzie, Bosch PVQ731F15E este o plita incorporabila cu inductie care are un design premium si 4 zone de gatit cu putere mare. Sistemul de ventilatie, cele 17 trepte de putere si functiile moderne sunt alte atuuri ale acestei plite cu inductie produsa de compania germana Bosch.