Review: Bosch WGG14403BY, Masina de spalat rufe, 9 Kg, Clasa A, 1400 RPM – Pareri

▷Bosch WGG14403BY Masina de Spalat Rufe ⭐ Review si Pareri
Masina de spalat rufe Bosch WGG14403BY

Product Name: Bosch WGG14403BY

Product Description: Bosch WGG14403BY este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 9 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa A. Masina dispune de 14 cicluri de spalare si are o viteza maxima de centrifugare de 1400 RPM.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (5)
 • Programe si tehnologii
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.7

Sumar

Bosch WGG14403BY este o masina de spalat rufe cu o capacitate generoasa de incarcare si o eficienta energetica foarte buna. Gama variata de programe, tehnologiile si functiile moderne si garantia extinsa pentru motor sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe produsa de compania germana Bosch.

Pros

+ design interesant;

+ panou de control intuitiv;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ 14 cicluri de spalare;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantie extinsa pentru motor.

Cons

– garantie standard;

– pretul este pe masura specificatiilor;

Compania germana Bosch este unul din cei mai importanti producatori de aparate electrocasnice mari la nivel mondial. Portofoliul Bosch include atat aparate frigorifice, cat si masini de spalat vase sau masini de spalat si uscatoare de rufe. Masinile de spalat rufe lansate recent de Bosch au un design modern si specificatii tehnice excelente, care le asigura performante foarte bune cu un consum redus de resurse. Bosch WGG14403BY este o astfel de masina de spalat rufe cu specificatii foarte bune, iar in continuare le vom analiza pe cele mai importante dintre acestea.

=> Vedeti si: Top 5 Masini de spalat rufe 9 Kg

Masina de spalat rufe Bosch WGG14403BY

Bosch WGG14403BY – design, capacitate si dimensiuni

Masina de spalat rufe Bosch WGG14403BY are un design interesant, cu o carcasa alba si un hublou mare cu rama neagra. Peretii laterali au un design AntiVibration care impreuna cu izolatia imbunatatita reduce nivelul zgomotului si al vibratiilor din timpul centrifugarii. Tamburul are un volum de 63 litri, iar hubloul are un diametru de 32 cm care faciliteaza incarcarea si descarcarea rufelor.

Acest model are o capacitate de incarcare de 9 Kg, fiind destinata familiilor formate din 4-5 persoane. Dimensiunile masinii sunt de 59.8 x 58.8 x 84.8 cm, astfel ca va trebui sa ii alocati un spatiu mai mare pentru instalare. Alte masini de spalat rufe Bosch pe care le-am analizat recent sunt: Bosch WAL28R60BY (10 Kg, Clasa C) sau Bosch WAN24166BY (8 Kg, Clasa C).

Motor, eficienta energetica si zgomot

Eficienta energetica Bosch WGG14403BY

Bosch WGG14403BY are un motor EcoSilence Drive care este fiabil, economic si silentios. Eficienta energetica este incadrata in cea mai buna clasa, A, un ciclu de spalare standard avand un consum de doar 0.46 kWh. Consumul de apa de 48 litri/ciclu este de asemenea unul redus, la fel ca si nivelul zgomotului care poate atinge 71 dB in cazul stoarcerii la viteza maxima. Viteza de centrifugare poate fi setata in 5 trepte intre 400 si 1400 de rotatii pe minut, in functie de tipul hainelor spalate.

Panou de control, programe si functii

Bosch WGG14403BY

Panoul de control dispune de un disc rotativ mecanic si de un display digital mare, cu selectoare tactile. Acest model dispune de 14 cicluri de spalare: Bumbac, Prespalare, Eco 40-60, Easy Care, Delicate, Lana, Quick Mix, Hygiene Plus, Echipament sportiv, Super Rapid 15/30′, Culori inchise, Curatare cuva, Stoarcere si evacuare si Clatire. Functiile optionale sunt: Reload (adaugarea rufelor in timpul ciclurilor de spalare), Anti-pete (indeparteaza eficient petele dificile) sau SpeedPerfect (permite reducerea timpului programelor de spalare cu pana la 65%).

Tehnologii, sisteme si garantie

Acest model utilizeaza mai multe sisteme si tehnologii de ultima generatie dezvoltate de Bosch precum:

 • EcoSilence Drive – motorul fara perii este mai economic si silentios prin reducerea frecarii;
 • ActiveWater Plus – detectarea automata a incarcaturii si ajustarea consumului de apa in functie de acesta;
 • AquaStop – protejeaza casa de inundatii prin inchiderea valvei in cazul detectarii unei scurgeri de apa.

Acest model beneficiaza de o garantie standard de 24 luni, insa motorul EcoSilence Drive are o garantie extinsa de 10 ani.

Puncte tari

+ design interesant;

+ panou de control intuitiv;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ 14 cicluri de spalare;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantie extinsa pentru motor.

Puncte slabe

– garantie standard;

– pretul este pe masura specificatiilor;

Concluzii

In concluzie, Bosch WGG14403BY este o masina de spalat rufe cu o capacitate generoasa de incarcare si o eficienta energetica foarte buna. Gama variata de programe, tehnologiile si functiile moderne si garantia extinsa pentru motor sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe produsa de compania germana Bosch.

button-3

Manual de utilizare Bosch WGG14403BY