Bosch WQG245D4BY, Uscător de rufe, 9 Kg, Clasa A+++, 14 programe – Păreri și review

▷Bosch WQG245D4BY Uscător de Rufe ⭐ Păreri și Review
Uscător de rufe Bosch WQG245D4BY

Product Name: Bosch WQG245D4BY

Product Description: Bosch WQG245D4BY este un uscător de rufe cu o capacitate de încărcare de 9 Kg si eficiență energetică încadrată in clasa A+++. Uscătorul dispune de 15 cicluri de uscare și are un nivel al zgomotului de 61 dB.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.8)
 • Eficiență energetică
  (5)
 • Programe și tehnologii
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.7)
4.8

Sumar

Bosch WQG245D4BY este un uscător de rufe care impresionează prin combinarea perfectă a designului estetic, eficienței energetice și a funcționalității avansate. Cu o gamă variată de programe și funcții, acest uscător produs de Bosch este o alegere excelentă pentru familiile care caută un uscător de rufe performant și versatil.

Pros

+ Eficiență energetică remarcabilă (A+++);

+ Design elegant și compact;

+ Diversitatea programelor și funcțiilor;

+ Funcția AutoDry pentru protecția țesăturilor delicate;

+ Operare silențioasă pentru confort maxim.

Cons

– prețul este pe măsura specificațiilor;

În ultimii ani, uscătoarele automate se regăsesc în tot mai multe locuințe moderne, aducând un plus de eficiență și comoditate procesului de uscare a rufelor. În acest context, gama de uscătoare automate produse de compania germană Bosch include printre cele mai performante modele disponibile pe piața autohtonă. Printre acestea, modelul Bosch WQG245D4BY iese în evidență prin design-ul său elegant, eficiența energetică remarcabilă și o gamă variată de programe care îmbunătățesc semnificativ experiența de utilizare. În acest articol vom explora detaliile acestui uscător automat, evidențiind atuurile sale și oferind o privire în profunzime asupra caracteristicilor sale tehnice și funcționale.

=> Vedeti si: Top 5 Cele Mai Bune Uscatoare De Rufe

Uscător de rufe Bosch WQG245D4BY

Design, capacitate si dimensiuni

Designul elegant al uscătorului de rufe Bosch impresionează la prima privire. Carcasa albă este completată de hubloul cu ramă interioară neagră și de panoul de control electronic cu același fundal. In interior, cuva are un design special care protejează și chiar și cele mai delicate țesături. În plus, sistemul de iluminare permite verificarea stadiului de uscare al rufelor. Capacitatea de încărcare este de 9 Kg, fiind un model destinat familiilor formate din patru sau mai multe persoane.

Dimensiunile uscătorului sunt de 59.8 x 61.3 x 84.2 cm,  ceea ce înseamnă că va trebui să ii alocați un spațiu mai mare pentru instalare. Dacă doriți, puteți instala uscătorul deasupra mașinii de spălat rufe, folosind un kit de suprapunere. Alte uscătoare performante de rufe pe care le-am analizat recent sunt: Samsung DV90BB9445GMS7 ( 9Kg, clasa A+++) sau LG RH90V9JV2N (9 Kg, clasa A+++).

Motor, eficiență energetică și tehnologii

Eficiență energetică Bosch WQG245D4BY

Dotat cu un motor performant, acest uscător se remarcă prin eficiența energetică de clasă A+++, aducând economii semnificative în factura de energie. Consumul anual estimat de producător este de 193 kWh, ceea ce înseamnă un cost lunar de aproximativ 13 lei. Nivelul zgomotului este de 61 dB, o valoarea comparabilă cu cea a altor modele de uscătoare de rufe de generație nouă.

Acest uscător utilizează mai multe tehnologii de ultimă generație dezvoltate de Bosch precum:

 • SensitiveDrying System – folosește aer cald la uscare și palete moi pentru a preveni încrețirea țesăturilor;
 • Autodry – monitorizează umiditatea rufelor cu ajutorul unor senzori, prevenind uscarea în exces a țesăturilor;
 • SelfCleaning Condenser – curățarea automată a condensatorului de puful rezultat în urma uscării rufelor.

Panou de control, programe și funcții

Bosch WQG245D4BY

Interfața intuitivă a panoului de control oferă acces facil la cele 14 programe disponibile:
1. Bumbac: Programul Bumbac este proiectat pentru a asigura o uscare uniformă și eficientă a hainelor din material de bumbac. Acesta utilizează temperaturi moderate și un timp optimizat pentru a proteja țesăturile și pentru a se asigura că hainele ies cu aspect proaspăt și fără cute nedorite.
2. Lâna: Programul pentru lână este creat pentru a proteja și a usca delicat articolele de îmbrăcăminte din lână. Temperaturile mai scăzute și mișcările blânde de uscare previn încărcarea electrică și mențin integritatea fibrelor de lână.
3. Super 40: Ideal pentru situațiile în care aveți nevoie de haine uscate rapid, programul Super 40 este conceput pentru a realiza o uscare rapidă și eficientă în doar 40 de minute. Perfect pentru articolele care necesită o împrospătare rapidă în timpul zilei.
4. Sintetice: Programul pentru materiale sintetice este adaptat pentru a gestiona articolele de îmbrăcăminte din poliester, nailon și alte fibre sintetice. O temperatură controlată și o uscare delicată păstrează calitatea hainelor sintetice.
5. Prosoape: Acest program se concentrează pe asigurarea că prosoapele sunt perfect uscate și moi. Controlul atent al temperaturii și a timpului de uscare asigură că prosoapele nu devin aspre și că rămân plăcute la atingere.
6. Program Sport: Pentru articolele de îmbrăcăminte sport, acest program oferă o uscare rapidă și eficientă, menținând în același timp integritatea țesăturilor specifice hainelor sportive.
7. Așternuturi: Programul așternuturi este conceput pentru a oferi o uscare delicată pentru lenjeria de pat și alte articole textile. Temperaturile scăzute și mișcările lente previn deteriorarea fibrelor delicate.
8. Cămăși/Bluze: Adaptat pentru articolele de îmbrăcăminte mai delicate, acest program oferă o uscare atentă și controlată, păstrând forma și aspectul inițial al cămășilor și bluzelor.
9. Bumbac Eco: Acest program prioritizează eficiența energetică, utilizând temperaturi mai scăzute și un timp de uscare optimizat pentru a economisi energie fără a compromite rezultatele de uscare.
10. Mix: Ideal pentru încărcături mixte de haine, programul Mix se adaptează la diferite materiale și cerințe de uscare, oferind un rezultat uniform și eficient.
11. Geci cu Puf: Programul specializat pentru geci cu puf asigură o uscare uniformă a acestor articole voluminoase, menținând volumul și izolația în condiții optime.
12. Program Rapid 40′: Pentru situațiile când timpul este crucial, acest program oferă o uscare rapidă în doar 40 de minute, fără a compromite calitatea sau aspectul hainelor.
13. Delicate: Programul este dedicat articolelor de îmbrăcăminte cu cerințe speciale de uscare, oferind o procedură blândă pentru a proteja materialele delicate.
14. Hygiene Plus: Programul utilizează aburul fierbinte pentru îndepărtarea alergenilor din țeăturile hainelor și a altor articole.
Cele mai importante funcții suplimentare sunt selectarea temperaturii de uscare, adăugarea unor articole după începerea ciclului de uscare și pornirea întârziată. Pentru golirea rezervorului și curățarea filtrului de scame există indicatori luminoși care vă atenționează.

Tehnologii, sisteme și garanție

Acest uscător automat de rufe integrează tehnologii avansate dezvoltate de inginerii de la Bosch precum: – AutoDry – dispune de senzori care detectează automat când rufele sunt uscate;

SelfCleaning Condenser – condensatorul se curăță automat în timpul procesul de uscare a rufelor;

SensitiveDrying System – paletele curbate si aerul cald protejează chiar și cele mai delicate țesături.

Acest model beneficiază de o garanție extinsă de 5 ani iar motorul EcoSilence Drive are o garanție de 10 ani.

Puncte tari

+ Eficiență energetică remarcabilă (A+++);
+ Design elegant și compact;
+ Diversitatea programelor și funcțiilor;
+ Funcția AutoDry pentru protecția țesăturilor delicate;
+ Operare silențioasă pentru confort maxim.

Puncte slabe

– prețul este pe măsura specificațiilor;

Concluzii

În concluzie, Bosch WQG245D4BY este un uscător de rufe care impresionează prin combinarea perfectă a designului estetic, eficienței energetice și a funcționalității avansate. Cu o gamă variată de programe și funcții, acest uscător produs de Bosch este o alegere excelentă pentru familiile care caută un uscător de rufe performant și versatil.

button-3