▷Bosch WGG2440REU, Masina de spalat rufe, 9 Kg, Clasa A, 1400 RPM – Pareri si Review

▷Bosch WGG2440REU Masina De Spalat Rufe Review si Pareri
Masina de spalat rufe Bosch WGG2440REU

Product Name: Bosch WGG2440REU

Product Description: Bosch WGG2440REU este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 9 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa A. Masina dispune de 14 programe de spalare si are o viteza maxima de centrifugare de 1400 RPM.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.9)
 • Eficienta energetica
  (5)
 • Programe si tehnologii
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.8

Summary

Bosch WGG2440REU este o masina de spalat rufe cu design premium si eficienta energetica foarte buna. Programele variate de spalare, tehnologiile si functiile moderne si garantia extinsa pentru motor sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe din portofoliul Bosch.

Pros

+ design elegant;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ 14 cicluri de spalare;

+ tehnologii si sisteme moderne;

+ nivel redus al zgomotului;

+ garantie extinsa pentru motor.

Cons

– garantie standard;

– lipsa conectivitatii Wi-Fi.

Designul aparatelor electrocasnice mari a inceput sa conteze tot mai mult in decizia de achizitie. De exemplu, o masina de spalat rufe cu o carcasa argintie sau neagra se va incadra usor intr-o locuinta cu un decor modern. Totusi, pe langa design, trebuie sa luati in considerare si alte aspecte importante precum capacitatea de incarcare, eficienta energetica sau viteza maxima de centrifugare. Verificati si nivelul zgomotului, gama de programe disponibile sau tehnologiile utilizate, care pot sa faca diferenta dintre un model mediu si unul foarte bune. Bosch WGG2440REU este o masina de spalat rufe cu design modern si specificatii foarte bune, iar in continuare le vom analiza pe cele mai importante dintre acestea.

=> Vedeti si: Top 5 Masini de spalat rufe 9 Kg

Masina de spalat rufe Bosch WGG2440REU

Bosch WGG2440REU – design, capacitate si dimensiuni

Masina de spalat rufe Bosch WGG2440REU are un design premium, cu o carcasa gri si insertii cromate. Hubloul supradimensionat are o rama neagra cu un inel cromat si un diametru de 32 cm, care faciliteaza incarcarea si descarcarea rufelor. Peretii laterali au un design AntiVibration, care contribuie la reducerea vibratiilor din timpul centrifugarii. Acest model are o capacitate de incarcare de 9 Kg, fiind potrivit pentru familiile formate din 4-5 persoane.

Dimensiunile masinii sunt de 59.8 x 59 x 84.8 cm, instalarea putand fi facuta intr-o baie sau pe un hol mai mari. Alte masini de spalat rufe produse de Bosch pe care le-am analizat recent sunt: Bosch WGG14403BY (9 Kg, Clasa A) sau Bosch WAL28R60BY (10 Kg, Clasa C).

Motor, eficienta energetica si centrifugare

Bosch WGG2440REU are un motor EcoSilence Drive care este atat fiabil si silentios, dar si economic. Eficienta energetica este incadrata in cea mai buna clasa, A, un ciclu standard avand un consum de doar 0.46 kWh. Consumul de apa de 48 litri este de asemenea unul rezonabil, la fel ca si gradul de umiditate reziduala al rufelor dupa stoarcere. Viteza de centrifugare  maxima este de 1400 de rotatii pe minut, iar zgomotul maxim poate atinge cel mult 71 dB, acest model fiind unul din cele mai silentioase de pe piata. 

Panou de control, programe si functii

Panoul de control are o organizare intuitiva, cu un disc rotativ mecanic in partea centrala si un display digital mare, cu selectoare tactile, in cea dreapta. Masina dispune de 14 cicluri de spalare: Bumbac, Eco 40-50, Easy Care, Delicate/Matase, Lana, Quick Mix, Clatire, Hygiene Plus, Pleduri, Echipament sportiv, Super Rapid 15/30, Jeans/Inchise, Clatire cuva si Stoarcere si evacuare. Durata unui program standard este de 3 ore si 48 de minute, insa exista mai multe optiuni rapide pentru o cantitate mai redusa de haine.

Cele mai importante functii suplimentare sunt Reload (adaugarea rufelor dupa inceperea ciclului de spalare), programarea intr-un interval de 24 de ore si blocarea accesului copiilor la meniu. 

Tehnologii, sisteme si garantie

Aceasta masina utilizeaza mai multe tehnologii si sisteme moderne dezvoltate de Bosch precum:

 • EcoSilence Drive – motor digital inverter fara perii, care reduce frecarea pentru reducerea zgomotului;
 • ActiveWater Plus – regleaza automat consumul de apa cu ajutorul unor senzori care detecteaza cantitatea de rufe si tipul tesaturilor;
 • SpeedPerfect – reduce timpul de spalare cu pana la 65%.

Garantia de care beneficiaza acest model este cea standard, de 24 de luni, insa motorul EcoSilence Drive are o garantie extinsa de 10 ani. 

Puncte tari

+ design elegant;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ 14 cicluri de spalare;

+ tehnologii si sisteme moderne;

+ nivel redus al zgomotului;

+ garantie extinsa pentru motor.

Puncte slabe

– garantie standard;

– lipsa conectivitatii Wi-Fi.

Concluzii

In concluzie, Bosch WGG2440REU este o masina de spalat rufe cu design premium si eficienta energetica foarte buna. Programele variate de spalare, tehnologiile si functiile moderne si garantia extinsa pentru motor sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe din portofoliul Bosch.

button-3

Manual de utilizare Bosch WGG2440REU

Tags: