▷Samsung RB38C7B6CS9/EF, Combina Frigorifica, 390 litri, Clasa C, Total No Frost, Wi-Fi – Pareri si Review

▷Samsung RB38C7B6CS9/EF Combina Frigorifica ⭐ Pareri si Review
Combina frigorifica Samsung RB38C7B6CS9/EF

Product Name: Samsung RB38C7B6CS9/EF

Product Description: Samsung RB38C7B6CS9/EF este o combina frigorifica cu volum de 390 litri si eficienta energetica incadrata in clasa C. Combina dispune de un sistem de racire No Frost si are un nivel al zgomotului de 35 dB.

Brand: Samsung

 • Design
  (4.8)
 • Eficienta energetica
  (4.5)
 • Tehnologii si functii
  (4.8)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.7

Summary

Samsung RB38C7B6CS9/EF este o combina frigorifica cu design elegant si eficienta energetica buna. Organizarea eficienta a spatiilor interioare, tehnologiile moderne si nivelul redus al zgomotului sunt alte atuuri ale acestei combine frigorifice produse de compania sud-coreeana Samsung.

Pros

+ design elegant;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ nivel redus al zgomotului;

+ frigider cu organizare moderna;

+ garantie extinsa pentru compresor. 

Cons

– pretul este pe masura specificatiilor;

– garantie standard.

Electrocasnicele mari produse sub brandul Samsung dispun de designuri moderne si finisaje elegante, care le permit integrarea facila in locuinte noi sau renovate. In plus tehnologiile de ultima generatie asigura imbunatatirea performantelor si eficientizarea consumului de energie. Nu in ultimul rand, conectivitatea Wi-Fi permite controlarea acestor electrocasnice prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone sau tableta. Samsung RB38C7B6CS9/EF este o combina frigorifica de generatie noua, iar in continuare vom analiza specificatiile importante ale acestui model.

Samsung RB38C7B6CS9/EF – design, volum si dimensiuni

Combina frigorifica Samsung RB38C7B6CS9/EF

Combina frigorifica Samsung RB38C7B6CS9/EF are un design elegant, cu unghiuri drepte si finisaje din inox. Manerele orizontale incorporate in usi completeaza designul modern, iar partea din spate este acoperita cu un capact metalic care protejeaza componentele sistemului de racire. Volumul net al combinei este de 390 litri din care 276 litri are spatiul frigorific si 114 litri cel de congelare.

Dimesiunile acestui model sunt de 59.5 x 65.8 x 203 cm, rafturile superioare fiind mai greu de accesat de catre copii sau persoanele mai scunde. Alte combine frigorifice elegante pe care le-am analizat recent sunt: Samsung RB38A7B6AB1/EF sau Samsung RB34C600CSA/EF.

Eficienta energetica si sistem de racire

Eficienta energetica Samsung RB38C7B6CS9/EF

Samsung RB38C7B6CS9/EF are un compresor Digital Inverter silentios si economic, eficienta energetica fiind incadrata in clasa C, pe o scara de la A la G. Consumul energetic anual comunicat de producator este de 169 kWh, ceea ce inseamna un cost lunar de aproximativ 11 lei. Nivelul zgomotului este de doar 35 dB, fiind comparabil cu cel al altor aparate frigorifice lansate in ultima perioada. Sistemul de racire No Frost impiedica depunerile de gheata in congelator, asigurand o temperatura constanta si reducand consumul energetic.

Compartimentarea spatiilor interioare

Samsung RB38C7B6CS9/EF

Spatiul frigorific dispune de doua compartimente in partea inferioara si de trei rafturi din sticla securizata in cea superioara. Mai exista un raft din plastic cu insertii metalice pentru sticlele de vin si alte bauturi. Primul compartiment Humidity Fresh permite ajustarea nivelului de umiditate pentru ca fructele si legumele sa isi pastreze proprietatile nutritive mai mult timp. Al doilea compartiment Optimal Fresh + permite reglarea temperaturii pe doua zone, pentru alimentele proaspete precum carnea, branzeturi sau legume. Sistemul de iluminare din plafon asigura o vizibilitate buna in interior si contribuie la consumul redus de energie al combinei frigorifice.

Congelatorul are o organizare clasica, cu trei compartimente din care cel superior este mai mic, fiind potrivit pentru inghetata si alte deserturi. Capacitatea de congelare in 24 de ore este de 8 Kg iar autonomia in cazul unei defectiuni a retelei electrice este de 9 ore. 

Panou de control, functii si garantie

Panoul de control are un display digital albastru cu doua zone, care afiseaza temperaturile din cele doua spatii si selectoare tactile pentru functiile suplimentare. Functiile optionale sunt racire si congelare rapida, care sunt utile in cazul depozitarii unor alimente cu o perisabilitate mai ridicata.

Acest model utilizeaza mai multe tehnologii si sisteme moderne precum:

 • Ai Energy Smart Things – analizeaza modul de utilizare a energie si estimeaza consumul energetic in aplicatia SmartThings gratie conectivitatii Wi-Fi;
 • SpaceMax – ofera un volum generos fara cresterea dimensiunilog datorita utilizarii unei izolatii de inalta eficienta;
 • All Around Cooling – raceste in mod egal spatiul frigorific, mentinand o temperatura constanta prin suflarea aerului rece la nivelul fiecarui raft;

Acest model dispune de o garantie standard de 2 ani, insa compresorul Digital Inverter are o garantie suplimentara de 10 ani.

Puncte tari

+ design elegant;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ nivel redus al zgomotului;

+ frigider cu organizare moderna;

+ garantie extinsa pentru compresor. 

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor;

– garantie standard.

Concluzii

In concluzie, Samsung RB38C7B6CS9/EF este o combina frigorifica cu design elegant si eficienta energetica buna. Organizarea eficienta a spatiilor interioare, tehnologiile moderne si nivelul redus al zgomotului sunt alte atuuri ale acestei combine frigorifice produse de compania sud-coreeana Samsung. 

button-3