▷Lelit PL 42 EMI, Espressor manual, 1200 W, 15 bar – Pareri si Review

▷Lelit PL 42 EMI Espressor Manual Pareri si Review
Lelit PL 42 EMI

Product Name: Lelit PL 42 EMI

Product Description: Lelit PL 42 EMI este un espressor manual cu putere de 1200 W si presiune maxima de 15 bar. Espressorul dispune de o rasnita performanta cu bavuri si are un rezervor de apa cu volum de 2.7 litri.

Brand: Lelit

 • Design
  (4.8)
 • Putere si presiune
  (4.7)
 • Rasnire
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.7

Sumar

Lelit PL 42 EMI este un espressor manual de cafea care are un design elegant si o presiune ridicata a aburului. Rasnita cu bavuri conice, materialele de calitate si sistemul eficient de spumare sunt alte atuuri ale acestui espressor manual produs de compania italiana Lelit.

Pros

+ design elegant din inox;

+ incalzitor cani;

+ presiune de 15 bar;

+ rezervor cu volum generos;

+ rasnita performanta;

+ materiale de calitate.

Cons

– greutatea este destul de mare;

– utilizarea nu este facila.

Daca doriti sa preparati acasa o cafea aromata cu un gust intens, atunci aveti nevoie de un espressor manual performant. Aceste espressoare dispun de popmpe cu presiune ridicata si temperatura ajustabila pentru apa si abur. Unele modele permit utilizarea atat a cafelei macinate cat si a boabelor de cafea, granulatia putand fi ajustata in functie de preferinte. Lelit PL 42 EMI este un astfel de espressor performant, iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

⇒ Vedeti si: Top 5 espressoare automate

Lelit PL 42 EMI

Lelit PL 42 EMI -design si dimensiuni

Espressorul Lelit PL 42 EMI are un design elegant, cu o carcasa si inox si un panou de control mecanic. Tavita de scurgere este de asemenea din inox si se poate scoate usor pentru golire si curatare. In partea superioara a aparatului exista un incalzitor pentru cestile de cafea, iar teava pentru spumare este multidirectionala. Acest model are dimensiuni de 31.5 x 25.5 x 36.8 cm si o greutate destul de mare de 10.2 Kg.

Alte espressoare performante pe care le-am analizat recent sunt: De’Longhi Magnifica Start ECAM 220.22.GB sau Melitta Purista.  

Putere si presiune

Espressor manual Lelit PL 42 EMI

Lelit PL 42 EMI are o putere de 1200 W care permite boilerului sa genereze o presiune maxima de 15 bar. Cu ajutorul acestei presiuni veti putea sa preparati o cafea cu un gust intens, similara cu cele din cafenelele unde se utilizeaza espressoare profesionale. Rezervorul de apa are un volum de 2.7 litri astfel ca nu va trebui sa il umpleti prea des. Recipientul pentru boabele de cafea are o capacitate de 130 grame iar boilerul de alama are un volum de 250 ml. 

Panou de control, rasnita si garantie

Panoul de control contine un manometru iluminat, un buton rotativ pentru setarea presiunii si trei  butoane pentru ponire/oprire si selectare cafea sau abur. Gradul de rasnire poate fi ajustat cu ajutorul unui buton rotativ situat in partea dreapta. Rasnita cu gradatie micrometrica dispune de bavuri conice de 38 mm din otel, care au o rezistenta excelenta. In pachet sunt incluse un portafiltru si trei site nepresurizate pentru una sau doua bauturi. Acest model este produs in Italia si dispune de o garantie standard de 24 de luni.

Puncte tari

+ design elegant din inox;

+ incalzitor cani;

+ presiune de 15 bar;

+ rezervor cu volum generos;

+ rasnita performanta;

+ materiale de calitate.

Puncte slabeLelit PL 42 EMI

– greutatea este destul de mare;

– utilizarea nu este facila.

Concluzii

In concluzie, Lelit PL 42 EMI este un espressor manual de cafea care are un design elegant si o presiune ridicata a aburului. Rasnita cu bavuri conice, materialele de calitate si sistemul eficient de spumare sunt alte atuuri ale acestui espressor manual produs de compania italiana Lelit. 

button-3