Aspirator Rowenta RO6941EA review

  • Performante
    (4.7)
  • Consum
    (5)
  • Calitate/Pret
    (4.8)
4.8

Sumar

Rowenta X-Trem Power RO6941EA este un aspirator de top,care va raspunde nevoilor celor mai exigenti dintre dumneavoastra. Cu un consum de energie cu pana la 50% mai redus comparativ cu alte aspiratoare, cu performante exceptionale in aspirare, cu o eficienta de 99.9% in filtrarea aerului si cu un nivel redus al zgomotului, modelul RO6941EA de la Rowenta este unul dintre cele mai bune aspiratoare de pe piata.

Conform directivelor europene, fiecare aparat electrocasnic trebuie sa fie insotit de o eticheta privind clasa de eficienta energetica. Clasele sunt de la A si culoarea verde care este cea mai eficienta la clasa G si culoarea rosie care este cea mai putin eficienta. Tot pe aceasta eticheta veti gasi si informatii privind performantele aparatelor pentru uz casnic, care sunt clasificate folosind aceleasi clase de eficienta de la A la G. Pentru performanta aspiratoarelor, se folosesc trei indicatori: performanta curatarii covoarelor, performanta curatarii suprafetelor dure si emisiile de praf. Astfel, alegand un aspirator performant cu eficienta energetica ridicata veti face curatenie intr-un timp mai scurt si veti face economie la plata facturii la energie.

⇒Vedeti si: Topul celor mai eficiente aspiratoare multisuprafete

Un astfel de aspirator este Rowenta X-Trem Power RO6941EA, care are clasa eficientei energetice A si un consum anual de 28 kWh, aceeasi clasa A la emisiile de praf si la curatarea suprafetelor dure si clasa B la curatarea covoarelor. Aspiratorul RO6941EA este un aspirator fara sac, avand un recipient cu capacitate de colectare de 2.5 litri si o putere de aspirare de 750W, echivalenta cu o putere de 2100W la aspiratoarele din generatie mai veche. Produs in Franta, modelul RO6941EA foloseste ultimele tehnologii dezvoltate de Rowenta si are un design elegant dat si de combinatia de culori albastru cu negru. Acest aspirator este destul de voluminos si are o greutate de 8 kilograme, dar acestea sunt mici inconveniente in comparatie cu nenumaratele aspecte pozitive. Raza de operare este de 8.8 metri  din care lungimea cablului este de 6.6 metri, suficient pentru a nu schimba de foarte multe ori priza de alimentare.

Cititi si: alte reviewuri de aspiratoare

Aspiratorul Rowenta X-Trem Power RO6941EA este usor de montat, manerul, furtunul, telescopul metalic si peria imbinandu-se perfect. Pe manerul aspiratorului exista o perie mica, care este foarte usor de folosit la aspirarea prafului de pe suprafetele sensibile sau de pe mobilier. In pachet sunt inclus doua perii, una pentru parchet si una pentru covoare si o duza pentru aspirarea prafului in spatiile inguste.

RO6941EA folosete tehnologia monociclonica cu doua filtre de aer, unul din spuma in fata motorului si unul in fata orificiului de evacuare a aerului. Filtrul de spuma trebuie curatat lunar si inlocuit o data pe an, iar al doilea filtru se poate spala dar trebuie lasat la uscat 48 de ore. Golirea recipientului de colectare se face usor, iar acesta se poate de asemenea clati cu apa.

In concluzie, Rowenta X-Trem Power RO6941EA este un aspirator de top,care va raspunde nevoilor celor mai exigenti dintre dumneavoastra. Cu un consum de energie cu pana la 50% mai redus comparativ cu alte aspiratoare, cu performante exceptionale in aspirare, cu o eficienta de 99.9% in filtrarea aerului si cu un nivel redus al zgomotului, modelul RO6941EA de la Rowenta este unul dintre cele mai bune aspiratoare de pe piata.