▷Beko B5WFT58419W, Masina de spalat rufe, 8 Kg, Clasa A, 1400 RPM – Pareri si Review

▷Beko B5WFT58419W Masina de Spalat Rufe ⭐ Review si Pareri
Masina de spalat rufe Beko B5WFT58419W

Product Name: Beko B5WFT58419W

Product Description: Beko B5WFT58419W este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 8 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa A. Masina dispune de 15 cicluri de spalare si are o viteza maxima de centrifugare de 1400 RPM.

Brand: Beko

 • Design
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (5)
 • Programe si tehnologii
  (4.8)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.7

Sumar

Beko B5WFT58419W este o masina de spalat rufe cu design elegant si motor economic si silentios. Conectivitatea Bluetooth, gama variata de programe si garantiile extinse sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe din portofoliul Beko.

Pros

+ design modern;

+ eficienta energetica excelenta;

+ gama variata de programe;

+ functii si tehnologii moderne;

+ conectivitate Bluetooth; 

+ garantii extinse.

Cons

– doar 4 trepte de centrifugare;

– pretul este destul de mare.

Masinile de spalat rufe sunt aparate electrocasnice cu o durata lunga de viata, care poate sa depaseasca 10 ani. Pentru a va asigura ca alegeti un model performant va trebui sa tineti cont de cateva specificatii importante precum eficienta energetica si la centrifugare, consumul de apa, gama de programe sau functiile disponibile. Verificati si tehnologiile utilizate, care pot sa reduca consumul de energie si apa si sa eficientizeze curatarea rufelor. Beko B5WFT58419W este o masina de spalat rufe performanta, iar in cele ce urmeaza vom analiza plusurile si minusurile acestui model.

=> Vedeti si: Top 5 Masini de spalat rufe 8 Kg

Beko B5WFT58419W – design, capacitate si dimensiuni

Masina de spalat rufe Beko B5WFT58419W

Masina de spalat Beko B5WFT58419W are un design interesant, cu o carcasa alba si un hublou supradimensionat rama exterioara cromata. Cei doi pereti laterali au un design Box in Box, creat pentru a diminua vibratiile din timpul spalarii si centrifugarii. Hubloul se deschide la un unghi larg de 160 grade, care faciliteaza incarcarea articolelor mai voluminoase precum lenjerii, paturi sau pleduri. Capacitatea de incarcare a masinii este de 8 Kg, fiind destinata familiilor formate din 3-4 persoane.

Dimensiunile masinii sunt de 60 x 55 x 84 cm, instalarea putand sa fie facuta chiar si intr-o baie cu dimensiuni medii spre mari. Alte masini de spalat rufe performante pe care le-am analizat recent sunt: Bosch WAN24166BY sau Electrolux EW6FN348AW.

Eficienta energetica, centrifugare si zgomot

Eficienta energetica Beko B5WFT58419W

Beko B5WFT58419W are un motor ProSmart Inverter silentios, economic si fiabil. Consumul energetic este incadrat in clasa A, un ciclu standard avand un consum de doar 0.47 kWh. Consumul de apa de 47 litri/ciclu este unul rezonabil, la fel ca si eficienta la centrifugare care este incadrata in clasa B. Viteza de stoarcere poate fi setata in 4 trepte, intre 600 si 1400 de rotatii pe minut, in functie de tipul articolelor si tesaturilor spalate. Nivelul zgomotului poate atinge 72 dB, acest model fiind unul din cele mai silentioase de pe piata. Confirmarea fiabilitatii motorului este data si de garantia suplimentara de 10 ani oferita de producator.

Panou de control, programe si functii

Beko B5WFT58419W

Panul de control consta intr-un disc rotativ mecanic si un display digital cu afisaj alb si selectoare tactile. Controlul masinii se poate face si prin intermediul aplicatiei HomeWhiz, gratie conectivitatii Bluetooth. Programele de spalare includ 15 optiuni: Bumbac, Drum Clean, Rinse, Dark Care/Jeans, Spin + Drain, StainExpert, Downloaded Program (permite descarcarea altor 5 cicluri), Eco 40-60, Lana/Spalare manuala, Xpress/Super Xpress, Hygiene+ cu SteamCure, Steam Therapy, Shirts, Sintetice, Outdoor/Sports. Durata unui program standard este de 3 ore si 38 minute pentru o incarcatura completa si de 2 ore si 47 minute in cazul unei incarcaturi partiale. 

Cele mai importante functii sunt: Fast+ (reduce timpul programelor de spalare cu pana la 50%), AddXtra (adaugarea unor articole in primele 5 minute dupa inceperea ciclului de spalare) sau Anticrease (previne formarea cutelor). Alte functii utile sunt prespalarea, curatarea cuvei, blocarea accesului copiilor la meniu sau clatirea suplimentara. 

Tehnologii si garantie

Ca si in cazul altor modele lansate recent si aceasta masina de spalat rufe dispune de cele mai noi tehnologii dezvoltate de Beko precum:

 • IronFast – optimizeaza temperatura, rotatiile si aburul pentru ca rufele sa aiba mai putine cute;
 • SteamCure – utilizeaza aburul fierbinte la inceputul sau sfarsitul programului pentru eficientizarea spalarii si prevenirea formarii cutelor;
 • OptiSense – utilizeaza 4 senzori pentru optimizarea consumului de energie si apa.

Pe langa garantia extinsa a motorului de care am amintit anterior, acest model dispune de o garantie extinsa de 5 ani prin inscrierea produsului pe site-ul Beko.

Puncte tari

+ design modern;

+ eficienta energetica excelenta;

+ gama variata de programe;

+ functii si tehnologii moderne;

+ conectivitate Bluetooth; 

+ garantii extinse.

Puncte slabe

– doar 4 trepte de centrifugare;

– pretul este destul de mare.

Concluzii

Concluzionand, Beko B5WFT58419W este o masina de spalat rufe cu design elegant si motor economic si silentios. Conectivitatea Bluetooth, gama variata de programe si garantiile extinse sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe din portofoliul Beko. 

button-3