Bosch WNA14400BY, Masina de spalat rufe cu uscator, 9/6 Kg, Clasa C/E, 1400 RPM – Pareri si Review

▷ Bosch WNA14400BY, Masina de spalat rufe cu uscator, 9/6 Kg, Clasa C/E => Pareri
Masina de spalat rufe cu uscator Bosch WNA14400BY

Product Name: Bosch WNA14400BY

Product Description: Bosch WNA14400BY este o masina de spalat rufe cu uscator care are o capacitate de incarcare de 9 Kg pentru spalare si 6 Kg pentru uscare si o eficienta energetica incadrata in clasele C/E. Masina dispune de 15 cicluri de spalare si uscare si are o viteza maxima de centrifugare de 1400 RPM.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (4)
 • Programe si tehnologii
  (4.8)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.5

Sumar

Bosch WNA14400BY este o masina de spalat rufe cu uscator care are o capacitate generoasa de incarcare si o eficienta energetica buna. Gama variata de programe, tehnologiile si optiunile moderne si garantiile extinse sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe din portofoliul companiei germane Bosch.

Pros

+ design modern; + display digital mare cu 7 segmente; + eficienta energetica buna; + 15 programe de spalare si uscare; + tehnologii si functii moderne; + garantii extinse oferite de producator.

Cons

– pretul este pe masura specificatiilor; – lipsa conectivitatii Wi-Fi; – durata programelor complete este mare.

Masinile de spalat rufe cu uscator pot oferi o solutie excelenta pentru familiile care au copii si nu dispun de un spatiu dedicat pentru uscarea rufelor. O astfel de masina de spalat rufe are dimensiuni similare cu cele ale unui model simplu, iar capacitatea de spalare este mai mare decat cea de uscare. De asemenea, trebuie sa tineti cont ca un program complet de spalare si uscare poate sa dureze mai mult de 7 ore, iar consumul energetic este unul insemnat, peste cel al celorlalte aparate electrocasnice din casa. Bosch WNA14400BY este o masina de spalat rufe cu uscator de generatie noua, iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

=> Vedeti si: Top 5 Masini de spalat rufe 9 Kg

Masina de spalat rufe cu uscator Bosch WNA14400BY

Bosch WNA14400BY – design, capacitate si dimensiuni

Designul masinii este unul interesant, din care iese in evidenta hubloul supradimensionat cu rama lata de culoare gri. Peretii laterali au un design circular creat special pentru a reduce nivelul vibratiilor si a zgomotului. Cele 4 picioruse se pot regla cu pana la 12 mm pentru a asigura o stabilitate buna a masinii, chiar si pe o suprafata care nu este perfect plana.

Capacitatea de incarcare este de 9 Kg pentru spalare si 6 Kg pentru uscare, acest model fiind destinat familiilor formate din 3-4 persoane. Masina are o baza patrata (59 x 59.8 cm) si o inaltime standard (85.8 cm), astfel ca pentru instalare va trebui sa alocati un spatiu mai generos. Alte modele de masini de spalat rufe cu uscator pe care le-am analizat recent sunt: Bosch WNA13400BY (8/5 Kg) si LG F4DV328S0U (8/6 Kg). 

Motor, eficienta energetica si centrifugare

Eticheta energetica Bosch WNA14400BY

Bosch WNA14400BY are un motor inverter EcoSilence fiabil, economic si silentios. Eficienta energetica este incadrata in clasa C pentru pentru spalare si in clasa E pentru spalare si uscare, pe o scara de la A la G. Consumul energetic al unui ciclu de spalare este de 0.64 kWh si 41 de litri de apa, iar pentru un ciclu complet masina consuma 3.72 kWh si 84 litri de apa.

Viteza maxima de centrifugare este de 1400 de rotatii pe minut, rufele avand un grad de umiditate ponderata destul de redus dupa spalare si stoarcere. Nivelul zgomotului este de doar 69 dB, acest model fiind unul din cele mai silentioase masini de spalat rufe cu uscator care poate fi achizitionat in acest moment.

Panou de control, programe si optiuni

Bosch WNA14400BY

Panoul de control contine un display digital LED cu 7 segmente si un selector rotativ pentru alegerea ciclului de spalare. Acest model dispune de 15 cicluri de spalare si uscare organizate dupa cum urmeaza:

 • programe standard de spalare: bumbac, mixte, delicate/matase, lană/haine cu puf;
 • programe speciale de spalare: allergyplus, rapid 15 minute, mixt, evacuare/centrifugare, clatire;
 • programe standard de uscare: bumbac si sintetice;
 • programe speciale de uscare: improspatare, uscare intensiva, uscare delicata, uscare si spalare 60 de minute.

Durata unui program standard de spalare este de 3 ore si 45 de minute, iar unul complet dureaza 7 ore si 45 de minute. Optiunile speciale pentru spalare includ calcarea usoara, selectarea temperaturii sau prespalarea iar cele oentru uscare permit alegerea gradului de uscare si a timpului de spalare. 

Tehnologii si garantie

Acest model utilizeaza mai multe tehnologii moderne dezvoltate de Bosch precum EcoSilence Drive care asigura un nivel redus al zgomotului, SpeedPerfect care reduce timpul de spalare cu pana la 65%, in functie de cantitatea de rufe spalate, sau AutoDry care asigura uscarea delicata a hainelor cu ajutorul unor senzori de umiditate. WNA14400BY beneficiaza de o garantie extinsa de 5 ani si de una de 10 ani pentru motor, ambele oferite de Bosch.

Puncte tari

+ design modern;

+ display digital mare cu 7 segmente;

+ eficienta energetica buna;

+ 15 programe de spalare si uscare;

+ tehnologii si functii moderne;

+ garantii extinse oferite de producator.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor;

– lipsa conectivitatii Wi-Fi;

– durata programelor complete este mare.

Concluzii

In concluzie, Bosch WNA14400BY este o masina de spalat rufe cu uscator care are o capacitate generoasa de incarcare si o eficienta energetica buna. Gama variata de programe, tehnologiile si optiunile moderne si garantiile extinse sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe din portofoliul companiei germane Bosch. 

Manual de utilizare Bosch WNA14400BY