Beko B3WFU71042WB, Masina de spalat rufe, 10 Kg, Clasa B, 1400 RPM – Pareri si Review

Beko B3WFU71042WB Masina de Spalat Rufe Review si Pareri
Masina de spalat rufe Beko B3WFU71042WB

Product Name: Beko B3WFU71042WB

Product Description: Beko B3WFU71042WB este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 10 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa B. Masina dispune de o viteza maxima de centrifugare de 1400 RPM si de 15 programe de spalare.

Brand: Beko

 • Design
  (4.2)
 • Eficienta energetica
  (4.5)
 • Programe si tehnologii
  (4.9)
 • Calitate/Pret
  (4.7)
4.6

Sumar

Beko B3WFU71042WB este o masina de spalat rufe cu o capacitate mare de incarcare si o eficienta energetica foarte buna. Tehnologiile si sistemele moderne, programele variate de spalare si raportul corect dintre calitate si pret sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe comercializata sub brandul Beko.

Pros

+ capacitate generoasa de incarcare;

+ eficienta energetica incadrata in clasa B;

+ 15+ 5 cicluri de spalare;

+ viteza mare de centrifugare;

+ tehnologii si sisteme moderne;

+ garantii extinse;

+ raport bun intre calitate si pret.

Cons

– design destul de simplu;

– durata unui program standard este mare;

– lipsa conectivitatii Wi-Fi.

Masinile de spalat rufe cu o capacitate mai mare de incarcare sunt potrivite pentru familiile mai numeroase, sau pentru cei care doresc sa spele mai rar. O capacitate mai generoasa de incarcare inseamna insa atat dimensiuni mai mar,i cat si un consum mai important de energie si apa. Totusi, modelele de generatie noua, dispun de senzori care ajusteaza consumul in functie de cantitatea de rufe incarcata. Beko B3WFU71042WB este o astfel de masina de spalat rufe cu capacitate mare de incarcare, iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

Masina de spalat rufe Beko B3WFU71042WB

Beko B3WFU71042WB – design, capacitate de incarcare si dimensiuni

Masina de spalat rufe Beko B3WFU71042WB are o carcasa alba, simpla, si hubou cu rama neagra si inel cromat in exterior. Peretii laterali au un design box in box care contribuie la reducerea nivelului zgomotului si al vibratiilor. In interior, forma paleletor si designul special al cuvei asigura o miscare fluida a rufelor, pentru protejarea chiar si a tesaturilor delicate.

Acest model are o capacitate de incarcare de 10 Kg, fiind destinata familiilor mai numeroase sau celor care doresc sa spele mai rar o cantitate mare de rufe. Dimensiunile masinii sunt de 60 x 58 x 84 cm, ceea ce inseamna ca va trebui sa ii alocati un spatiu mai mare pentru instalare. Alte masini de spalat rufe cu o capacitate similara de incarcare pe care le-am analizat recent sunt: Beko WTE10746CHT (clasa A) sau Hotpoint NLCD10448WDAWEU (clasa B).

Motor, eficienta energetica si centrifugare

Eticheta energetica Beko B3WFU71042WB

Beko B3WFU71042WB are un motor ProSmart Inverter care este economic, fiabil si durabil. Eficienta energetica este incadrata in clasa B, pe o scara de la A la G, un ciclu standard avand un consum de doar 0.59 kWh. Consumul de apa de 44 litri/ciclu este de asemenea unul redus, mai ales daca tinem cont de capacitatea mare de incarcare.

Viteza maxima de centrifugare este de 1400 de rotatii pe minut, rufele avand un grad de umiditate reziduala de 53.9% dupa spalare si stoarcere la aceasta viteza. Nivelul maxim al zgomotului este de 75 dB, o valoare comparabila cu cea a altor modele cu o capacitate similara de incarcare.

Panou de control, cicluri de spalare si functii

Beko B3WFU71042WB

Panoul de control are o organizare clasica si contine un disc rotativ mecanic in partea centrala si un display digital cu selectoare tactile in partea dreapta. Acest model dispune de 15 cicluri de spalare: Bumbac, Eco 40-60, Sintetice, Xpress, Lana, Echipament sportiv, Descarcare program, SteamTherapy, Hygiene+, Camasi, Pleduri, StainExpert, Inchise, Clatire si Stoarcere si evacuare. In plus, gratie conectivitatii Bluetooth veti putea descarca alte 5 programe: Mixte, Jeans, Jucarii de plus si Prosoape.

Durata unui ciclu de spalare este de 3 ore si 58 de minute, insa cu ajutorul functiei Fast+ veti putea reduce timpul de spalare cu pana la 50% in functie de program. Alte functii utile sunt prespalarea, clatirea suplimentara, abur, adaugarea hainelor dupa inceputul programului de spalare, prevenirea formarii cutelor si blocarea accesului copiilor la meniu.

Tehnologii, sisteme si garantie

Fiind un model de generatie noua, aceasta masina de spalat beneficiaza de cele mai noi sisteme si tehnologii dezvoltate de producatorul turcesc:

 • Sistem automat de reglare al consumului de apa – ajusteaza consumul de apa in functie de cantitatea si tipul de rufe incarcate;
 • Sistem electronic de control al balansului – asigura distribuirea corecta a rufelor in cuva pentru diminuarea zgomotului si a vibratiilor;
 • Aquawave – cuva are un design special care protejeaza chiar si tesaturile delicate;
 • Aquafusion – reduce cantitatea de detergent care se pierde in timpul procesului de spalare;
 • Optisense – utilizeaza 4 senzori speciali pentru a optimiza consumul de energie si apa;
 • Hygiene+ – elimina pana la 99.9% dintre alergenii din haine cu ajutorul aburului fierbinte;
 • Steam Cure – utilizeaza aburul fierbinte la inceputul sau la finalul programului pentru inmuierea petelor si reducerea formarii cutelor.

Acest model beneficiaza de o garantie extinsa de 5 ani prin inscrierea produsului pe site-ul producatorului. De asemenea, motorul ProSmart Inverter beneficiaza de o garantie extinsa de 10 ani. 

Puncte tari

+ capacitate generoasa de incarcare;

+ eficienta energetica incadrata in clasa B;

+ 15+ 5 cicluri de spalare;

+ viteza mare de centrifugare;

+ tehnologii si sisteme moderne;

+ garantii extinse;

+ raport bun intre calitate si pret.

Puncte slabe

– design destul de simplu;

– durata unui program standard este mare;

– lipsa conectivitatii Wi-Fi.

Concluzii

Concluzionand, Beko B3WFU71042WB este o masina de spalat rufe cu o capacitate mare de incarcare si o eficienta energetica foarte buna. Tehnologiile si sistemele moderne, programele variate de spalare si raportul corect dintre calitate si pret sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe comercializata sub brandul Beko.

button-3

Manual de utilizare Beko B3WFU71042WB

Tags: